Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Jobb szakítani, ha nem akarom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jobb szakítani, ha nem akarom bántani?

Figyelt kérdés
Egy ideje nagyon megváltozott a viselkedésem a rossz irányba. Közrejátszottak külső hatások, problémák, stressz, rossz tapasztalatok, reménytelenség stb. Illetve azt vallom eleve nem vagyok egy kedves természet és úgy érzem nem tudok/akarok másmilyen lenni. Ezzel egyedül az a bajom, hogy elég rossz hatással vagyok a páromra. Mérgező, kedvromboló ember vagyok sokszor az életében. Nyilván vannak jó tulajdonságaim is, én mégis úgy gondolom nincs egyensúlyban az amit elveszek tőle azzal, amit adni tudnék. Ilyenkor ha tekintettel vagyok rá, jobb szakítani?

2020. dec. 21. 07:23
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Igen, mondtam. És azt is, ha nem tetszik neki, ott az ajtó. Nem egyszer. Mégsem ment el/küldött el soha. Utána megnyugszunk és mintha mi se történt volna.
2020. dec. 21. 08:22
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kifogtál egy mazochistát. Durva hogy a bántalmazónak több esze van, mint neki.
2020. dec. 21. 08:31
 13/30 A kérdező kommentje:
Nem hiszem. Nem szereti, ha bántom. Mindig felszólal ellenem, de sosem kerül ki győztesen egy vitából. Én vagyok a domináns fél a kapcsolatban, ez tény, de attól még ez neki nem tetszik (ami persze jogos, csak nem fog változni).
2020. dec. 21. 08:35
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy 15? kb ilyen korban divat ez az önsajnáltatás, ilyen vagyok, olyan vagyok, ily mód "különleges" vagyok és én nem tudok megváltozni mert ilyen vagyok. Talán egyszer majd felnősz, addig talán nem kellene kapcsolatosdit játszani.
2020. dec. 21. 08:41
 15/30 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm utolsó, mindenképp hasznos a válaszod, természetesen a tőlem telhető legmagasabb fokú gondossággal fogom kezelni a szavaidat.
2020. dec. 21. 08:58
 16/30 anonim ***** válasza:

A bántalmazók érzelmileg/személyiségfejlődésben maximum 8-9 éves gyermek szintjét érik el, de általában ennél jóval fiatalabbak (attól függően, hány éves korukban érte őket a trauma, amikor kialakult a személyiségzavar) , ezért 14-es válaszoló felvetése teljesen jogos.

Kérdező egészen tudatosan áll hozzá a dolgokhoz, ami az ő állapotában kivételes. Ő is tudja, hogy nem fog változni, és ebben igaza van.

Kérdező, szerintem hagyd el a társfüggődet. Bár esélyes, hogy talál helyetted másik bantalmazót. Ezért utolsó jótanácsként még küldd el terápiára.

2020. dec. 21. 09:10
 17/30 A kérdező kommentje:

16-os, köszönöm az utolsó 3 sorod. Az hasznos volt, jó tanács. Szerintem megfogadom.

A többi viszont épp olyan irreleváns, a kérdésem szempontjából felesleges, mint a 15-ösé. De megértem, hogy sok ember a személyeskedést még egy olyan egyszerű kérdés alatt sem tudja mellőzni, mint az enyém.

2020. dec. 21. 09:30
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Most tegyük fel elhagyod. Ha nem akarsz változni akkor utána mi lesz? Örökre egyedül maradsz? Vagy megkeserited másnak is az életét?
2020. dec. 21. 09:51
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

#18 - az én exem keresett mást, szóval biztosan a kérdező is fog.

Könnyű eldobni magadtól valakit, kedves kérdező, aki mindenek ellenére melletted maradt, közben fújni, hogy úgysem változol meg és jó neked egyedül, majd úgyis beadod a szépet valaki másnak IS.

Általában ez a forgatókönyv.

Ha fontos számodra a párod, inkább próbálj megváltozni, mert ez nem felnőtt emberhez méltó hozzáállás. Szimplán csak kényelmes fújni, hogy te sz*r alak vagy - ezzel hárítasz magadról minden felelősséget. Végülis a párod "tehet" arról, hogy veled van és tűri, mert te "megmondtad". Undorító ez a viselkedés, szerintem.

2020. dec. 21. 10:08
 20/30 A kérdező kommentje:

Igen, minden bizonnyal igazad. Ám szerencsére nekem is, mint bárki másnak megvan a saját szabad jogom azt tenni és olyannak lenni, amihez kedvem van, amíg törvényes kereteket nem sértek. Így puffogás ide vagy oda, lehet durcizni, kioktatni, beszólni, a helyzeten nem tudsz változtatni. Nem érdekelt, és még most sem érdekel milyen az exed. Legalább már tudom miért nem tetszik neked annyira, hogy egy számodra teljesen idegen ember mit csinál egy másikkal.

Illetve aki kérdezte ez után mi a tervem, nos, ha beszélgetni szeretnél, akkor javaslom privátban. Köszönöm.

2020. dec. 21. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!