Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők,lányok ti tolerálnátok ha a párotok külföldre járna vadászni?Vagy mennétek vele inkább?
Én mondjuk meg se eszem az állatokat, de azért lássuk már be hogy van különbség aközött, hogy okkal vagy hobbiból öljük őket.... ne tegyünk már úgy, mintha ugyanolyan lenne. Normális ember elítéli az értelmetlen állatkínzást (hobbivadászat, szőrme, baglyok szatyorba tuszkolása, süni felgyújtása stb. esetek), még akkor is ha esetleg él a haszonállatok nyújtotta termékekkel.
Nekem ez valahogy akkor is irreális. Én is tudtam a páromról az akár már rég abbahagyott hobbijait mire összejöttünk, mert beszélgettünk. Pl. évek óta nem dobolt akkor már, mégis volt szó erről. Én nem jönnék össze idegennel, ennyi a lényeg.
A hobbivadászatnak benne van a nevében, hogy "hobbi", tehát a szórakozás a célja. Ergo valakinek az a szórakozás, hogy állatokat öl. Van, aki őzet, van aki sünt öl szórakozásból. Jellemzően a vágóhídi munkás nem azért vágja le a marhát, mert neki ez szórakoztató hobbi.
A vadászoknak több "fajtája" van.
Vannak, akik vadgazdálkodással foglalkoznak, ők nem elsősorban ölnek, sok más feladatuk is van, például etetik télen az őzeket, ami a sok "állatvédőnek" eszébe sem jutna. Gázolni télen a hóban, sárban, még mit nem, egyszerűbb a neten játszani a fejüket...
Aztán vannak olyan hobbivadászok, akik szeretik és tisztelik a vadat, a természetet, megküzdenek az állattal, nem a gyilkolás benne az élvezet, hanem maga a vadászat, a nyomok követése, stb. Ők sok pénzt adnak ezért, amivel a vadásztársaságot támogatják, ha jól tudom.
És vannak olyanok, akiknek rohadt sok pénze van, viszont tök hülyék. Nekik helybe űzik a vadat, csak annyi dolga van, hogy nagyjából tudja használni a puskát, és halomra lője az állatokat. Ezek aztán lelőnek mindent, ami él és mozog, legyen az vidra vagy sólyom. Sőt, annál büszkébbek, minél nagyobb kárt tesznek a természetben.
Az első kettővel nincs bajom, az utolsóval pedig pont úgy bánnék, ahogy megérdemli.
"megküzdenek az állattal"
Ezen hangosan felröhögtem, köszi! :D
Na ne már, megküzdenek az állattal, ez jó. Rohadt egyenlő küzdelem, az egyiknek van fegyvere meg szembeforduló hüvelykujja, a másiknak meg nincs. Ha fegyver nélkül puszta kézzel mennének mondjuk egy grizzly medvére, na az küzdelem lenne.
Ezért (sem) bírom amúgy a hobbi vadászokat, mert azt hiszik, hogy ez amit csinálnak valami nemes, férfias dolog. Persze azt, aki nem koslat órákat a vad után, azt kinevetik, de nem látják hogy ők maguk ugyanolyan nevetségesek, hogy attól áll a pömpös, hogy lelőnek valami szerencsétlen, védekezni nem tudó állatot. Ez aztán a küzdelem.
Lenézitek az állatokat, valójában pl. egy szarvas minden szempontból jobb egy embernél, az eszét kivéve. Gyorsabban fut, nagyobbat ugrik, jobb a szaglása, a látása, nagyobb fizikai ereje van egy embernél. Sokszor megtalálni vagy megközelíteni is nehéz őket, nemhogy legyőzni.
Én sem vadászok egyébként, mert engem sem vonz ez a hobbi, de értem, hogy mit szeretnek benne.
Amúgy meg az állatok leölésének ellenzése számomra csak a vegetáriánusoktól elfogadható, egyedül ők hitelesek ebben a témában. Mindenki, aki húst fogyaszt, állatok haláláért felel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!