Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítsak emiatt?
3 éve élünk együtt a párommal, de már a kezdetektől vannak súrlódások a háztartás térén.
Mivel előttem otthon élt a szüleivel (30 évesen volt mikor összeköltöztünk), én pedig évek óta albiba voltam akkor már, nem ugyan azon a szinten voltunk ami a háztartás vezetését illeti.
Az évek alatt sok mindent igyekeztem megtanítani neki, de nem igazán látok javulást.
Minden egyes nap le kell szidnom, mert a wc-t fékcsikosan hagyja, a ruháit sosem pakolja ki, a számítógépe körül üres palackok és csokispapirok tengere (amíg meg nem unom és takarítom el őket), szelektívet nem viszi le, ha véletlen megkérem hogy teregessen ki de nem kérem, hogy szedje le előtte a száraz ruhákat a szárogatóról, akkor kitereget úgy..
Mosogatni szokott néha, meg a sima szemetest leviszi.
Minden másban nem segít. Ő is dolgozik, ő fél 7kor kel, én akkor már rég dolgozom, majd kb együtt érünk haza negyed 6 fele. De csak én vásárolok be, én mosok, takaritok, pedig mindent megmutattam már neki hogy kell, mégsem csinál semmit. Ha ezen összeveszünk, akkor pár napig lelkes persze.
Mindig azzal védekezik hogy nem tudja mit kéne csinálni, ezért legalább 1.5 éven keresztül az összes létező háztartási munkáról írtam egy listát és kitettem a hűtőre, majd miután mikor ezt említem, azt mondja erre, hogy "ja, azt elfelejtettem", egyszer kib@sztam a kukába a listát idegességembe.
Halogat mindent, a jogsija hónapok óta lejárt, a hajára már bőven ráférne egy vágás, fáj a hasa sokszor de lusta felhívni a dokit, a kollégai helyett sokat dolgozik ő, de nem tesz ellene semmit, pedig biztatom mindig, hogy beszéljen a főnökével.
Nekem már rég nem udvarol, max ha lemegy a dohányboltba, hoz nekem egy energiaitalt.
Ha megkérem, hogy segítsen a házimunkában, azt kapom mindig, hogy szóljak és akkor megcsinálja, de nekem munka után nincs mindig kapacitasom őt babusgatni, mert nálunk nincs menza és pénzem sincs rá hogy minden nap 1-2 ezer forintot költsek kajára amit én magam is meg tudok főzni magamnak.
Ezen kívül szinte minden nap elmegyek edzeni, és hazafele bevásárolok, szabadidőm így 0, éjjel beájulok az ágyba és 4.50kor kelés, utazás , meló, és újra a szokásos.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes még kitartanom, vagy engedjem el a dolgot? Én nem feltétlenül szeretnék olyan dologra pazarolni éveket ami nekem rossz és felesleges energiapazarlás..
Úgy vagyok vele, hogy ha szeret, akkor fontos neki amit kérek, mert tudja hogy nekem ezzel jót csinál, tehermentesít a segítségével, de mégsem teszi, csak ha esetleg megkérem.
Bezzeg ha valamit a haveroknak kell segíteni, azonnal ott terem, segít, de ha nem hívom fel rá a figyelmét hogy a kakiát kefélje ki a budiból, akkor az úgy is marad .... :(
De mivel fenyítsem?
Nem fenyítened kéne szerintem (mondjuk ha nem főzöl, mosol rá, az nem is a fenyítés kategória), hanem ahelyett, hogy sokadszorra kérsz olyat, amit eddig sem tett meg, vagy csak elvétve, sokadik könyörgésre, unszolásra, hanem egyszerűen ráhagyni, MEGENGEDNI neki, hogy csinálja a saját dolgait úgy, ahogy akarja, és viselje a következményeket.
(pl. egyszerűen hagyni, hogy ott hagyja a szennyesét, ahol akarja, és majd akkor mossa, teregesse, ha úgy érzi, hogy szeretne tiszta ruhában megjelenni a munkahelyén koszos, gyűrött, esetleg izzadságszagú ruhák helyett, ha már kifogyott a szekrényből a tiszta, amit felvehetne.)
Ezzel nem fenyíted (mint ahogy ő sem fenyít téged azzal, hogy eddig nem mosta ki a te ruháidat és nem főzött rád), egyszerűen csak hagyod, megengeded neki, hogy meghozza a saját döntését az őt érintő kérdésekben, és utána viselje a következményeit.
Szerintem picit gondold át logikusan, hogy biztos indokolt-e k.urva szarul érezned magad amiatt, amit tegnap csináltál.
Ő hányszor hozott neked ennivalót a boltból az elmúlt három évben, hányszor főzött rád, és hányszor mosta / teregette / vasalta ki a te ruháidat?
Ha gondolod, írd le itt őszintén, hogy ezek után valójában MIÉRT kéne rossz érzésednek lennie attól, hogy te most EGY NAPIG nem tetted meg ezeket neki, illetve helyette?
Fenyíteni? Leszidni? Ezeket a gyermekeinkkel kapcsolatban szoktuk megtenni. A párunkkal megbeszélünk dolgokat, veszekszünk, vitatkozunk...
És ha az sem használt, hogy a szakítással dobálóztál, akkor valószínű semmi sem fog.
És pusztán kényelmi szempontok miatt húzni az elkerülhetetlent... butaság, és a saját időd/életed pazarlása, és a rossz dolog elnyújtása.
#Kerdezo: BTW ki tudnam fizetni a kauciodat, de miert tennek ilyet?:)
Nekem is van kauciom, valszeg tobb mint a tied, es kozben meg egy masik hazat is fenntartok, amiben nem lakok.
Kerdezo: na ez meg tipikus, maradok a szar kapcsolatomban, csak mert nincs hol laknom. .... mikozben a pasidat meg szallasadonak nezed."
"Egy ideig még muszáj maradnom, mert keresnem kell másik albérletet."
Ebből elég egyértelműen kiderül, hogy közös albérletben él a jelenlegi párjával, vagyis nem a szállásadója a férfi.
Nem biztos, hogy ilyen hangnemben kéne nekiesned másnak, ha az ítélkezés jobban megy, mint az szövegértés általános iskolásoktól elvárható szintje.
Mivel a lakást az ő rokonától béreljük, nem ő fog menni, hanem én. De ettől még mindketten fizetünk érte és neki sem a saját tulajdona.
Hidd el #14-es én is rajta vagyok, hogy megtehessem ezt, de sajnos nem annyira magas a fizetésem, hogy jelenleg ezt megengedhessem
magamnak, mellesleg pár hónapja vettem egy autót, így nincsenek tartalékaim jelenleg. A munkahelyváltás mielőtt megemlíted, folyamatban van, de ha nem tudnád, ez sem néhány nap alatt megy végbe. Sajnos a vírus azt az iparágat amiben dolgozom erőteljesen hazavágta.
#11 igazad van, én lelkiismeretesebb vagyok nála azért bánt, de muszáj bekeményítenem.
Ki tudnám fizetni ha nem több havi kauciót kérnének egy szobáért is.
Szobát akarok csak bérelni valahol, elég egy magamnak, nem egy egész lakást akarok.
Mondjuk, ha nincs penzem, nem veszek autot...
Addig nyujtozom amig a takarom er, es mindig van tartalekom. Penzugyi muveltseg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!