Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki küzdősporttal foglalkozik, hogy tudja megtenni, hogy megüt egy másik embert? Mit érez közben? Az ilyen ember kegyetlen a magánéletben is?
Megismerkedtem egy boxoló (hivatásos) pasival, 3 hónapja vagyok vele, de sokszor nagyon kegyetlennek tünik. Főleg mikor látja rajtam, hogy ő kerül fölénybe, pl. vita során. Vagy ha megmutatom gyenge oldalam, esetleg beszélek neki az érzéseimről, ha szomorú vagyok miatta. Nem szán meg soha, inkább rátesz még egy lapáttal, csak hogy bántson. Nem kér bocsánatot. Olyan mintha folyton megalázó helyzetbe kerülnék vele szemben és minél jobban alázom magam, ő annál nagyobb fölénybe kerülne és minél rosszabbul érzem magam, ő annál jobban bántana.
Arra gondoltam ez összefügghet a küzdősporttal. Mert egyfajta kegyetlenség kell ahhoz, hogy fizikai fájdalmat tudj okozni a másiknak, nem? Mit érezhet a sportoló, mikor szétveri valaki fejét. Hogy-hogy nem sajnálja meg? Egy ilyen ember milyen lehet a magánéletben?
A ringben minden más. Ha nem te, akkor téged ütnek. Ott olyannal találkozol, aki azért van veled szemben, hogy legyőzzön.
Sok sportoló, a civil életben soha nem bántana senkit. Tényleg, csak akkor ha nincs más kiút. Önvédelemből. Akkor is a legvégső esetben.
Köztük is nagyon sok rendes ember van. 90% tuti.
Csak mi, arról a 10% suhancról általánosítunk, akik balhéznek, visszaélnek, a fölényükkel.
De ők általában nem sokáig üzik azokat a sportokat.
Nagyon tévedsz. A küzdősport, pont, hogy csökkenti az agressziót. 20 évig csináltam, egyszer sem voltam agresszív az edzésen kívül. Megtanít kezelni az ilyen fajta érzelmeket.
Továbbá, a kegyetlenségnek nyoma sincs benne. Aki oda elmegy, tudja, hogy megszabott keretek között küzdelem lesz. Ez nem hordoz magában negatív érzelmeket. Egy-egy meccs után ugyanúgy haverok maradunk, mint előtte.
Pedig igen, volt, hogy megsérültem, de ez benne van.
Szóval, ne a küzdősportra fogjad, hogy egy hatalmas gyökér a párod. Ilyen a természete. Volt pár ember aki megfordult nálunk, pont ilyen típusból. Nagy volt a szája és látszott rajta, hogy csak verekedni akart. Általában nagyon hamar eltűntek, mert nem bírták a tempót vagy mindig ők maradtak alul.
Én csak azt nem értem, hogy miért akarod elemezni őt. Tegyük fel, hogy a boksz miatt ilyen, az a rajtad miben segít? Semmiben. Szakíts vele és keressél egy érzelmes srácot.
Az agresszió és a küzdősport párosa főleg boxoló, meg thaiboxoló cigányoknál és proliknál szokott együtt járni. Meg nagy arcú krav maga stílust űző zsidóknál.
De nyugi, a paprikaspray leviszi mindet, meg a vipera.
Ja, és a pasidat kukázd!
Bocsánat, de szerintem ilyen direkt bösszefüggés nincs: én például jó pár évig kung-fuztam. sSemmi érzéketlenség, kegyetlenkedés nincs bennem, sőt, úgy gondolom sokszor túl érzékeny vagyok🥺 A küzdősport jó értelemben alakítja a személyiséget, és nem azért tanulsz meg dolgokat, hogy mást hogyan verjél laposra... de akinek eleve rossz a személyisége, azt tuti, hogy a küzdősport sem tudja jóbbá tenni, sőt.
Normális ember a küzdősport által még emberibb lesz, én ezt tapasztaltam
A küzdősport nem csak arról szól, hogy szétvered valakinek a fejét... akár ő is szétveri a tiéd, hisz egymással küzdötök.
Olyan küzdősportot nem láttam, már boccs, ahol valakit lekötöznének és szétvernének.
Nyilván egy boxoló nem támadna rá, egy ártatlan, szelíd, védtelen emberre, inkább arra, akivel meccsen van, vagy verekedést kezdeményez....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!