Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítsak emiatt?

Figyelt kérdés

3 éve élünk együtt a párommal, de már a kezdetektől vannak súrlódások a háztartás térén.

Mivel előttem otthon élt a szüleivel (30 évesen volt mikor összeköltöztünk), én pedig évek óta albiba voltam akkor már, nem ugyan azon a szinten voltunk ami a háztartás vezetését illeti.

Az évek alatt sok mindent igyekeztem megtanítani neki, de nem igazán látok javulást.

Minden egyes nap le kell szidnom, mert a wc-t fékcsikosan hagyja, a ruháit sosem pakolja ki, a számítógépe körül üres palackok és csokispapirok tengere (amíg meg nem unom és takarítom el őket), szelektívet nem viszi le, ha véletlen megkérem hogy teregessen ki de nem kérem, hogy szedje le előtte a száraz ruhákat a szárogatóról, akkor kitereget úgy..

Mosogatni szokott néha, meg a sima szemetest leviszi.

Minden másban nem segít. Ő is dolgozik, ő fél 7kor kel, én akkor már rég dolgozom, majd kb együtt érünk haza negyed 6 fele. De csak én vásárolok be, én mosok, takaritok, pedig mindent megmutattam már neki hogy kell, mégsem csinál semmit. Ha ezen összeveszünk, akkor pár napig lelkes persze.

Mindig azzal védekezik hogy nem tudja mit kéne csinálni, ezért legalább 1.5 éven keresztül az összes létező háztartási munkáról írtam egy listát és kitettem a hűtőre, majd miután mikor ezt említem, azt mondja erre, hogy "ja, azt elfelejtettem", egyszer kib@sztam a kukába a listát idegességembe.

Halogat mindent, a jogsija hónapok óta lejárt, a hajára már bőven ráférne egy vágás, fáj a hasa sokszor de lusta felhívni a dokit, a kollégai helyett sokat dolgozik ő, de nem tesz ellene semmit, pedig biztatom mindig, hogy beszéljen a főnökével.

Nekem már rég nem udvarol, max ha lemegy a dohányboltba, hoz nekem egy energiaitalt.

Ha megkérem, hogy segítsen a házimunkában, azt kapom mindig, hogy szóljak és akkor megcsinálja, de nekem munka után nincs mindig kapacitasom őt babusgatni, mert nálunk nincs menza és pénzem sincs rá hogy minden nap 1-2 ezer forintot költsek kajára amit én magam is meg tudok főzni magamnak.

Ezen kívül szinte minden nap elmegyek edzeni, és hazafele bevásárolok, szabadidőm így 0, éjjel beájulok az ágyba és 4.50kor kelés, utazás , meló, és újra a szokásos.

A kérdésem az lenne, hogy érdemes még kitartanom, vagy engedjem el a dolgot? Én nem feltétlenül szeretnék olyan dologra pazarolni éveket ami nekem rossz és felesleges energiapazarlás..

Úgy vagyok vele, hogy ha szeret, akkor fontos neki amit kérek, mert tudja hogy nekem ezzel jót csinál, tehermentesít a segítségével, de mégsem teszi, csak ha esetleg megkérem.

Bezzeg ha valamit a haveroknak kell segíteni, azonnal ott terem, segít, de ha nem hívom fel rá a figyelmét hogy a kakiát kefélje ki a budiból, akkor az úgy is marad .... :(

2020. szept. 11. 08:05
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Mindent megcsináltak helyette, az ilyen nem nagyon változik, pláne, hogy ezt te se látod rajta.

Igénytelen a környezetére.

Sztm nyomós szakító ok, ha már párszor atbeszeltétek.

N28

2020. szept. 11. 10:16
 32/39 anonim ***** válasza:
72%
A lakást te bérelted, te neveden van vagy együtt?
2020. szept. 11. 10:20
 33/39 A kérdező kommentje:

Egyikünk nevén sem, az ő rokonáé, így neki több kötődése van hozzá mint nekem.

