Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férfiak mesélnétek mi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak mesélnétek mi a véleményetek a "..nem vakságot fogadott.." kifejezésről?

Figyelt kérdés

Tudom - tudom van baj a toronyban.

Tudom, hogy nem vagyok egy nehézbombázó kategória , csak egy átlagos, ápolt nő vagyok. De miután a párom ezt tudtomra is adta, és egy történettel akarta szemléltetni, hogy "neki így is jó vagyok" , azóta az amúgy is nem túl nagy önbizalmam elveszett.

Az eset pedig: látott egy fullos nőt az utcán akivel összeszemeztek, és jól beindult rá, de mégis velem van ettől, és ezzel bizonyítja, hogy neki nem a kinézet a fontos.

HURRÁÁÁÁ ....

Tudom, hogy nagyon sokat tudok neki nyújtani, gondoskodó vagyok, és mellette állok, és ezért nagyon szeret.

de konkrétan falra mászok az ilyenektől, hogy nekem így is jó vagy, meg elfogadlak, meg nem a kinézet az első.

Ezek a szövegek engem nem nyugtatnak meg egy ilyen helyzet után, sőt, azt sugallják: ronda vagy, de ezzel meg tudok barátkozni, mert amúgy meg élvezem a személyiséged és azt szívesen élvezném a továbbiakban is, ne félj, nem számít nekem, hogy csúnya vagy.

Szerintetek túl nagy jelentőséget tulajdonítok a külsőnek ? Nem kéne foglalkoznom vele, hogy nem feltétlen a külsőmért van velem, és fogadjam el, hogy mindezek ellenére engem választott? Vagy hagyjam, akármennyire is fájdalmas, és várjak arra az emberre, aki ilyen átlagosan is gyönyörűnek lát, és ezt érzem is mellette?

2021. jan. 26. 10:49
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
65%

"Ez szerintem mindkét nemnél teljesen általános, és elfogadható mondat, maga a kijelentés egyáltalán nem bántó, és hazudik, aki azt mondja, hogy nem lát meg egy vonzó embert, mert kapcsolatban van."

Nem kéne más nevében beszélni. Lehet, hogy te megfordulsz minden nőcske után, de én ha szeretek valakit, akkor más nő látványa, még ha szép is, nem éri el azt az ingerküszöböt, hogy érdemben rágondoljak, vagy netán alaposan végig is mérjem.

2021. jan. 26. 12:04
 22/33 A kérdező kommentje:

20. Nem értem az összefüggést az idézett mondat, és a hozzáfűzött komment között.

Le lettem feministázva. Erre jeleztem, hogy nekem a férfi nemmel nincs semmiféle problémám.

Amúgy én nem foglalatam állást a kérdésben szereplő kijelentés mellett, egyik oldalon sem.

ÉN mások, FÉRFIAK véleményére vagyok kíváncsi.

2021. jan. 26. 12:04
 23/33 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem párod egyszerűen sután fogalmazott. A "...nem vakságot fogadott.." pedig arról szól, hogy bár kapcsolatban van, de azért egy vonzó nőt akkor is megnéz. Talán össze is szemeznek, ami eddig a pontig semmi más, mint egópolírozás mindkettejük részéről. Ez még nem megcsalás. Azt viszont már kifejezetten bunkó dolognak tartom, ha mindezt valaki a párja jelenlétében teszi, mert akkor van egy olyan jelentése is, amit írtál (az a jó csaj rám mosolygott, de lásd kivel van dolgod, én megelégszem veled is).

Tudom, hogy ezt nem jó hallani (főleg nőként), de mindenkinél van szebb, külsőre vonzóbb, és ez a kor haladtával egyre inkább igaz lesz. Viszont amíg ő téged szeret és az összes külső és belső tulajdonságodat figyelembe véve téged tart a legvonzóbbnak, addig nincs mitől félned akkor sem, amikor megnézi a jobb alakú, fiatalabb, baba arcú 20 éves lányokat.:)

2021. jan. 26. 12:05
 24/33 anonim ***** válasza:
62%
Azonnal vakítsd meg.
2021. jan. 26. 12:06
 25/33 A kérdező kommentje:
Azonnal vakítsd meg? Jajj, végre egy nő akivel tudnátok konstruktív beszélgetést folytatni, és építően venné a normális hozzászólásotokat, erre meg..... :D
2021. jan. 26. 12:09
 26/33 anonim ***** válasza:
90%

Őszintén szólva én sem akarok óvodás módjára megdorgálva lenni azért, mert elbambulok és ezt valakinek az önbizalma nem viseli el. Még azonos neműeket is megnézek néha, mert egyszerűen van, ami esztétikus és ami vonzza a tekintetet. De ez csak bambulás, nem bámulás. Égne is a pofám, ha a párom mellett nekiállnék szemezni vagy utánaforogni bárkinek. Ilyet normális ember még szingliként sem nagyon művel, nemhogy akkor, mikor foglalt, hogy porrá alázza azt, akinek tartozik ennyi tisztelettel...

Az igazság tehát valahol félúton van. Azon kevesek? közé tartozom, akit nem visel meg a hűség, így nem csinálok belőle ügyet, mitöbb, jogos kérésnek tartom. De azt sem szeretem, ha nem bízik valaki bennem és azzal is megvádol, ami nincs is ott. Mintha nekem annyira számítana a külső vagy egyáltalán a szexualitás... Könyörgöm, a feleségem gyönyörű nő, de a társasága és az intellektusa, most már a közös emlékeinkkel együtt szebb, mint akármelyik külső. Ezzel nem leszólni akarom a külsejét, de szebb mindenkinél van. Megfelelőbb nála, úgy érzem, nincs. Kár féltékenynek lenni egy fáradtan valahol felejtett pillantásra. Szándékosan meg úgysem csinálok ilyet.

