Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom legjobb barátnője, az exe, átlépett egy határt? Hogyan kezelnétek?
A barátommal, nyáron jöttünk össze, szuper férfi, ennyire még sosem éreztem magam szeretve, mint mellette. Úgy alakult, hogy hamar össze is költöztünk, 4 hónapja élünk együtt. Természetesen szembesülünk nehézségekkel, és csodás megtapasztalás, hogy bármi a gond, vagy nehézség, mindig meg tudjuk beszélni. Az elején ez neki nehezen ment, de ma már, magától jön ha valami nem jó, oldjuk meg, beszéljük meg. Egyszerűen szuper társ.
Nos, van egy legjobb barátnője, akivel tini korukban jártak. Én ezt a kezdetektől elfogadtam, lévén, nekem is van volt barátom akivel jóban vagyok, és többnyire fiú barátaim vannak, nekem ez okés. Megismertem a lányt már az elején, egy abszolút szimpatikus, kedves, korrekt személyében. Néha még beszélgettünk is. Szeretett tanácsokat adni, nem éreztem tolakodónak, abszolút jóindulatot éreztem ki a beszélgetéseinkből.
Pár nappal ezelőttig. Amikor is átjött, és a páromnak sikerült durvábban viccelődnie, amit akkor és ott, nagyon rosszul éltem meg. Általában egy ilyen esetnél (akár családnál, barátoknál) én megpróbálnom leplezni, nehogy elrontsam a hangulatot, de abból sosem sül ki semmi jó. Úgyhogy most tanulgatom, mondjam bátran ha valami bánt. Mondtam. Közben tudtam, nincsen semmi gond, kicsit tútolt vicc, nekem rossz pillanat, a barátommal ezt majd rendezni tudjuk.
Ketten maradtunk a lánnyal, amíg a barátom neki látott a vacsorának. A lány persze rögtön segíteni akart, kértem hogy, ne, mert semmi nagy dolog nem történt. Folytatta, és kifejtette hogy túlreagáltam, túlérzékeny vagyok. Mondtam neki hogy általában elfojtom, és egy ideje megfogadtam, hogy nem csinálom így. Kötötte az ebet a karóhoz. Kérdezte hogy én mit mondanék valakire, aki egy semmiségen kiborul. Mondtam, azt gomdolnám, hogy ennek van egy előzménye, ami miatt érzékenyen érinti.
A lány folytatta, hogy nem mindig van előzménye. Mondtam hogy ennek van, de mindegy, mert majd megbeszéljük a párommal, ahogy mindig.
Még mindig folytatta, hogy az jó, de ezt most akkor is engedjem el, mert túlreagálom.
És ott, migrén és feszültség közepette, nem tudtam szebben megfogalmazni, megmondtam, hogy én érzek valamit, kimondom, és leszarom hogy más mit gondol róla, ejtsük témát, mert vele nincs ezen mit megbeszélnem.
Vágott egy meglepett fejet (érthető, ritkán állok ki ennyire élesen magamért), és elkezdett arról beszélni, hogy már 8 éve ismeri a barátomat, 3 éve vannak nagyon jóban, és tudja, hogy zárkózott, de életében nem találkozott még ilyen emberrel, akiben ennyi szeretet van mint benne. Anno ez is benne volt hogy szakítottak, hogy tírtál megbeszélni a problémákat, mert a sráccal nem lehetett, és néha ezért szakadt meg a kapcsolat a többi évben. De aztán rájött, hogy a srácnál ez nem működik, meg kell várni, amíg a barátom akar beszélni valamiről.
Itt mondtam, hogy mi mindent meg tudunk beszélni, erre ilyen ideges fejjel legyintett, hogy jolvanmár..
Folytatta: Szóval a barátommal nem lehet úgy beszélni, hogy leültetik, hanem hagyni kell. És hogy ő, rájött, hogy ez nem a srác hibája, hanem az övé, és mindenki rosszul csinálja, aki nem így áll a barátomhoz. Ő tudja, mert ott van z a 8 év, és ő már tudj kezelni...
