Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy bírnátok ki egy nagyon okoskodó ember mellett? Vagy azért csinálja, mert nekem magasabb iskolám van és hogy ő is okosnak tűnjön? bővebben
A barátom az utóbbi időben nagyon elkezdett okoskodni, folyton "kioktat" dolgokról, amik evidensek, de ő mindig úgy állítja be mintha azt ő tudná jobban. És mondom neki, hogy oké, tudom, de ő csak folytatja és próbálja megmondani nekem hogy van.
Mondok pár példát:
-mondta hogy a snowboard sokkal könnyebb mint a síelés, mert könnyebb irányítani. Mondom neki biztos nem, én már próbáltam mindkettőt, higgye el nem könnyebb. De azt is próbálta megmagyarázni, kb veszekedésig. Pedig egyiket sem próbálta
-írom a szakdolgozatomat, azt is próbálja megmagyarázni hogy milyen könnyű,meg hipp-hopp megvan, ezt meg azt írjak be, így-úgy kell kinéznie, holott életébe nem írt szakdolgozatot, nem hogy ilyen témában mint amit írok
-jógázok már 1 éve, tudom a pózokat, helyesen csinálom. Ő aki életében nem nyújtott akarja megmondani, kioktatni hogy mégis hogyan kellene végeznem a feladatokat
-évek óta futok rendszeresen, azt is próbálja megmondani mi a helyes futótechnika, mikor tisztában vagyok vele, de ő csak folyamatosan hajtja, hogy hogy kell, mikor mondom hogy tisztában vagyok vele
Nekem mindjárt megvan az egyetemem, neki pedig szakközépje van. Lehet ez az oka a folyamatos okoskodásnak, hogy ő is okosabbnak tűnjön? Nem buta, sőt, de ezzel az állandó kioktatásával kikészít.
És már szóltam neki emiatt
Egyáltalán nem mutatta a változás jelét. Neki elég volt a nagyon max. heti 1 találkozás, pedig egy városban vagyunk, mert hogy ő elfoglalt. A folyamatos lehúzás, és itt betelt a pohár, szakítottam vele.
Rá kb. egy hétre visszakönyörögte magát, mondtam hogy oké, még egy esély. De egyszerűen annyira nem tudtam elengedni a sérelmeket, hogy másnap mondtam neki, hogy nekem ebből elegem van, ne folytassuk tovább, mert hogy annyiszor azt mondta hogy változtatni fog, de még a változás szikráját sem láttam, így teljesen elveszítettem felé a bizalmamat.
Azóta nem tudom mi van vele.
Meg az is nagyon gáz volt, annyira elkezdett sértegetni mikor megmondtam neki először és másodszor is, hogy vége. Olyanokat mondott, hogy remélem ebből tanultam és másik kapcsolatomba nem követem el ezeket a hibákat, meg hogy nekem kb. véleményem sem lehet milyen egy igazi kapcsolat mert nem volt hosszútávú kapcsolatom még. Szóval ezeket hallgattam, hogy bennem van a hiba.
De csak az sértegeti ok nélkül a másikat, akinek saját magával van gondja-baja, így teljesen elengedtem.
Mert utána ettem magam azon, hogy mivan ha én rontottam ez el, de aztán szerencsére a barátnőim visszarángattak, hogy az ilyeneket nem kell felvenni. Sértett ember sokmindent mond
Jól tetted. Én is voltam hasonló helyzetben de nem voltam ennyire erős mint te.
Az én esetemben a volt barátnőm ugyan ilyen lekezelően bánt velem. Nálunk is állandóan téma volt, hogy bezzeg nekem nem volt még annyira komoly kapcsolatom mint neki. Habár erősnek akartam látszani és én szakítottam vele, mindig az járt a fejemben, hogy talán igaza volt és valóban én nem tudok alkalmazkodni egy komoly kapcsolathoz. Minden alkalomkor amikor visszakönyörögte magát én visszafogadtam őt mert elhitette velem, hogy csakis én vagyok a hibás mindenért. Kb. három évembe telt amíg teljesen túl tudtam tenni magam rajta és nemet tudtam mondani neki...azt is úgy, hogy jött egy másik lány aki megmutatta, hogy igenis szerethető vagyok.
Gratulálok. Remélem találsz magadnak jobbat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!