Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit szólnátok/tennétek, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit szólnátok/tennétek, ha a párotok kijelentené, ő mostantól csak a munkájának akar élni?

Figyelt kérdés

Imádja amit csinál, és azt szeretné hogy ez tegye ki minden napjának legnagyobb részét. Délelőttől éjszakáig dolgozik, még otthon is sokszor a munkához kapcsolódó dolgokkal foglalkozik.

Együtt élünk egy éve, én is dolgozom, de csak részmunkaidőben. Nekem elég rosszul esett amit mondott, olyan mintha a munkája lenne azon a helyen, ahol egy másik embernek, egy társnak kéne lennie. Félek, hogy semmi időnk nem marad egymásra, mert mindig a munkát választja majd. Nincsenek anyagi gondjaink, van autónk, el szoktunk menni üdülni, van tartalékunk, semmi szükség arra hogy látástól mikulásig dolgozzon.

Ti mit tennétek a helyemben? Nem akarom elhagyni, mert szeretem, de a társas magányra sem vágyom.

22/N, a párom 24/F

2020. máj. 8. 15:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Az én pasim az ellenkezője, nem akar dolgozni :D Az se jobb...
2020. máj. 8. 15:28
 2/13 anonim ***** válasza:
22%
Tartsd meg és közben tartsál szeretőt.
2020. máj. 8. 15:36
 3/13 anonim ***** válasza:
12%

24 évesen ez nagyon furcsa nekem. Ilyenkor nem ez a jellemző. Nem lehet, hogy te vagy az oka? Úgy érzi, hogy ha ő nem ad bele 120%-ot, akkor a részmunkaidős fizetésed kevés lenne az életszínvonal fenntartásához.

Fő probléma ezzel, hogy előbb-utóbb kiéig, aztán nagyon nehezen fog visszatérni a normális kerékvágásba.

2020. máj. 8. 15:37
 4/13 Mcgalagony17 ***** válasza:
74%

Szia! Nincs azzal semmi baj, ha valaki munkamániás, de szerintem hogy ebből ne legyen konfliktus, az ilyennek hasonló felfogású partnert kéne keresnie. Ha neked is, - mint egyébként nekem is- fontosabb a minőségi szabadidő, mint a munkamánia és a vele járó haszon, akkor nincs más megoldás, mint szakítani.

26/N

2020. máj. 8. 15:40
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Az ilyen embereket szeretem, nincs annál jobb mint amikor valaki megtalálja a hivatását és minden percét imádja annak amit csinál. Én is ilyen vagyok, a párom is.

De ha valaki szereti a párját akkor ebben teremt egy egyensúlyt, minden napos energiát fektet a kapcsolatba és mindig szán időt a párjára. Nálunk ebből sosem volt gond, a párkapcsolat is "munka", az sem fog működni ha nem dolgozol rajta. Semmi baj nincs azzal ha valaki szereti a munkáját, de ha a párját is szereti akkor mindig szakít rá időt.

Hogyha a párod ehhez nem így áll akkor ennek már régen lőttek. Ha azt érzed, hogy a kapcsolatba nem fektet energiát akkor felesleges húzni az időt, szakítani kell. Alibiból van veled.

2020. máj. 8. 15:43
 6/13 anonim ***** válasza:
39%

Üdv a valódi világban!

Az emberek IGEN JELENTŐS része nem tud élni. Nincs ideje rá.

Hajnalban csörög az óra, felkel, melóba megy. Ott van 8-10-12 órát, majd hazautazik 1 óra alatt. A kapuban felrúgja a kutyát, lepofozza a gyereket, leüvölti a nejét/férjét, hogy van-e moslék, majd zuhany, kaja, havi 1 maszatolós szex...vagy hasonló, és alvás, reggelig. És ez heti 5X!

Na ez az élet!

(Amúgy miből van ennek a kaninak ennyi pénze 24 évesen? Apubank? örökség? 11 éves korától robotizálási technológiai mérnök?

2020. máj. 8. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:
89%

Segítenék neki csomagolni.

Sokat dolgozom én is, vannak periódusok, amikor akár hétvégén vagy este is, de ez nem tudatos, nem ez az áhított állapot, és amikor lecseng, akkor a páromra koncentrálok.

F

2020. máj. 8. 16:57
 8/13 A kérdező kommentje:
Én örülök, hogy szereti a munkáját, én is szeretem az enyémet, de akkor is abnormálisnak tartom ezt a vágyát. Az én fizum nélkül is jól ellennénk, meg amúgy sincsenek luxusigényeim, szóval nem hiszem hogy itt keresendő a probléma. A párkapcsolatunkba pedig az elejétől fogva én adtam bele többet érzelmileg (akkor még kevesebbet kerestem).
2020. máj. 8. 17:00
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos hogy terveznék az illetővel hosszú távra. Mi lesz, ha lesz gyerek? Pontosan 0 segítséget fog nyújtani, mert ő a munkájának él? Nem lesz közös program, kirándulás, bármi, mert ő csak a munkájának él? Nekem ez nem férne bele. Más az, ha valakinek úgy alakul a munka rendje hogy pl muszáj túlóráznia. De itt nem erről van szó. Ő ezt szándékosan és tudatosan akarja csinálni hogy minden idejét és szabadidejét a munkájába fekteti. Nem. Nekem ez így nem működne. Ez nem kapcsolat.
2020. máj. 8. 17:20
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem csak megcsalással lehet megölni egy kapcsolatot.

Ez is mértéktelen önzés, karrierre szánt idő. Racionális módon önzés, mellette az érzelmi életébe pedig annyi energiát rak, amennyit éppen akar, evvel az a probléma, hogy téged nem vesz figyelembe. Egy párkapcsolatban ketten vagytok, közöd van hozzá, hogy mennyi időt töltötök el együtt.

John Gottman - Mitől lesz tartós a szerelem?

Könyvét ajánlom elolvasni, évtizedeken keresztül kutatások végeztek párokkal. A párkapcsolatban a karrierre szentelt idő a párkapcsolat rovására "gyilkosként" szerepel a könyvükben és kutatásaikban.

Egyébként ez is hűtlenség kategóriába sorolható, ez furán hangozhat, aki nem olvasta a könyvet nem is fogja érteni.

2020. máj. 8. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!