Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennétek az alábbi szituác...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennétek az alábbi szituációban?

Figyelt kérdés

Próbálom rövidre fogni. Másrészt: úgy vettem észre nem szeretik itt, ha A és B nevet használ valakit (konkrét nézőpont helyett), de úgy érzem így én is objektívebben tudnám a szituációt átlátni.

Szóval van A (Anna) és B (Béla).

A és B párkapcsolatban élnek, másfél éve együtt vannak. Jól elvannak, szeretik egymást, együtt tervezik a jövőt. B egy éve dolgozik, 25 év körüli, és még a szüleivel lakik. "A" idén végez a tanulmányaival, messze lakik a szüleitől, így kollégiumba lakott eddig. Viszont most hamarosan bele fog csöppenni a nagybetűs életbe, és mivel rendes albit nem tud majd kezdő fizetésből fenntartani, ezért szobát bérelne. B-nek a szülei már évek óta ígérgetnek lakást, főleg azért mert borzalmasak a családi kapcsolatok, alig bírják egymást elviselni, sokszor B a munkába is menekül otthonról. Ennek ellenére hisz abban, hogy a szülei fognak neki venni lakást, és emiatt nem akar albérletbe, szobába menni. Egyébként végső esetben már idénre is ígérték neki a lakást, de eddig nem jött össze. Gyakorlatilag B sokáig hitegette A-t, hogy majd lakás miatt se kell féljen ha végez a tanulással, mert neki akkora már "100%" lesz kecója. Jelenleg amúgy azt mondja, hogy jövő ilyenkorra lesz 100%-osan lakás...

Másrészt: A azt mondta B-nek, hogy esetleg elvállalna vidéken is állást, ahol olcsóbb az albérlet, de ezt az ötletet B nagyon nem díjazta. Főleg azért ellenezte, mert mindketten bújós, ölelkeződ, napi szinten visszaigazolást akaró emberek, gyakran futnak össze villámrandikra is. Pedig a rózsaszín köd már eléggé feloszlott. Másszóval, nagyon szeretnek egymás közelében maradni.

Nade, vissza a sztorihoz, egyre nagyobb a vita B és családja közt, és A azt mondta, hogy esetleg együtt simán fenn tudnának tartani albérletet. B viszont ezt pénzkidobásnak véli, mert neki "tuti" lesz háza, minek költsön ilyenekre.

"A" gyakorlatilag ezzel így hoppon maradt. Egyrészt neki nagyon fontos lenne, hogy végre tényleg együtt legyenek, és ne mikrorandikkal találkozzanak. Másrészt ahogy B elhidegül a családjától, úgy A is kezd rosszba lenni B szüleivel, mert elég kötekedő alkatok - nem egyszer volt olyan vita is köztük, hogy porig lett alázva A. Plusz persze vannak szituációk: például szexnél hirtelen felhívják B-t, hogy segítsen a nagy bevásárlás utáni pakolásban, vagy ilyensmi. (azt lehagytam, hogy legtöbbször B-nél van találkozó, csak így megoldható)

Anyagiakban egyébként annyira egyik sincs belebolondulva: A tudja, hogy minimálbérrel is tud szobát fenntartani, és közösen lakva is nagyjából ugyanannyi lenne a kiadás. B átlagos keresetű.

Mit tennétek ebben a helyzetben? Akár melyik félről legyen is szó, szívesen meghallgatom a véleményeket, nézeteket. Van egyáltalán jó megoldás?

Gondolom könnyen rá lehetett jönni, hogy én vagyok A, és már kezd elfogyni a türelmem és a reményem, hogy valaha együtt fogunk lakni. Úgy érzem ebben a témában csak hitegetve voltam eddig.

Biztos lesz aki azt mondja: a kommunikáció a kulcs. Kommunikálunk, sokat is erről. De B inkább csak nyűgnek érzi a témát, b@sztatásnak éli meg. Szerinte lest lakása, és akkor minden oké lesz. De én nyilván magamra vagyok most utalva teljesen, közös jövő tervek ide vagy oda.

2020. máj. 15. 19:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

miért nem irtad 1/1 ben ...

am megmondanám h elegem van a hitegetésből

szeretem vele szeretnék lenni de szar h hiteget

és azt is h a szülei hitegetnek

szóval lépjen mert elveszít

2020. máj. 15. 19:47
 2/7 A kérdező kommentje:

"szóval lépjen mert elveszít"

Ez nem tűnne zsarolásnak? :/

2020. máj. 15. 19:51
 3/7 anonim ***** válasza:

miért lenne?

elmondod h neked hogy esik ez a helyzet és hogy döntenie kell. nem lehet végtelen halasztania a döntést

mond el hogy hogyan érzel ezzel kapcsoltban és mit fogsz lépni ha nem hoz döntést ez ügyben

majd hagyd h ö is elmondja mit érez gondol

és hátha sikerül valamerre lépni ez ügyben

2020. máj. 15. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
B sosem fog lépni, jó neki ahogy van.
2020. máj. 15. 20:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges ebbe az egészbe energiát fektetni. A párod egy nagy gyerek. A büdös életben nem fog veled összeköltözni.
2020. máj. 15. 20:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Ma már harmadszor rágtam át a témát vele. Egy új infót szedtem ki belőle: fél, hogyha elköltözik, akkor a szülei megsértődnek.
2020. máj. 15. 23:45
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Most lehet, hogy én vagyok a hülye 30 éves fejjel, de neked az a legnagyobb problémád, hogy a párod hitegetett a lakással, de még nincs (mert valahogy ezt hallom ki a szövegből) vagy az, hogy ez egy elkényeztetett gyerek, aki 30+ éves koráig a szüleivel fog élni?

Akármelyik is, mindkettőre azt mondom, hogy legyél önálló, vegyél ki szobát (mert azért másfél év nem olyan hosszú idő), a kapcsolatot pedig meglátod. Ha nem változik a párod, akkor viszontlátásra.

2020. máj. 16. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!