Itt félbe szakadt, mert a barátom bejött, és abbahagyta az ömlengést. Sajnos nem úgy alakult az este, hogy beszélhessek a csajjal, nem álltam ki élesen ezért, pedig beszéltem volna vele, hogy egy kicsit akkor vegyen visszább.
Most csak bennem van feszkó. A lány az előző kapcsolataiba is belepiszkált. Legutóbb fél évig nem beszéltek, mert a csaj nem bírta a barátom akkori barátnőjét, és úgy látta, hogy a srác csak boldogtalan amellett a lány mellett, ezért nekiment, és erőltette hogy szakítsanak.
Azt mondta tanult az esetből, és nem szól bele a barátom kapcsolataiba, de hát itt van ez az eset.
Azon kívül, szelfiket küldözget a barátomnak, semmi szexit, csak ahogy tanul, vagy pizsamában van, ilyenek. Van barátja amúgy, aki miatt kidobta a barátomat annak idején.
Szivecske puszi küldő emojik, a barátom anyja a csajnak is küldött karácsonyra csokikat. Ilyenek.
Alapból az egészet elfogadtam, ha volt valami kis rossz érzésem elhessegettem, de ez a burkolt cálzása, hogy ő milyen fontos szerepet játszik a barátom életében, átszakította a gátat. Ha nem is romantikus módon, de még.mindig jobban kötődnek egymáshoz, én ezt látom, és nem tetszik, mert amikor az án fiúbarátaimnak lett barátnője, mindig hátrébb léptem kettőt, és tiszteletben tartottam a határokat.
Ti mit gondoltok erről, mit csinálnátok egy ilyen szituációban? Kérlek írjatok nemet, mert kíváncsi vagyok arra is.
Én is találkoztam egy ilyen "csak barát barátnővel" aki miatt párommal 3 hónapra külön is mentünk. Ugyanez volt. Ők osztálytársak voltak középsuliban, évek óta barátok. A csaj kapcsolatban volt. Napi szinten beszéltek messengeren, a csaj küldözgetett mindenféle szintén "nem szexi" képet, hol van, mit csinál stb. Próbáltam magam HÓNAPOKIG győzködni, hogy ez okés, hisz nekem is fiú barátaim vannak, mentegettem mindenféle indokkal az egészet. De közben belül felemésztett. Én a páromban bíztam, a lányban nem. Végül mint kiderült, okkal. Egyszer mikor rosszabb időszakunk volt, nonstop a telóján lógott, még hajnalban is mikor barátokkal kocsmáztunk akkor is irogatott a lánnyal. Én egyszer beleolvastam és a lány konkrétan kiparodizált engem, hogy én féltékenykedek, és olyanokat írt, hogy ha párom nem boldog velem akkor ne féljen szakítani stb. Magyarul húzta ellenem.
Én ott szakítottam, mert teljesen összetörtem a sok hónapnyi "rendben van ez így" mondogatás után, 3 hónap múlva újra próbáltuk azzal a feltétellel, hogy a lány repül. Azóta törölve, tiltva van és párom is beismerte, hogy nem ismerte fel az egyértelműt és teljesen jogosan bántott a dolog.
Azóta már évek teltek el, úgy gondolom tényleg egyszeri hibázás volt, tanult belőle és megértette a határokat nálam. Nekem is vannak fiú barátaim, de tisztelem a páromat és soha nem engedném egyiket se ennyire közel. Engem se zavar ha vannak nő barátai, kollégái, de soha többet nem fogom engedni, hogy veszélyben érezzem magam egy másik nő miatt. Ezt neki is megmondtam. Most már jól vagyunk hála égnek, de ez hatalmas nyomot hagyott bennem akkor és soha többé nem leszek ilyen idióta.
Amit neked javaslok, te se legyél az. Ez nem normális, túlmegy határokon. Nem kell játszmázni, tisztán és érthetően mond meg párodnak, hogy neked kicsit sok a lány és szeretnéd, ha visszább venne, nem lenne ennyire "jelen" az életetekben, mert nem érzed magad így biztonságban.
