Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tudom sokan feltették már, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudom sokan feltették már, de létezik örök szerelem?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem többek között, mert volt barátom 5 hónapja elém állt és közölte velem, hogy az exe felkereste megbánta, hogy régen megcsalta és elhagyta, Ő meg szakított velem. Megkérdeztem mégis mit vár ettől a lánytól ezek után? Azt mondta nem érthetem, mert ez örök szerelem és egymásnak lettek teremtve. Hiába telt el ennyi idő még most is nagyon fáj :(
2010. aug. 4. 21:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem hinném.

A szerelem csak kémia, ha jól emlékszem, 3 évig tart. Utána marad a szeretet, a kölcsönös tisztelet, a megbecsülés. El tudom képzelni, hogy egy (házas)párt ez a 3 dolog életük végéig együtt tartson. De ez már nem a szerelem.

2010. aug. 5. 23:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem létezik örök szerelem. Ez ellen kár is ágálni. Akik leéltek egy párként 80-160 évet, azok sem voltak szerelmesek mindvégig. Átalakul, menet közben. Az, hogy a sok érzelmileg is üres mai állampolgár mindig a szerelmet kergeti és ha alábbhagy/elmúlik az a része a közösségvállalásnak egymással, akkor eldobja azt és menekül egy másikba, hááát... így sosem lesz jó. Elsősorban tanulni kéne az igazi párkapcsolat értelmét, szeretetet, önismeretet, empátiát, megfelelő célokat felállítani és társként viselkedni. Társban gondolkodni. Azt tudjuk mi? A feleség is lehet nem társ. Persze itt az együtt változni tudás kérdése is. A mai világban nincsenek örök kapcsolatok, annál sokkal több inger ér minket és a világ is kinyílt, törvényszerűség tehát. De ha elszeparáltan egy faluban végitolja az életet egy pár és ténylegesen összepasszolnak, legbelül, nem pedig csak egyeznek a felületi tulajdonságok, akkor jó esély van arra, hogy 160 évet együtt tölthetnek. DE hiányozna valami, kevés lenne a falu. Nem abba szocializálódtak bele, ergó vissza a forgatagba, aminek áldásos vagy áldatlan - ki ki döntse el maga - pedig már szóltam. Szóval nem a szerelmet kéne kergetni kisanyáim, mert az egy kezdeti dolog. Egy rajtkő, értem? Nem pedig cél.
2012. dec. 3. 09:22
 13/14 anonim ***** válasza:
Ja igen, az ember úgy van beállítva, hogy nagy átlagban 1-2 év után stopot parancsol a tomboló, intenzív szerelemnek, gondoljunk bele: magasvérnyomás, rendkívüli stresszek. Ezt hosszútávon hogyan bírná az elme? No és a test? Ha örök szerelmet akartok, idegbajt akartok és túlterhelést akartok.
2012. dec. 3. 09:24
 14/14 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy akarunk? :)
2012. dec. 5. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!