Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ebben a kategóriában majd...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben a kategóriában majd minden problémára amit kérdésként feltesznek az emberek az a válaszok többsége, hogy akkor keress mást. Miért?

Figyelt kérdés

Miért gondoljátok, hogy ha abban a specifikus dologban ami problémaként megfogalmazódott talál is jobban hozzáillőt a kérdés feltévő nem lesz más majd ami gondot okoz? Akkor is az lesz a válasz, hogy akkor őt is hagyd ott? Igazából mindenkit, aki nem tökéletes.

Miért gondoljátok, hogy létezik olyan ember aki tökéletesen (az igazi) hozzád illik és nincs szükség kompromisszumokra?

Addig "tökéletes" akit választottál amíg szerelmes vagy és idealizálod.

Szerinted egy tévút minden komoly gondnál mást keresni. Azért van ennyi válás mert pontosan így gondolkozik mindenki. Ott a Tinder, van még pont tízezer ember akivel lehetek és szarok nagy ívben a konfliktuskezelésre. Ott az ajtó.

2020. júl. 23. 11:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

9 Reméljük ez örökre így is marad.

Tegyünk egy gondolat kísérletet. Mi lenne, ha kiderülne, hogy már megcsalt egyszer a párod akivel ennyire jóban vagy?

A konzekvens válasz a részedről erre, hogy nem alkuszol a helyzettel és elhagyod azonnal, mert úgy is lesz valaki, aki ennél is jobb. :)

És én pontosan erre gondoltam amikor feltettem ezt a kérdést

2020. júl. 23. 11:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem a 9-es vagyok, de....Az a baj kérdező, hogy te csak a nagy számok alapján tudsz gondolkodni, nem tudsz kapcsolati síkon. Én pl sosem csaltam még meg senkit, tudtommal engem sem csaltak meg. Olyan emberrel léptem házasságra, akiben megbíztam mert ismertem a jellemét. És nem is csalt meg soha, más dolgok miatt ment tönkre a házasságunk, amiről viszont tudtam és úgy voltam vele, hogy ez nem probléma, megoldjuk. Nem tudtuk megoldani. (idegrendszeri probléma a részéről, mániás depresszió stb) Elkövettem azt a hibát, hogy mivel szerettük egymást, azt hittem, ez elég lesz, de nem volt az.

Viszont a megcsalás egy adott jellemhez tartozik. A megcsaló férfiak sokszor nagyon vonzók viselkedésre is, és ez elveszi az ember eszét. De ha megismerek valakit és látom hogy elvei vannak, amikhez tartja magát, akkor nem tudom elképzelni, hogy megcsaljon, főleg amennyiben törődünk egymással és hasonlóak az igényeink. És az ilyen emberek nem is szoktak. Ha van egy jó testi-lelki kapocs köztetek és tudod a másikról, hogy kis dolgokban is tartja magát az elveihez, akkor nagy dolgokban is fogja.

2020. júl. 23. 12:06
 13/19 A kérdező kommentje:

12 Tehát rajtad kívül mindenki, akit megcsaltak úgy ment bele a kapcsolatba, hogy tudta hogy megfogják csalni vagy nem is ismerte eléggé akivel összejött.

Ellentétben veled, aki szerencsére biztos benne hogy nem lesz ilyen.

Nem naív egy kicsit ez a hozzáállás?

2020. júl. 23. 12:09
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Cseppet sem az. Ugyanis nagyon sok embernek nem számít hogy a másiknak vannak-e elvei. Bőven elég, ha bejönnek egymásnak és jó fej. Tovább megyek, sok embernek nincsenek elvei. Ezzel nem azt mondom, hogy rossz ember, mert ezek többnyire jó emberek, de nem tudatosan azok.

Az meg mit jelent, hogy rajtad kívül mindenki, akit megcsaltak? Ez úgy hangzik, mintha csak engem nem csaltak volna meg, holott kb a kapcsolatok felében történik megcsalás. Igen,sokan nem választanak jól, és sokan maguk is csalnak ha a helyzet úgy hozza. Szerinted aki maga is csal, vagy tolerálja a megcsalást, az milyen elvek alapján válogat? Vagy aki csak sodródik és a szerelemet keresi, az mire fog odafigyelni amikor jön a szerelem? Nagyon kevés ember választ tudatosan. Nekem emiatt volt az első kapcsolatom 25 éves koromban. És emiatt nem volt a válásom óta komoly kapcsolatom. De van olyan, akiért tűzbe tenném a kezem, hogy nem csal soha. Nem sok, de van.

