Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfi vagyok: az normális, ha egy nő ilyen rosszul viseli a szülést és megalázónak tartja meg kiszolgáltatottnak?
Feleségemről van szó. Apás szülésre készültünk, de sajnos nem jött össze, mivel én temetésre mentem, és a vártnál jóval hamarabb született a pici.
Azt mondta, hogy félt ott egyedül, meg az orvosok nem mondták mikor mi történik, teljesen tanácstalanul feküdt ott, mert nem mondtak keko semmit. Volt gátmetszése is, meg repedt is. 2 hónap telt el azóta, de neki még mindig fáj a gátsebe, és szex sem volt, meg nem is kívánja. Meg ha lenne is, akkor is sötétbe lenne, mert szégyelli a testét. Pedig szinte semmi nem változott rajta, csak a hasa még nagy, meg több lett a striája, de nem kövér, csak a hasa nagy (striái eddig is voltak, már tinédzser korától, gyors növéstől). És még mindig feszeng a szülés miatt, hogy kiszolgáltatott helyzetbe volt. De már unom, hogy 2 hónapja ez megy, de változtatni nem akar. Pszichológushoz se akar menni, pedig tudja ő is, hogy rosszul néz ki, amit csinál. Sehova nem akar menni, nagyon bezárkózott. Depresszió van benne, de nem akar pszichologushoz se menni. Elküldtem fodrászhoz, körmöshöz, de nem akar menni. Elzavartam a barátnőiehez, háha ott úgy kitudja magából beszélni a dolgokat, mert velem nem akar beszélni arról, csak egyszer-kétszer kifakad, panaszkodik, sír, és lefekszik 2-3 órára aludni. Amikor elküldtem a barátnőihez, akkor azt hittem elment hozzájuk, de nem. Utólag derült ki, hogy egy parkban ücsörgött, meg sétalt magába. Azt érzi, hogy egyedül, de nem igaz, mert itt vagyok vele, és ugyanúgy kiveszem a részem a gyereknevelésből, és vele is próbálok foglalkozni, de ő nem foglalkozik velem.
Nem mondanak semmit, igen, ilyen sok nő "élménye" a szülésről. Mint a posztraumás stressz, olyan feldolgozni. Többen erőszaknak is élik meg és mint áldozatok élnek vele együtt életük végéig. Jó magyar közegészségügy! Évekig tartott feldolgoznom nekem is, és ma is állítom, hogy hasonlított a szülésem a nemi erőszakhoz.
Szaksegítséget ajánlom, hogy keressen fel!
Arra meg, hogy te ezt unod, csak annyit tudok reagálni őszintén, hogy: Bzd meg!
Fogadni mernék, hogy ez is csak egy polgárpukkasztó kamu kerdés attól a felhasználótól, aki ebben a kategóriában lépten-nyomon hangoztatja hogy a nőnek 2 perccel a szülés után már tip-topnak kell lennie, és akinek ez nem megy az egy rakás igénytelen nyomor.
De sok minden kiderülne, ha láthatnánk a kérdezők/kommentelők arcát...
2 hónapja szült, és nem az a fő problémám képzeld el! De látom neked csak ez maradt meg.
Az a problémám, hogy megviselte a szülés, magába fordult, sehova nem akar menni, senkivel nem akar beszélni, de pszichológushoz nem akar menni.
Igen, amúgy egy szülés tényleg ilyen szar élmény tud lenni.
Ott van az ember félpucéran, széttett lábakkal egy barátságtalan kórházi szobában, gépekre kötve, az orvosok és nővérek vagy kedvesek vagy nem, lehet, hogy nem is foglalkoznak vele, szerencsétlen vérzik, fáj neki és senkinek nincs egy szava sem hozzá, netalántán úgy kell könyörögni, hogy valaki nézzen már rá. Kérdezel valamit, és ha bunkók, nem is válaszolnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!