Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennétek, ha a párotokat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek, ha a párotokat szeretitek, de a családja borzalom?

Figyelt kérdés
Ezt úgy kell elképzelni, hogy adott egy ember, akibe szerelmesek vagytok, erre vártatok X éve, de nem lehettek felhőtlenül boldogok, mert olyanok a családtagjai, mint akik nem normálisak. Tudom, ez nagyon durva megfogalmazás...de mindennapos példa: teljesen jól megvagyunk, igyekszem, hogy a szülők, rokonok jól érezzék magukat a társaságunkban amikor megyünk hozzájuk, vagy ők jönnek, minden jónak tűnik, majd egyszer csak a semmiből olyan szinten belénk kötnek pár napra rá, hogy brutális. Például három napja nem beszélt párom az apjával és úgy hívja fel az apja, olyan stílusban, mintha három éve le se kakilta volna. Ilyenkor nem csak azt vágja a fejéhez, hogy nem is érdekli a páromat, hanem még azt is, ami tavaly ilyenkor történt. Vagy beszélget valamelyik rokonával messengeren és óvatosan megjegyez valamit a párom, amivel nem ért egyet és úgy, nekitámad az, akivel épp akkor beszélget, mintha legalábbis válogatott mocsokságokat írt volna neki a párom. Nem tudom értitek-e, mi a gond. Tehát azt hisszük legutóbbi személyes találkozó után, hogy minden oké majd a semmiből mintha bombát robbantottak volna elküldik telefonon, messengeren a francba úgy, hogy igazán okuk sincs rá. Ilyenkor velem kapcsolatban is felhoznak olyan dolgokat, amik ezer éve történtek és kisebb hibáim (pl. ekkor vagy akkor az én programom miatt nem tudtunk megjelenni náluk ebédre stb). Nagyon elegem van ebből. Sokszor már olyan szinteken kötnek ki, hogy kedvem sincs őket többé látni. És akkor ezek után ha megpróbáljuk megbeszélni, mi vagyunk a rosszak és ha nem akarjuk látni őket akkor is.
2020. dec. 8. 17:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell velük összejárni akkor?
2020. dec. 8. 17:08
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
Beszélj a pároddal, ha ugyan azt érzitek mindketten, akkor meg kell velük szakítani a kapcsolatot. Attól még, hogy valaki a rokon nem vagy köteles beszélni vele.
2020. dec. 8. 17:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindig féltem ettől, hogy ha végre valahára megtalálom a nagy őt, majd a családja miatt megy tönkre minden. De velem egyszer már fiatalabbon megtörtént ez, a családja szerint nem voltam hozzá való.
2020. dec. 8. 17:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Próbáltuk már, hogy egy ideig nem megyünk, de akkor még távolabbi rokonok lettek ránk küldve. Messengeren ott is írogattak a páromnak, hogy mit képzel, kicsinalja a szülőket, akik pedig felnevelték és milyen hálátlan stb. Ami ennél is jobb volt, hogy mikor két hét után az apjával összetalálkozott az utcán, az apja úgy kiabált vele, hogy mindenki őket nézte. Teljesen lejáratta a páromat, mindenkinek az jött le, hogy hálátlan és gonosz saját apjával.
2020. dec. 8. 17:13
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

Ha valaki nem akar kapcsolatot tartani a rokonokkal, az nem fog. El kell nekik mondani, hogy távolságra van szükségetek, és aki nem tartja ezt tiszteletben az szintén tiltva lesz a közösségi felületeken/telefonon. Ha leáll kiabálni az utcán akkor levegőnek kell nézni. Ha nálatok kopogtat hívatlanul, akkor nem kell beengedni, ha erőszakkal akar bejutni akkor lehet rendőrséget hívni.

Az elején nehéz lesz, de kifizetődő, ha valóban ennyire súlyos a helyzet mint ahogy leírtad.

