Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha a párotokat szeretitek, de a családja borzalom?
Ha valaki nem akar kapcsolatot tartani a rokonokkal, az nem fog. El kell nekik mondani, hogy távolságra van szükségetek, és aki nem tartja ezt tiszteletben az szintén tiltva lesz a közösségi felületeken/telefonon. Ha leáll kiabálni az utcán akkor levegőnek kell nézni. Ha nálatok kopogtat hívatlanul, akkor nem kell beengedni, ha erőszakkal akar bejutni akkor lehet rendőrséget hívni.
Az elején nehéz lesz, de kifizetődő, ha valóban ennyire súlyos a helyzet mint ahogy leírtad.
A szüleim nekem olyanok, hogy nagyon sok mindent adnak (akkor is, ha nem kell), de nem bírják a kritikát.
Nővérem próbálta a távolságtartást és teljesen megromlott a viszony.
Előtte velem is volt, hogy 1-1 “telefonbeszélgetés” során többször csaptuk egymásra a telefont, meg napokig rossz kedvem volt utána. Úgyhogy elkezdtem pszichológushoz járni, annyira kikészültem.
Végül rájöttem (az egyik nap úgy keltem), hogy a szüleim rettegnek, hogy nem szeretem őket, nem jó szülők. Úgyhogy éreztettem velük, hogy szeretem őket és szeretek velük időt tölteni (amikor épp nem ordítják le a fejem, mert három napja nem beszéltünk). Kifejezem, hogy örülök, hogy anyum szülinapi bulit szervez nekem, meg napokig bújja a szakácskönyvet, hogy olyat főzzön, amit ehetek, örülök a tv-nek amit kapok, örülök, mikor nyaralást szerveznek, vagy mikor kifizetik az egyetemi tandíjamat, elmondom anyuméknak, hogy milyen jó, hogy felhívtak és mindig örülök, hogy keresnek. De szerintem most sem beszélünk többet, sőt, ha egy hétig nem hívom őket, mert szakdogát írok vagy nincs kedvem beszélgetni, akkor megértik. Ennek ellenére nem rettegnek, hogy nem hívom őket és három éve nem vesztünk össze.
Egy próbát nektek is megérhet, ha propeller szülőkről beszélünk.
Ha jól értem, nemcsak a család, hanem az egész rokonság manipulatív...
Ha van a rokonságban normális ember, érdemes vele (velük) tudatni, mi a helyzet, és vele/velük normális kapcsolatra törekedni.
Egyébként meg lehet a család/rokonság pavlovi nevelésével próbálkozni: mihelyt elindul a "hiszti", közölni, hogy nem tűröd ezt a stílust és letenni, és ugyanez mehet a messengeren is: rövid válasz, hogy x tűrhetetlen hangnemben beszélt. Pont.
Ha így is, úgy is hálátlan dögök vagytok, akkor akár meg is szakíthatjátok a kapcsolatot... nem veszíttek semmit (úgyis hálátlan dögök vagytok), viszont nyertek egy csomó nyugit és szabadidőt ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!