Ha a párod felnőtt ember és ezt képes megérteni, akkor eszerint fog tenni. Nem kell kukázni a csajt mindenképpen, de bőven visszavehetnek a barátkozásból.
24L
Köszönöm, mindenkinek aki konstruktívan tudott hozzá állni, és elírni a látásmódját, ment a kezecske.
Rengeteget segítettetek!
És itt a folytatás, ha valaki kiváncsi lenne rá, ne adj isten valaki ilyen helyzetbe kerül a későbbiekben, hátha segítséget nyújt az én történetem.
Megacéloztam magam belül ebben a kérdésben, nem mentegettem senkit, tudatosult hogy ez egyáltalán nincs rendben. A barátommal megbeszéltem, és rádöbbent hogy a csaj valóban mérgező, és mérgező volt az összes kapcsolatában. Átbeszéltük az egészet, hogy nincs rendben nekem, hogy ha rosszul vagyok, a barátnője kikísérése az állomásra, elsőbbségett élvez mindkettőjüknél egyértelmúen. Hogy képzeljen el egy ilyen exet az én életemben, úgy gondolná rendben van? Egyetértett velem hogy nincs.
Megírtam a csajnak, hogy visszavonom a szülinapi meghívásomat, nekem azt írta rendben, a barátomnak meg írkálni kezdett, mi a bajom, és hívogatta.
Mondtam a csajnak, hogy ha rólam van kérdése, nekem tegye fel. Megkérdezte mi van.
Én meg leírtam neki, hogy számomra nincs rendben, hogy köztük ilyen intim kapcsolat van. Hogy egy barátomnak barátnője lesz, nem küldözgetek szelfiket, nem vétózom, vagy okézom a párját, nem éreztetem azt, hogy miylen fontos vagyok a fiúbarátomnak, nem bírálom a lány érzéseit.
És itt jött a "fordulat", a lány kimutatta a foga fehérjét.
Kikérte magának, hogy ő már előbb itt volt, az elején is tudtam hogy ők ilyen kapcsolatban vannak, elfogadtam, nem tehetek semmit. Hogy szívecskéket azóta küldözgetnek egymásnak, amióta ismerik egymást, hogy jövök én ahhoz, hogy megmondom neki kinek lehet a barátja. Semmi közöm hozzá hogy ők milyen kapcsolatban vannak. hogy a barátom jól érzi magát a barátságunkban, megpróbálhatom elűzni, de nem fog menni. Hogy ő mennyire támogatotta a barátomnál hogy én legyek, és elfogadott, ha én nem fogadom el őt, az az én bajom. Hogy jövök én ahhoz, hogy ennyi idő járás után én beleszólok az ő barátságukba, ha egyszer sokkal előbb itt volt mint én. Az egészet arra akarta kenni hogy féltékeny vagyok, hogy hisztizek és manipulálom a barátomat, és megjósolta hogy mekkora szar lesz a kapcsolatunk.
A barátom csak nézte, és le volt döbbenve, hogy ilyen a csaj igazából.
Megmondtam neki, hogy ne azért építse le, mert én azt akarom. Hanem ha leépíti, saját magért tegye, mert ha mi szakítunk is, nem lesz egy egészséges kapcsolata, mert ez a csaj mindig előjogokat fog követelni, tekintet nélkül a párkapcsolataira.
A csaj hívogatni kezdte, folyamatosan. Mondtam hogy ezt ne bagatellizálja el, azzal hogy nem beszél a csajjal csak letiltja, nem old meg semmit. Magára hagyom, de beszélje meg vele. Elmentem. A barátom később megmutatta az egészet, hogy tiszta legyen. Megírta a csajnak hogy ő is valóban így gondolja. A csaj persze hízelgett neki, hogy ő elfogadja, a barátom nagy fiú, de azért ő mindig ott lesz neki, ha mégis fel akarja hívni. Hogy az egész az én hibám, de ő nem csinált semmi rosszat, reméli ezt látja a barátom is. Ő rá nem haragszik, csak rám, kérdezte hogy szakítottunk e. Meg hogy lássa a barátom, hogy ő mennyire elfogadott engem, és csak én hiszitek. A barátom kiállt mellettem, hogy nem hisztizem. Ez frordított helyzetben, neki is rosszul esne. Szeretne egészséges párkapcsolatot, akár ezt, akár mást, és a lány nem lehet része, mert nem okés a kapcsolatuk.