Kedves nőgyűlölő barátom, nem ez a lényeg amin lovagolsz, hidd el, rajta vagyok a nagyobb kereseten, és gratulálok neked hogy ennyire érett vagy anyagilag, jó lehet tökéletesnek lenni minden téren!!

De ez az én problémámat még nem oldja meg.

Tehát tapasztalatiatok alapján tehát nem várható semmilyen változás?

2020. szept. 11. 10:25
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Már olvasta közbe, hogy az ő rokonai tulajdona.

Nálunk se egyszerű albit találni, kb ami normális és az én esetemben gyerek és kutya is van, kb 100 120tól kezdődnek.

Viszont nekem szerencsém volt, hogy anno találtam és a párom költözött be, aztán utanna ő ment, én is kibirtam még 3 hónapot. A másik meg jól keresek szerencsére.

Ez nem menthető, keresgélj, néha néha akad olyan, ahol 1 javít kérnék vagy csak egy szoba, de nem rosz.

Autóra elverte a pénzt? Nem mindenki azért vesz kocsit, mert villogni akar vele. Nekem a munkámhoz is kell.

N28

2020. szept. 11. 10:26
 35/39 anonim ***** válasza:
0%
#33 Nem vagyok nogyulolo, csak te is raerositesz a sztereotopiakra. De kar is vitaznunk. Ugyis az lesz, hogy addig nem lepsz le, amig meg nem erodosz anyagilag/nem talalsz masik kant, akivel egyutt elhetsz.
2020. szept. 11. 10:31
 36/39 anonim ***** válasza:
0%
^^De ha igy lett, majd legyszives ird meg privatban, hogy igazam lett.
2020. szept. 11. 10:31
 37/39 anonim ***** válasza:
86%

Ez egy lusta trehány, igénytelen pali. Kár szépíteni.

Volt egy hasonló exem. gyan nem volt rendetlen meg megcsinálta a házimunkát, de azért halogatta azt is rendesen. Pl a kályháról az odaégett ételt napokkal később súrolta le, a mosogatás is állt simán 2-3 napig. A megszáradt ruhákat csak akkor vette le, ha a köetkező adag mosás 1 hét múlva esedékes volt. Volt hogy simán elfeljtett kiteregetni, 1,5 napig álltak a vizes ruhák a gépben, majd ezt még 3x elismételte ugyanezekkel a ruhákkal (mindig öblítő programot indított rá). Porszívózott kb 2-3 hetente, Ágyneműt kb havonta - 2 havonta mosott, holott allergiás.

De ámblokk az élete is ilyen. Lakást 12 éve akar venni, de halogatja. Munkát 4,5 éve akar váltani, mert utálja, de ha nagy nehezen elkezd keresni akkor mindenféle hülye kifogásokra hivatkozik (pl fél órára van tömegközlekedéssel!!!). Kocsit is 3 éve hajtogatja, hogy akar venni :D 35 éves. Lassan 36.

Az a gond, hogy az ilyen emberek nem fognak haladni az élettel.

Hisztizni viszont nagyon tudnak, hogy semmi sem jó, de tenni lusták.

2020. szept. 11. 11:25
 38/39 anonim ***** válasza:
Én a fékcsíknál már passzoltam volna. Ennyi igényesség sincs benne.
2020. szept. 12. 14:48
 39/39 dizelesgozgep ***** válasza:

Hát ez a kulás dolog mutatja hogy több van itt minthogy az anyjával lakott sokáig.

Eu olyan amit mar gyerekkent megtanul az ember.

Eleve igénytelen a forma.

Meg " jovanazúgy" habitus.

Szerintem a harom év épp elég tanuló idő

Pont az kell neki hogy valaki kihajìtsa úgy hogy elmagyarázzák neki miért... de lehet abból sem tanul, az már viszont nem a te problémád

2020. szept. 12. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!