Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy ne idegesítse a páromat, hogy tanulok?

Amúgy nem mind1 mi mit írunk? Csak azt fogadod el ami a te véleményeddel ugyan az a többieket lepontozod.
Kifogásokat gyártasz itt amikor szerintem hasznosabban is eltölthetnéd az időd.

Olyan pasival kellene együtt lenned, aki olyan, mint te, akiek fontos a tanulás.
A párod nem egy értelmiségi ember, hanem csak egy munkás, így nem érti helyzetedet.

Teljesen megértem a kérdezőt, nálunk annyi a különbség, hogy mindketten dolgozunk. Párom pacsirta, korán kel, én bagoly vagyol, későn fekszem.
Ha pisztolyt tartanának a fejemhez se tudnék rendesen tanulni a reggeli órákban.
Én mindig is délután, este, éjjel voltam igazán produktív és ez a mainapig nem változott. Reggel/déleelőtt dolgozni egyszerűen nem tudok. Csinálom, csinálom de csak szüttyögés. Délután viszon beindul a produktív énem.
Nekünk is sokszor volt konfliktus abból, hogy mikor ő 7kor haza jön, én még 10ig dolgozom vagy tanulok (tanfolyamra járok). Mondtam neki hogy értem hogy ezt ő nehezen érti, énis nehezen értem hogy hogy tud 5kor kelni magától és 6kor már dolgozni, de ettől még megértem az ő bioritmusát, értse meg ő is az enyémet. Együtt élünk, egy éve, nem olyan katasztrófa ha nem lógunk egymás nyakán minden áldot nap.
Aki azt mondja hogy egy fél óra sétának bele kell férnie, az,vagy nem tanult soha vagy elfelejtette milyen tanulni. Ha ébben bele vagy mélyedve a tanulasba/munkádba és lendületben vagy, akkor nem szivesen szakitod meg a folyamatot. kizökkent és nehéz visszarázódni.
Öszintén szólva én sokszor szorongok amikor tudom hogy a párom 7 körüljön haza, 6kor meg már kapkodok hogy na, ha haza jön tudom hogy elvárja hogy dobjam el a munkát csak azért hogy együtt bámuljuk a tv-t a kanapén.... szerintem ez kb nonszensz.
Szerencsére az én párom megértette hogy nekem a délelőtt úgy telik hogy ügyeket intézek (rendszerint orvoshoz ronagálok most sajnos) leviszem a kutyát, vásárolok, főzök ebédre/estére, pakolok/takaritok, és csak délután kerülök olyan állapotba hogy az agyamaz is tudjam használni és tudjak dolgozni. Ez viszont azzal jár hogy este még dolgozom.

Voltak/vannak...remélem lesznek is sulis csajaim. Nálunk a nagy ház a titok, meg az időbeosztás. Ha tudom, hogy tanulnia kell, akkor elutaztam nagyszülőkhöz vidékre, étteremben vacsoráztam, beültem egy filmre, átmentem a másik barátnőmhöz, hogy legyen nyugalma, és tudjon koncentrálni.
Ehhez mondjuk normális, FÉRFI partner kell.

kedves utolsó, és a másik barátnődnek nem volt baj, hogy az elsővel töltesz időt? :DD (Amúgy ha nem magyar az anyanyelved akkor le kalappal előtted, nagyon jól megy!)
Köszi mindenkinek a válaszokat!

Kedves kérdező, én abszolút megertelek, én is nehéz szakon tanultam, es miután hazamentem a suliból, csak tanultam, hétvégén is, anyukám takarítani sem hagyott, teljesen kiszolgalt. A koliban nagy ritkán filmeztunk, persze néha-néha dumcsizunk a csajokkal, de semmi buli, meg egész napos lazulás. Nem is volt párkapcsolatom.
Most pár év elteltével tavaly szakvizsgaztam. Szintén sok időmet vette igénybe, szeptembertől májusig, az utolsó 3 hónapban nagyon intenziven, de az előtte való hónapok is úgy néztek ki, hogy hazajottem munkából és tanultam, kB egy órával később jártam aludni, mint a férjem.
Persze, nem lehet egész nap tanulni, de épphogy sok idő el egy az ilyen általános teendokkel, mint hogy napjában többször eszel, zuhanyzás, hajmosas, stb. El is kell a kaját készíteni, a házimunkát is el kell végezni.
Szóval teljesen megertelek.
Az en férjem megerto volt. Meg osztottuk a munkát, igyekezett levenni a terheket a v államtól, tudta, hogy ez most fontos időszak, nem jutott eszébe szekalni érte. Sőt, hónapokig csak olyankor gitarozott és énekelt, amikor pl hajatmostam (nálam ez mindennel együtt 1-masfel ora), pedig amúgy nálunk ez mindennapos. Meg telefonálni is lement az épület elé, hogy ne zavarjon (kis lakás, ajtók nélkül).
Szerintem sétálni meg filmezni egyedül is lehet. Persze, kell az együtt töltött idő időnként nem csak a közös vacsi mellett vagy az ágyban. Szerintem egyeztetek meg ezen felül heti 1 alkalomban, hogy pl este 6 után már nem tanulsz és az egész este a tiétek. Ha nem megerto és öt ez idegesíti, én elgondolkodnek rajta, hogy lehet az allamvizsgaig külön költöznek, valahol csak laktal addig is, míg össze nem költöztetek. Lehet úgy nyugisabb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!