A lány azzal jött, ezt mennyire elfogadja, mert ő megértő, a barátom felnőttt férfi, tiszteletben tartja a prioritását, az egészben én vagyok a ludas, mert nem próbáltam meg vele megbeszélni, pedig meglehetett volna. Rá is kérdezett, hogy a barátom így gondolja e. A barátom meg megmondta hogy nem. Erre a lány, jól van, akkor feljetse el, hozzá többet nem fordulhat, és letiltotta.
A barátommal részletesen átbeszéltük az egészet, pontról pontra, mindent amit a lánnyal írkáltunk, ő mit gondol, mit érez, és hogy én mit. Hogy az egész tiszta legyen, ne maradjon utána se kérdés, se tüske. Meg lehetett.
Kedves később idetévedő, aki hasonló cipőben jár. Tudom hogy a barátságuk vége, nem az én hibám. Ezt valóban a faszinak kell rendezni. Ha meg ragaszkodik a csajhoz, és ez kiderül előbb utóbb, akkor el kell engedni. Egy párkapcsolatban nics helye egy olyan nőnek, aki azt hiszi, a barátnővel szemben is előjogai vannak. A pasi meg igenis álljon ki a párja mellett, ha az a kapcsolat fonmtos neki. Ez nem féltékenység, ez egy egészséges gondolkodásmód. Mint ahogy én sem csináltam soha ilyet, egyetlen fiúbarátom párjával sem. Egy megoldandó dolog, csak akkor probléma, ha problémaként kezeljük. Ezt most remekjól megtanultam.
Lehet hgoy a csaj most elfogadott, meg támogatott, de
1, Ki tudja megfordul e ez valaha, és mikkel fűzi a barátomat ha rossznak ítéli a kapcsolatunkat.
2, Ha azt gondolja, hogy számít az ő támogatása a "legjobb barátjának", ha arról van szó, a srác kivel jár, akkor úgy gondolja, a srác hozzá tartozik elsődlegesen.
És repüljön, azonnal. Nem kell megvárni, hogy legyen egy ilyen húzása. Az már régen rossz. Nem számít mióta vagytok együtt, a léyneg hogy lássátok egymásban a potenciált a közös életre. Az idő úgy is kideríti, hogy van e ilyen köteléketek, de az már csak rátok tartozzon.
Én szerencsés voltam, mert a barátom nem zárkózott el, hanem nyitotta a szemét, és megvizsgálta, átértékelte a kapcsolatot. Önmagárét látta be hogy mi folyik kettőjük között. De ha egy pasi elbagatellizálja, bezárkózik, nem látja be hogy az ő dolga rendezni, vagy nem veszi figyelembe a párkapcsolatát, akkor olyan ember...
És akkor az ő fejében is az van mint a csajéban, hogy elsősorban ők tartoznak össze.
De kinek mi az értékrendje, és kinek mi elfogadható. Nekem nem volt. Köszönöm az időt, amit annak szenteltetek, hogy segítsetek nekem kiállni magamért.
Örülök hogy jól alakult.
Érdekes dolog ez hogy ki hogyan vélekedik a kapcsolatokról, barátságokról.
Én azt gondolom lehet ellenkező nemú barátja az embernek, nekem is vannak férfi barátaim. De fontos egyrészt az, hogy a 2 ember kellően intelligens legyen és tudják kezelni a dolgot (ezzep kapcsolatban leírnék valamit érdekel hogy esetleg aki olvassa mit gondol miért lehet ez). Ebbe beletartozik, hogy a barát nem akarja megfúrni a másik kapcsolatát pl. A másik hogy ne legyen köztük ténylegesen több. Szerintem ez lehetséges mert jobb esetben egy nő v egy férfi sem vonzódik mindegy egyes emberhez tehát csak kis szegmens lesz az akivel össze is jön. És a párvalasztashoz több kell, mint hogy kedveld és tetsszen a másik, tehát azt gondolom lehetséges csak tudni kell kezelni.