2021. jan. 26. 12:11
 27/33 anonim ***** válasza:
97%

Itt a legnagyobb gond nem az, hogy nem téged tart fizikailag a legszebbnek a világon, hanem az, hogy egy tapintatlan bunkó.

Az igazság pedig nem egyenlő a bunkósággal. Vannak, akik szeretnék ezt maguknak - és mindenki másnak - bemesélni, és ezzel próbálják legitimálni a színvonaltalan viselkedésüket, holott az őszinteség és a bunkóság között azért van egy elég markáns határ.

A másik dolog: a figyelmesség. Nem mindig az a legjobb megoldás, ha minden potenciálisan bántó dolgot a másik orra alá dörgölünk, és pláne nem jó megoldás, ha azt a lehető legbántóbb megfogalmazásban tálaljuk. Lehet, hogy vana barátnőmnél szebb nő a világon. Mondjuk a szépség egy igen csak szubjektív fogalom, és egy rendkívül könnyen változó mérték, de ez most egy más kérdés. De még ha nem is őt tartom a világon a legszebbnek, sőt, netán vannak kevésbé vonzó vonásai, nem fogom naponta tízszer odamondani neki, hogy ocsmány vagy, meg bárki szebb nálad. Az, hogy valamit nem sulykolunk addig, ameddig a másikat teljesen össze nem roppantjuk vele, az nem hazugság. Akit pedig szeretek, azt nem szívesen bántanám meg. Ennyi.

2021. jan. 26. 12:13
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, hogy nőként :) a véleményem, hogy nem gáz észrevenni mást is, talán néha te is észreveszed a férfiakat, nem?, de látványosan utána fordulni, szemezni, amikor veled van, meg hosszan magyarázni már nagyon gáz, hisz akkor mennyi önuralma lehet és mennyire veszi figyelembe az érzéseid. Az ilyen férfi szerintem tuti nem fog ellenállni a munkahelyen annak aki "véletlenül" beleakad, hisz már előre kifogása is lesz hozzá, hogy ő nem tehet róla, mert gyárilag ilyen.

De az is túlzás, ha te akarod kontrollálni azt, hogy mi megy a fejében - ez persze tipikus női tulajdonság, de mi is fogjuk vissza magunkat. Jó példát hallottam erre múltkor: hogy hogy meg tudunk sértődni és kritikának veenni, ha nem ohh nagy szerelemből mosogat el, hanem mert ott volt és zavarta, ahelyett, hogy örülnénk, hogy elmosogatott. Ha érted... Nem szabad ennyire belemászni a fejébe, hogy minden másodpercben te vagy-e az irányítóközpontban.

2021. jan. 26. 12:18
 29/33 anonim ***** válasza:
Sok a válasz, nem olvastam végig, de teljesen megértelek. Ez így nem jó. Amíg azért néz meg más nőket mert simán szépek, addig nincs gond. Ha viszont hangozhatja vagy érezteti hogy ők szebbek nálad, na az már gáz, és megalázó. Szerintem ilyenben nem jó benne maradni, én nem maradtam.
2021. jan. 26. 12:42
 30/33 anonim ***** válasza:
67%

Emlékszem, 18 évesen nem értettem, a csajok mit problémáznak ezen. Addig a pontig, amikor egy félreértett "mi a véleményed a srácról?" jellegű kérdésre a csajom el nem kezdett elismerően nyilatkozni, hogy mennyire jó pasi. Nos, itt nem az lett az első gondolatom, hogy "juhú, és mégis velem van" :).

Hogy a kérdésre is válaszoljak: baromira megértem az érzéseidet, kedves kérdező, mégis azt javaslom, hogy ne vedd ennyire magadra. Szerintem nem azt akarta mondani, hogy csúnyának is szeret, hanem azt, hogy neki pontosan eléggé szép vagy. Látja, hogy vannak nálad csinosabb szebb nők is, de ki nem szarja le, az nem te vagy. Csak hát balfaszul fejezte ki.

A saját példámra visszatérve, én szerintem a jó végén fogtam meg ezt a tanulságot: én ugyanúgy megnézek nőket, csak éppen elfogadtam, hogy a feleségem is. Tudom, hogy vannak nálam jóképűbb, izmosabb fickók, ő is tudja, hogy vannak nála babaarcúbb, formásabb nők is. És ennyi.

Én nagyon-nagyon sokra értékelem azt a luxust az életemben, hogy mondhatom az utcán, hogy "fú, milyen segge van", mert az asszony válasza, "ja, basszus én is elfogadnám". Mindketten tudjuk, hogy az egy segg, ami lehetne kalap is. Cserébe ugyanez fordítva is adott, természetesen.

Ezzel együtt még egyszer: természetes, hogy fontos a külsőd, és nagyon fontos, hogy pozitív visszajelzést kapj a partneredtől. Az én feleségem azért tud ilyen magabiztos lenni, mert - hogy egy példát mondjak - a mai napig nem tudunk értelmes dolgokról beszélgetni, ha dekoltált ruha van rajta. Egyértelműen biztos lehet abban, hol van nálam a helye, mint nőnek.

A hosszú monológom röviden: ő adjon neked pozitív visszajelzést, te pedig próbáld meg nem ennyire komolyan venni.

2021. jan. 26. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!