Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit szólnátok/tennétek, ha a párotok kijelentené, ő mostantól csak a munkájának akar élni?
Imádja amit csinál, és azt szeretné hogy ez tegye ki minden napjának legnagyobb részét. Délelőttől éjszakáig dolgozik, még otthon is sokszor a munkához kapcsolódó dolgokkal foglalkozik.
Együtt élünk egy éve, én is dolgozom, de csak részmunkaidőben. Nekem elég rosszul esett amit mondott, olyan mintha a munkája lenne azon a helyen, ahol egy másik embernek, egy társnak kéne lennie. Félek, hogy semmi időnk nem marad egymásra, mert mindig a munkát választja majd. Nincsenek anyagi gondjaink, van autónk, el szoktunk menni üdülni, van tartalékunk, semmi szükség arra hogy látástól mikulásig dolgozzon.
Ti mit tennétek a helyemben? Nem akarom elhagyni, mert szeretem, de a társas magányra sem vágyom.
22/N, a párom 24/F
24 évesen ez nagyon furcsa nekem. Ilyenkor nem ez a jellemző. Nem lehet, hogy te vagy az oka? Úgy érzi, hogy ha ő nem ad bele 120%-ot, akkor a részmunkaidős fizetésed kevés lenne az életszínvonal fenntartásához.
Fő probléma ezzel, hogy előbb-utóbb kiéig, aztán nagyon nehezen fog visszatérni a normális kerékvágásba.
Szia! Nincs azzal semmi baj, ha valaki munkamániás, de szerintem hogy ebből ne legyen konfliktus, az ilyennek hasonló felfogású partnert kéne keresnie. Ha neked is, - mint egyébként nekem is- fontosabb a minőségi szabadidő, mint a munkamánia és a vele járó haszon, akkor nincs más megoldás, mint szakítani.
26/N
Az ilyen embereket szeretem, nincs annál jobb mint amikor valaki megtalálja a hivatását és minden percét imádja annak amit csinál. Én is ilyen vagyok, a párom is.
De ha valaki szereti a párját akkor ebben teremt egy egyensúlyt, minden napos energiát fektet a kapcsolatba és mindig szán időt a párjára. Nálunk ebből sosem volt gond, a párkapcsolat is "munka", az sem fog működni ha nem dolgozol rajta. Semmi baj nincs azzal ha valaki szereti a munkáját, de ha a párját is szereti akkor mindig szakít rá időt.
Hogyha a párod ehhez nem így áll akkor ennek már régen lőttek. Ha azt érzed, hogy a kapcsolatba nem fektet energiát akkor felesleges húzni az időt, szakítani kell. Alibiból van veled.
Üdv a valódi világban!
Az emberek IGEN JELENTŐS része nem tud élni. Nincs ideje rá.
Hajnalban csörög az óra, felkel, melóba megy. Ott van 8-10-12 órát, majd hazautazik 1 óra alatt. A kapuban felrúgja a kutyát, lepofozza a gyereket, leüvölti a nejét/férjét, hogy van-e moslék, majd zuhany, kaja, havi 1 maszatolós szex...vagy hasonló, és alvás, reggelig. És ez heti 5X!
Na ez az élet!
(Amúgy miből van ennek a kaninak ennyi pénze 24 évesen? Apubank? örökség? 11 éves korától robotizálási technológiai mérnök?
Segítenék neki csomagolni.
Sokat dolgozom én is, vannak periódusok, amikor akár hétvégén vagy este is, de ez nem tudatos, nem ez az áhított állapot, és amikor lecseng, akkor a páromra koncentrálok.
F
Nem csak megcsalással lehet megölni egy kapcsolatot.
Ez is mértéktelen önzés, karrierre szánt idő. Racionális módon önzés, mellette az érzelmi életébe pedig annyi energiát rak, amennyit éppen akar, evvel az a probléma, hogy téged nem vesz figyelembe. Egy párkapcsolatban ketten vagytok, közöd van hozzá, hogy mennyi időt töltötök el együtt.
John Gottman - Mitől lesz tartós a szerelem?
Könyvét ajánlom elolvasni, évtizedeken keresztül kutatások végeztek párokkal. A párkapcsolatban a karrierre szentelt idő a párkapcsolat rovására "gyilkosként" szerepel a könyvükben és kutatásaikban.
Egyébként ez is hűtlenség kategóriába sorolható, ez furán hangozhat, aki nem olvasta a könyvet nem is fogja érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!