Kérdező, abban a lánynak ugyan igaza van hogy valszeg mivel régóta ismeri a párod, bizonyos értelemben jobban is ismeri. A probláma azzal van hogy egyrészt intelligens ember ilyet nem mond a barátja párjának (még ha egyébként így is van), ha nem alarja megfúrni a dolgot hogy "én mennyivel jobban ismerem". Ez bunkóság. Tehát a csaj bunkó és nem is az értelnlmesebb fajtából van. Itt jön a másik dolog hogy valószínű ő (volt) féltékeny hiába van pasija. Lehet azért mert akarna még valamit a te párodtól vagy épp nem, de a saját kapcsolatában nem boldog. Mindegy is mi az ok, tisztesseges, értelmes ember ilyet nem csinál és tudja tartani a száját.
Ehhez kapcsolódóan leírnék egy tapasztalatot kívancsi vagyok, mas mit gondol róla.
Barátnőim révén évekkel ezelőtt megismertem egy srácot akivel én is összebarátkoztam. Sose volt köztünk semmi, tényleg csak baráti volt a viszonyunk, nekem ő semmilyen szempontból sem az esetem és vica versa.
Sőt ugyanezen társaság révén ismertem meg még egy srácot, az előbb említettnek a legjobb barátját, szintén csak baráti a kapcsolat.
Szóval 1-1.5 éve meg elég gyakran is találkoztunk mindkettővel, mindig csak társaságban, eljárogattunk ide-oda, mindenről tudtunk jókat dumálni, nem volt tabu téma ami néha kifejezetten is jó tud lenni, hogy bizonyos témákban nőként az ember egy férfi álláspontját is megismeri, jó baráti találkák voltak.
Az utóbbi egy évben a társaság kezdett felbomlani, mert az elsőként említett sráccal voltak problémáik. A csávó bár tettekkel nem, de szavakkal kezdett belerondítani az egyik barátnőm kapcsolatába. Ez ugyan nem sikerült neki, de a barátságuk ami gyerekkoruk óta tartott megromlott.
Én akkor még ezzel annyira nem foglalkoztam, mondván nem az én dolgom.
Ami igazából ahhoz vezetett hogy én is elkezdtem távolodni ettől a sráctól, hogy a viselkedését nem tudtam hova tenni, nem volt szimpi egy idő után. Megpedig azért, mert hiába tudtam hogy nem vagyok az esete, tudom milyen lányok tetszenek neki, ha összeültünk iszogatni kezdtek jönni az olyan megjegyzései hogy "hű mekkora melled van" (annyira nem is nagy😂) és tarsai. Egy masik barátnőmet meg azzal piszkálta hogy mennyire nincs melle és még egy pár dolog.
Ezek egy idő után már nem hogy nem viccesek, de egyenesen kellemetlenek. Gondoltam csak kanos és épp nem tud kit lerendezni, de akkor is idegesítettek a megjegyzései. Meg volt még egy pár dolog ami zavart de az most mindegy.
De közben meg tudom hogy nem akart soha semmit, én se tőle. És többek közt a hasonló, proli dolgai miatt, kezdett megszűnni a kapcsolat a társaságunk és közte.
(A szomorú az egészben hogy a masik srác, a legjobb barátja, meg egy nagyon intelligens, értelmes, normális, úriember típusú srác és azóta nagyon vele sem találkoztunk, vélhetően nem akarna belefolyni és inkább nem találkozik velünk).
Mi lehet az oka annak, hogy valaki szexuális megjegyzéseket tesz így vagy úgy a barátaira úgy hogy közben nem akar semmit? Ennyire kanos?
Na ezt csak ezért írtam le, mert szerintem ez is pl egy olyan dolog, ami rém kellemetlen tud lenni és bár nincs kapcsolatom és így is gáznak éreztem az iranyt, de ha lenne is v lett volna akkor meg méginkább.
Erre mondom hogy kell egy bizonyos intelligencia szint az ellenkezű nemű barátok esetében..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!