Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm vegán és elvárja hogy én is az legyek. Minden vegán (lány) ilyen?
Nem az a térítgetős fajta egyébként... előtte nem volt ilyen, de miután összeköltöztünk, kijelentette h nem tarthatok húst a hűtőben és a lakásba se, ha meglátja h vmi nem vegán azonnal kidobja. Egyébként finomakat főz, de néha rettenetesen hiányzik h húst egyek. Eddig étterembe jártam heti kétszer de most bezártak az éttermek, rendelni meg nem rendelhetek..
Van olyan pár ahol az egyikük vegán aki kompromisszumra jutott ilyen kérdésben? Esetleg ötletek?
"előtte nem volt ilyen, de miután összeköltöztünk, kijelentette h nem tarthatok húst a hűtőben és a lakásba se, ha meglátja h vmi nem vegán azonnal kidobja"
Ennyi erővel - és amennyibe nem tartod magad alacsonyabb rendű lénynek nála, akkor épp ennyi joggal - te is mondhatod neki, hogy nem tarthat nem állati eredetű készítményeket sem a lakásban, sem a hűtőben, és ha ilyet meglátsz, kivágod a kukába.
Vagy választhatod, hogy átmész papucsba (csúnyább kifejezéssel élve puhap..cs leszel), és mindent úgy csinálsz ezentúl, ahogy ő akarja és elvárja.
Utóbbi esetben pár hónap alatt eléred, hogy tudat alatt már nem fog férfinak tekinteni, és éltek együtt addig, amíg előbb-utóbb le nem cserél valakire, akire majd férfiként tud tekinteni, mert van önálló akarata, és nem tudja a kénye-kedve szerint irányítani.
"kijelentette h nem tarthatok húst a hűtőben és a lakásba se, ha meglátja h vmi nem vegán azonnal kidobja."
Te ezt komolyan hagyod? Ennyire papucs vagy? Ha én ebben a helyzetben lennék, akkor lenne külön polcunk a hűtőben. Bevásárláskor pedig mindenki vesz, amit szeretne, otthon pedig a megfelelő polcra kerül. A főzés már nem ilyen egyszerű, de azt is meg lehet oldani, csak akarni kell.
Én a helyedben beszélnék vele, hogy te is hadd éld az életed ahogy te szeretnéd, ha ez nem tetszik neki, akkor otthagynám a francba, mert ez így nem párkapcsolat.
"ha meglátja h vmi nem vegán azonnal kidobja"
Amikor ez elhangzott, annyit mondtam volna neki, hogy ha ezt előfordul, akkor az első ilyen eset után szólni fogok, hogy másnapra pótolja, amit eldobott.
És egyúttal közölném, hogy neki is szabad akarata van, de legyen tisztában a tettei következményével: a második ilyen eset után elköltözöm, és onnantól fogva azt tart a hűtőben, amit akar.
Gondolom, te is felfogod azt, hogy ez a kérdés rég nem az étkezési szokásokról szól, hanem arról, hogy szabad akarattal rendelkező embernek tart-e a párod, és tiszteletben tartja-e a saját életedre vonatkozó döntéseidet, vagy igényt tart arra, hogy átvegye az irányítást a téged érintő kérdésekben.
Amúgy te költöztél hozzá?
Nos mint sokan írták ugye, hogy vagy papucsnak akar, vagy szakítani.
Miért? Elvégre Ő is húsból van. Szóval Ő se lehet otthon.
Állj a sarkadra, és ne hagyd magad.
Persze nem azt mondom hogy mostantól mindig az legyen amit Te akarsz, hanem kompromisszum! Pl, legyen heti 1-2 nap amikor húst szeretnél NEM étteremben hanem otthon enni.
Vagy ha neki ez nem tetszik, akkor legalább ha rendelsz valamit ne keljen kidobnod, hanem legalább másnapig tárolhasd és megehesd.
A te kolbászod sem kell neki?
🙂 ez amúgy nagyon fanatikus, vissza kéne fogni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!