Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért mondják azt gyakran,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják azt gyakran, hogy "minden sikeres férfi mögött áll egy nő"? Azt sugallják ezzel, hogy a férfi sikerének a nő az előidézője?

Figyelt kérdés

Csak mert a valóság mást mutat: a nők bevallottan eleve a sikeres férfiakhoz vonzódnak, nem pedig a bénákhoz, akiket nekik kell pátyolgatniuk.

Egyébként is butaság, hogy pl. egy multimilliomos üzletember vagy egy zseniális feltaláló sikerét annak tulajdonítsuk, hogy randizgat vagy együtt él egy nővel, akivel szexel meg szórakozni jár.

2021. jan. 7. 11:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
41%

Ez a mondás még a régebbi időkből jött, amikor nem volt sikk agglegénynek lenni és "nyilvánosan" hetente cserélgetni a nőket, hanem igenis az volt a társadalmi elvárás, hogy házasodjanak meg az emberek, meg szülessenek gyerekeik, és a feleségektől még akkor is el volt várva a klasszikus értelemben való háziasszonykodás, ha még voltak is bejárónőik. Ilyen esetekben általában az asszony volt otthon az, aki főzött, vacsorával várta a párját, vmennyit takarított, intézte a férfi ügyes-bajos dolgait (sokszor még titkárnői szerepben is), nevelte a gyerekeket... szóval ez alatt azt értették, hogy a nő biztosította a hátországot, hogy a férfi csak a munkára tudjon koncentrálni... meg nyilván egy szeretetteljes kapcsolatban azért a motiváció, a támogatás.

Ez ma már nincs így, hogy sokan nem házasodnak meg, a nagyon gazdagok lassan már mindenre vesznek fel vkit, és sok barátnő tényleg nem tesz hozzá semmit a férfi sikeréhez... már ha lehet barátnőnek nevezni, mert néha csak ürítőtartálynak vannak használva.

2021. jan. 7. 11:13
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

#1 Ja hogy ezen ki kell akadni.

A pasi mit tesz hozzá a nő sikeréhez?:D

Mesélj kérlek

2021. jan. 7. 11:15
 3/16 anonim ***** válasza:
47%
Az ilyen régi mondásokat nem érdemes manapság véresen komolyan értelmezni, inkább csak úgy tréfásan venni
2021. jan. 7. 11:17
 4/16 anonim ***** válasza:
83%

1.: SOK pasi akkor kezd karriert építeni, amikor lesz csaja, és gyereke.

2.: SOK pasi azért kezd karriert építeni, hogy észrevegye valami nő.

Szóval a punci a motiváció. Vagy 1, vagy több, vagy sok - sok.

2021. jan. 7. 11:18
 5/16 anonim ***** válasza:
41%

2: én hol mondtam, hogy ezen ki kell akadni? Én nem akadok ki ezen, hogy ma már nem így van :D. Én nem vagyok az a típusú nő, aki lóbálja a lábát, amíg a milliomos pasija dolgozik, innen meg nekem kb. tökmindegy. Nem kellene olyat belelátni az írásomba, ami nincs benne, csak azért, mert az megegyezne az ideológiáddal.

Csak azt akartam érzékeltetni, hogy ennek a mondásnak AKKOR, amikor keletkezett, igenis volt értelme, ma meg tényleg nincs.

2021. jan. 7. 11:22
 6/16 anonim ***** válasza:
73%

#5 "..és sok barátnő tényleg nem tesz hozzá semmit a férfi sikeréhez... már ha lehet barátnőnek nevezni, mert néha csak ürítőtartálynak vannak használva."

Ja akkor ez csak nekem hangzik túl frusztráltnak, nem szóltam:D

2021. jan. 7. 11:28
 7/16 anonim ***** válasza:
17%
6: segítek, csak neked. Ez ténymegállapítás volt.
2021. jan. 7. 11:34
 8/16 A kérdező kommentje:

4 Szóval ha a férfi magának építi a karriert, az is a (még meg sem lévő) nője érdeme, ha meg már van nője, akkor az a karrier is a nő érdeme, aha :D

Talán a relativitáselméletet sem Einsteinnek köszönhetjük, hanem a titkárnőjének, akit meg akart kettyinteni :D

2021. jan. 7. 11:35
 9/16 anonim ***** válasza:
82%

#5: Miért? Ma tömeges, általános jelenség, hogy a férj marad otthon gyed-en, ő megy szülőire, ő marad az ovis gyerekkel otthon, valahányszor beteg lesz? Érdekes, elég benézni egy oviba reggel, vagy egy gyermekorvosi rendelőbe, hogy meglásd, ez mennyire nincs így.

Ma ugyanúgy érvényes, hogy egy sikéres férfi mögött ott áll egy nő, aki gyereket nevel, este hányást takarít, farsangi jelmezt varr, órákat vár a dokinál, és eleve úgy keres munkát, hogy el tudja vinni a gyereket oviba, és el tudja hozni délután. Mindezt azért, hogy a férjének ne kelljen, az ő karrierje töretlen maradjon.

Másrészt: ott van mondjuk a világ egyik legsikeresebb embere, az USA elnöke. Mellette pedig a mindenkori first lady. Vagy épp Diana vagy Katalin hercegné. Elég érdekes lenne fogadást adni úgy, hogy a háziasszony miniben rázza magát, részeg, és pizzát rendelt. Egy ilyen party, egy jól szervezett háztartás, a finom női jelenlét pont az a munka, ami akkor látszik, ha nem végzik el.

Az is benne van ebben, hogy a férfi és nő egy csapat, mindkettő azt adja bele a sikerbe, amiben jó. Sok férfi köszönheti a feleségének, ha sikerül elsimítani egy konfliktust, vagy mondjuk nem felejti el az anyja születésnapját. Lehet, hogy a férfiak erősebbek, harciasabbak. De az intrika, a taktikai készség, nevezzük játszmázásnak, az női terep.

2021. jan. 7. 11:35
 10/16 anonim ***** válasza:
23%

9: de itt sikeres, gazdag férfiakról beszélünk. Igen, átlagembereknél tényleg ez még ma is a jellemzőBB, mert azért ma már sokkal több férfi van, aki jobban kiveszi a részét otthon a házimunkából. Azért nem a gazdag családoknál jellemző az jó részt, hogy anyu varrogatja otthon a farsangi jelmezt.

De gazdagéknál ma azért az a jellemzőbb, legalábbis sokkal jellemzőbb, mint régen, hogy mindent a személyzet végez, a feleség / anyuci gyakrabban van el úgy a kapcsolatban, hogy lóf.t nem csinál... az meg hadd ne legyen már a férfi mögött állás, hogy vki egy reprezentációs eseményen a gazdag férfi felesége nem viselkedik úgy, mint egy sarki lotyó, ezt azért a nők többsége még akkor is tudja 1 estére hozni, ha amúgy lotyósabb az alapkaraktere.

Persze, kivételek itt is vannak, nyilván jobb esetben államfőknél, közéleti személyiségeknél erre jobban oda kell figyelni... de egy "simán" gazdag embernél ma már jellemzőbb az, hogy megtetszik nekik egy nő, vagy elveszik, vagy nem, és a nő kb. a társaságát vagy a nemi szervét adja hozzá a kapcsolathoz, mást nem.

2021. jan. 7. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!