2020. dec. 8. 17:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Másokkal meg nem kell foglalkozni, nem ők vannak a párod helyében, nem ők viselik el nap mint nap a veszekedéseket. A szüleid érzelmileg próbálják zsarolni, ami egyfajta lelki abúzusnak tekinthető. Hosszú távon ez senkinek nem lesz jó, sőt.. már most nem jó
2020. dec. 8. 17:21
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy a párod , hogy áll vagy hogyan fog állni ehhez később. Az én kapcsolatomat megkeserítették a volt párom szülei, kihasznàltak majd többször megaláztak. Hiába álltam ki magamért, vagy a párom hiába állt ki értem. Egy idő után elidegenedtem az egésztől. Plusz a párom beszélt velük sokat telefonon, meg minden második nap feljárt hozzájuk. Engem is mindig hívott vagy a szülei. Kellemetlen volt úgy tenni mintha semmi se lett volna. Meguntam 3 év után a képmutatást és a hidegháborút.
2020. dec. 8. 17:46
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Két komoly kapcsolatom volt,mindkettő lehetetlen családi háttérrel. Az,hogy ne legyen kapcsolat a szülővel nem megoldás. Viszont tudom,hogy átbeszélni sem lehet az ilyen helyzeteket. Nincs hó megoldás sajnos. Örülni kell a jó kapcsolatodnak és 3 lépés a szülőktől. Egy udvarias/felületes kapcsolatra kell velük törekedni. Ha lehet...
2020. dec. 8. 17:50
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

A szüleim nekem olyanok, hogy nagyon sok mindent adnak (akkor is, ha nem kell), de nem bírják a kritikát.

Nővérem próbálta a távolságtartást és teljesen megromlott a viszony.

Előtte velem is volt, hogy 1-1 “telefonbeszélgetés” során többször csaptuk egymásra a telefont, meg napokig rossz kedvem volt utána. Úgyhogy elkezdtem pszichológushoz járni, annyira kikészültem.

Végül rájöttem (az egyik nap úgy keltem), hogy a szüleim rettegnek, hogy nem szeretem őket, nem jó szülők. Úgyhogy éreztettem velük, hogy szeretem őket és szeretek velük időt tölteni (amikor épp nem ordítják le a fejem, mert három napja nem beszéltünk). Kifejezem, hogy örülök, hogy anyum szülinapi bulit szervez nekem, meg napokig bújja a szakácskönyvet, hogy olyat főzzön, amit ehetek, örülök a tv-nek amit kapok, örülök, mikor nyaralást szerveznek, vagy mikor kifizetik az egyetemi tandíjamat, elmondom anyuméknak, hogy milyen jó, hogy felhívtak és mindig örülök, hogy keresnek. De szerintem most sem beszélünk többet, sőt, ha egy hétig nem hívom őket, mert szakdogát írok vagy nincs kedvem beszélgetni, akkor megértik. Ennek ellenére nem rettegnek, hogy nem hívom őket és három éve nem vesztünk össze.

Egy próbát nektek is megérhet, ha propeller szülőkről beszélünk.

2020. dec. 8. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, nemcsak a család, hanem az egész rokonság manipulatív...

Ha van a rokonságban normális ember, érdemes vele (velük) tudatni, mi a helyzet, és vele/velük normális kapcsolatra törekedni.

Egyébként meg lehet a család/rokonság pavlovi nevelésével próbálkozni: mihelyt elindul a "hiszti", közölni, hogy nem tűröd ezt a stílust és letenni, és ugyanez mehet a messengeren is: rövid válasz, hogy x tűrhetetlen hangnemben beszélt. Pont.

Ha így is, úgy is hálátlan dögök vagytok, akkor akár meg is szakíthatjátok a kapcsolatot... nem veszíttek semmit (úgyis hálátlan dögök vagytok), viszont nyertek egy csomó nyugit és szabadidőt ;)

2020. dec. 10. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!