Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valaki elfogult a családjával szemben, hogy lehet fel nyítni a szemét?
Jah, és a szülei meg bele beszélték hogy én vagyok a rossz, aki el akarja marni őt, tölük mert én nem szimpatizálok velük, csak mert meg mondják mi nem tetszik nekik én bennem.
Szóval mivel már be is lettem skatulyázva nehéz a dolgom a szemét fel nyitni, a skatulyára, és arra vegye észre mi zajlik. És nehéz nem fel hozni ami zavar, mert ha beszél velük, kissé ellenségesebb is velem kötekszik és lustább is.

8-ra:
Tehát tulajdonképpen nincs magánéletetek, mert ami köztetek elhangzik, azt egy az egyben visszamondja az anyjának.
Én ezt tartom a legnagyobb gondnak. Ha ezen nem hajlandó változtatni, nem hinném, hogy érdemes tovább küszködnötök egymással.

Tehát sok, idővel és türelemmel lehet csak ezt helyrehozni másképpen sehogyan se.
A sexről tudtommal nem beszél, de minden másról igen beszél, mert azzal jön ő nem szeret hazudni, és a szüleinek sose hazudott.
De azt nem tudom hogyan érjem el, ami igazán fáj, hogy nem látja azt hogy akit nem kedvelnek, abban csak a rosszat látják, és mivel nem vagyok nekik szimpatikus nem akarják hogy velem maradjon így érdekük hogy ne legyen velem, és hogy ezt be lássa hogy a kaki keverés köztünk igen is érdekük pont ezért. Hogy ne legyen elfogult látású velük.

A párod tipikus anyuci kicsi fia, de te sem kezeled jól a helyzetet. A párunk szüleit sosem szidjuk, sosem mondunk rájuk rosszat.
Sose mondjuk, hogy az anyád "nem szeret", "ellenünk van", "utál" helyette azt mondjuk, pl. Anyud azt mondta, hogy nem szereti a vörös hajú nőket, mert mind hülye. Ez nagyon rosszul esett, mert nekem is vörös a hajam és úgy éreztem, mintha elkezdett volna szidni. Remélem, hogy legközelebb nem lesz ilyen, mert hosszútávon nagyon nehéz lesz csöndben maradni, ha ilyeneket mond. Ha már nagyon zavar, akkor megkérhetlek majd, hogy beszélj vele?
Vagy
Szerinted közös feladat a takarítás?
...
Akkor jó, mert aggódtam, hogy te is anyukáddal egy véleményen vagy, hogy a nő dolga. Ma többször megjegyezte, aztán kezdtem aggódni, hogy egyszer csak egyedül maradok a feladattal. Nagyon rosszul esne.
Vagy:
Anyud furcsán viselkedik, tegnap azt mondta, hogy ... Ma meg azt mondta, hogy .... Régen is csinált ilyet veletek, ez általános nála, hogy kicsit másra emlékszik két nap múlva? Szerinted el kéne vinni orvoshoz, vagy csak bizonytalan volt és nem merte bevallani elsőre? Gondolod, hogy tudnánk valahogy segíteni neki?
Sokkal inkább arra koncentrálj, hogy te hogyan érezted magad, ne arra, hogy a párod/a párod szülei mit csináltak rosszul. Illetve hallgasd meg a párod mondanivalóját is, hogy úgy érezze, hogy meghallgatod és nem ítéled el, és megértéssel fordulj a szülei irányába, nagyjából annyira, mint amennyire a párod megérti őket (esetedben nagyon).

Megéri ezen agyalni, kattogni, szorongani, megfelelni kedves kérdező?
Megéri?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!