2020. júl. 23. 12:18
 15/19 A kérdező kommentje:

14 Hát nem tudom. Én nem nézem le ennyire magasról a többi embert, mint te. Egyrészt.

Másrészt, nagyon naív azt hinni, hogy kizárólag a te döntéseden múlik, hogy téged megcsalnak-e, mert tulajdonképpen ezt állítod.

2020. júl. 23. 12:31
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezt állítom és nem én nézem le a többi embert, hanem te. Te vagy az, aki szerint senkiben sem lehet megbízni. Valaki leírta, mennyire jó a kapcsolata, mi erre a reakciód? Na és ha megcsalna? Ki sem nézed az illetőből és a párjából, hogy a jó kapcsolatuk oka az önismeret és egymás ismerete, na és a kommunikáció?

Én meg úgy gondolom, az emberek kb fele csal (ezzel szerintem egyet érthetünk) tehát igenis lehetséges olyan házasság ami többek között azért működik jól, mert a felek tudják egymásról, hogy nem csalnák meg egymást. Épp azért veled ellentétben én elhiszem, hogy vannak ilyen házasságok.

És azt sem állítottam, hogy az én döntésem. Azt állítottam, hogy nem össze vissza bízok meg az emberekben, hanem okkal. És akit megbízható jellemnek tartok, az általában az is. Elmúltam már negyven, van ennyi élettapasztalatom. Nem azt mondtam, hogy bárkiről megmondom, csalna-e. Vagy hogy én döntök el bármit is. De a hozzám hasonló jellemű embereket keresem és még nem kellett csalódnom. A baráti körömben sem.

2020. júl. 23. 12:49
 17/19 anonim ***** válasza:
37%
Mindent meglehet oldani, csak azt nem, amit nem akarsz. Az emberek többsége meg nem akar kínlódni, mert "majd lesz vhogy", "van más", "nem érdekel, minek szívjak..", stb... Azt koppannak, mikor ugyanazok a problémák előjönnek pepitában, mert bizony önmaga nem változott meg, csak rákente a felelősséget másra, de még ekkor sem tudja kimondani a varázsszót: elbsztam. A rovatot meg főként nők pontozzák és az ő véleményüket tükrözi az amit a kérdésben is feltettél. Akaratgyengék, felelősséghárítók.
2020. júl. 23. 13:06
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm 12-es, hogy helyettem is megfogalmaztad, abszolút egyetértek veled (én vagyok a 9-es). Csaltak már meg a múltban, szakítottam, összeszedtem magam és mire a következő kapcsolatba léptem volna, már lezártam és tudtam újra bízni. Szerintem csak így érdemes élni, ha félsz megélni a fájdalmat, akkor sosem fogod megélni az igazi felszabadult boldogságot sem. Én nem félek a csalódástól, nem félek a sérüléstől, nem félek a fájdalomtól, olyan dolgokból álltam már fel, amik után semmi sem tud tartósan a padlóra küldeni.

Én bízom abban, hogy olyan a kapcsolatunk, hogy ha valamelyikünk szexuálisan más felé akarna nyitni, azt előtte korrekt módon meg tudnánk beszélni. A megcsalásban nem az a rész a fájdalmas és elfogadhatatlan, ha az ember mással fekszik le, hanem a hazugság, átverés és az ebből következő bizalomvesztés. És a bizalomvesztés visszafordíthatatlan, megoldhatatlan és a legjobb kapcsolatban is szakítóok - nálam. De ha őszinték vagyunk önmagunkhoz és a társunkhoz, akkor nem beszélhetünk bizalomvesztésről. Ennél sokkal nehezebb témákat is meg tudtunk beszélni.

Az utolsónak meg annyit, hogy a nagy büdös francokat lehet mindent megoldani. Ott elbukik a történet, hogy egy másik embert soha nem fogsz átszabni és álalakítani, megváltoztatni.

2020. júl. 23. 13:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Sokszor azért mondjuk már, hogy keressen mást, mert olyan extrém rossz szitukban vannak leragadva az emberek, hogy képtelenség már azt megjavítani.

Ha általában ide tesznek már fel kérdést, akkor nagyon rossz a helyzet.

2020. júl. 23. 14:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!