Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem kapnak nagyobb tiszteletet a magyar feleségek?
Kérdező, az általd linkelt kérdésben, egy koravén, lelkileg sérült nő tébolyát olvashatod több oldalon át. Éli a maga által elképzelt kis életét és, hogy ne kelljen szembe néznie abproblémáival, elkezd másokra vagdalkozni.
Itthon nincsenek megbecsülve a nők, nemcsak a feleségek. Millió nő leírhatná, hogy egy-egy munkavállalásnál milyen hátrányok érték. Én magam is megtapasztaltam, amikor 10 éves munkaviszony után, ahol nem keveset letettem az asztalra, a főnökön lobogtatta a papírt előttem, hogy írjam alá, hogy közös megegyezéssel kilépek, amit persze nem tettem meg, bosszúból a végén se egy táppénzes papirt nem adott le, a könyvelőjéhez a világ végére nekem kellett rohangálnom, azt is csak azért, mert már az OEP fenyegette. Nem gonoszságból, de jól esett, hogy 2 év múlva csődbe vágták az üzletet, azok után, hogy hiába tettem értük ki a lelkem is, ahogy teherbe estem, éreztette velem, hogy így nincs haszna belőlem.
Barátnőm esete a másik, 3 nyelvet beszélő, 2 diplomás nőként sorra bukta el a munkákat, nála képzetlenebb, ellenben igen dekoratív szingli nőkkel szemben, a vicces az egészben, hogy a szingli bombázó ismerősöm megkapott olyan munkát, ahová nem volt elég képzett, viszont a főnök a bugyijában turkált már 3 hónap után.
#24 Sem férfiről, sem nőről nem hallottam a környezetemben, hogy a gyereke vagy a leendő gyereke miatt hátrány érte volna a munkahelyén, de amit te leírtál, annak még ehhez sincs semmi köze. Rengeteg férfival is ugyanilyen szemét módon bánik el a munkáltatója, ez nemtől független probléma.
Azt tudtad, hogy Magyarországon a legtöbb munkahelyen 3 hónap a próbaidő? Az ismerősödnek pedig éppen ennyi idő kellett, hogy széttegye a lábát a főnöknek. Nahát, micsoda véletlen :) Mondjuk ez a példa remekül szemlélteti, hogy miért "nincsenek megbecsülve" a nők :)
22.
Most a párommal közős vállalkozásban vagyunk. Az újabb üzletek után én járok, én indítom be, ő folytatja, ha elakad valami, én járok utána. A munka nagyobb részét ő csinálja, de, hogy sikeres éveket zárunk, abban oroszlán részem van. Mégis a páromat ismerik el, hiába mondja, hogy ez és ez nekem köszönhető. 2-szer annyit kell letennem az asztalra, hogy komolyan vegyenek sokszor, mint a páromnak, mert nincs himbilimbi a lábam között. Szerencsére már kezd elmozdulni a dolog egy jó irányba, de szerintem sokat kell még változni gondolkodásban és sajnos drága Kormányunk a kommunikációjával, intézkedéseivel nem sokat tesz az ügy érdekében.
25.
Lényegtelen a sztoriban, hogy éppenséggel lefeküdt e vele vagy nem. A munkára alkalmasabb nők nem lettek felvéve, hiába voltak minden téren képzettebbek hozzá, mert házasok és kevésbé dekoratívak voltak az ismerősömhöz képest, közben pont egyidőben a szinte túlképzett barátnőmet sem vették fel, egy sokkal képzetlenebb lánnyal szemben, családos volt, hozzáteszem ő is egy jó megjelenésű nő, de kizárt, hogy egy főnök macája legyen.
A férfiak sincsenek megbecsülve úgy általában. Ha férfiasak akkor himsovinisztak, ha gyengédek akkor papucsok.
Azt tisztelik aki a közegének értékeinek megfelelően éli az életét. Akit nem tisztelnek az vagy rossz közegben el vagy nézzen végig az életén
28.
Egynúj munkahely kiválasztásnál milyan közegről beszélsz, egy új üzlet kötésénél milyen közegről beszélsz. Milyen közegről beszélsz egy olyan országban, ahol, ha nincs segítség, egy nőnek oda a karrierje szülés után. Nem arról van szó, hogy a párom, a kollégáim nem tisztelnek, a közeg, ahol élek, hanem, hogy egy nő hátránnyal indul el, ha családos. Ráadásul, ha karriert épít gyerek mellett, sajnos még a többi nő is elítéli, hogy ennek minek kellett gyerek, ha rohan vissza dolgozni és más vigyáz a gyerekére. Legalább dugd ki a fejed a homokból és hallgasd meg, hogy Kormányzati szinten mit kommunkikálnak és cselekszenek. Szülj 3 gyereket, ne versenyezz a férfi társaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!