Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom Budapestre akar költözni. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Sopronban lakunk és nemsokára mindketten végzünk az egyetemmel (22 évesek vagyunk, 2,5 éve együtt). Ő elhatározta, hogy fel akar költözni, mert már nem tartja elég izgalmasnak az itteni életet+hiányolja a jó munkahetőségeket (amit természetesen megértek).

Ugyanakkor nekem már fix, a utánanézve a pesti átlagnál is jobban fizető állásom, illetve lakásom lesz itt, amikor végzek, tehát minden adott az itteni élethez. Néztem neki itt állásokat és akadna bőven, de nyilván nem annyi fizuért, mint Pesten.

Emiatt ő felmenne és hitelt szeretne felvenni ottani lakásra.

Hiába mondom neki, hogy nem éri meg és itt kb. csak az én fizetésemből is jól megélnénk, nem kéne neki sokat keresni, erre a fejemhez vágja, hogy itt unalmas és hogy miért nem támogatom az álmait.

Abban bízok, hogy talán, majd meggondolja magát. De már hónapok óta egyre jobban emészt ez a dolog:(

2020. máj. 1. 09:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
65%

Mi pont ilyen helyzetben vagyunk,csak külföldön.Én vagyok a lány és szeretnék fővárosba költözni,a barátom nem akar.Egyedül nem megyek...Így maradtam.És depressziós lettem

.Biztos te is talàlnál Pesten állást,meg éreznéd a különbséget.Ha egyedül megy,előbb-utóbb szakítás lesz a távkapcsolatból, de lehet mindketten jobban jártok.Fiatalon nagyonis megéri fővárosba költözni, sokkal könnyebb az élet.

2020. máj. 1. 10:57
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon Budapest párti vagyok, szinte minden korosztálynál, de a fiataloknál főleg.

Viszont...Nálatok sokat tesz a latba,hogy lesz lakásod és van munkád, valamint a párodnak is lenne ott, ha végez az egyetemmel.

Én inkább azt érzem,hogy a háttérben más áll. Pl. a barátod nem azt akarja,hogy a Te lakásodban éljetek és a Te fizetésedből.

Lehet,hogy olyan lakást/életet szeretne amit közösen alakítotok ki, közös otthonnal és mindketten hozzátéve a megélhetésetekhez az anyagiakat.

Ezt csak Te tudod/érzed,hogy így van-e, de ha én a barátnőd helyében lennék így éreznék.

2020. máj. 1. 10:57
 13/21 anonim ***** válasza:
68%

Pasi miatt SOHA ne adj fel jó munkahelyet.

Amúgy tőle is meg lehetne kérdezni, hogy miért nem támogatja a te álmaidat és karriered.

2,5 év nem olyan sok idő, ebből szakítás lesz.

2020. máj. 1. 11:44
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

#13 vagyok:

Most olvastam, te vagy a fiú. Mindegy, akkor is igaz. Egy nem túl régi kapcsolatban nem szabad az egész jövőt érintő erős kompromisszumot kötni. Fiatalok vagytok, mindketten találtok majd olyan párt, akivel közös a célotok.

2020. máj. 1. 11:46
 15/21 A kérdező kommentje:

Nektek is köszönöm a válaszokat!

ma 10:57: Nagyon sajnálom és átérzem a helyzetetedet, tanulságos :(

Attól tartok nála is ez lenne, viszont Pesten meg én lennék az sztem.

De nem akarom ráerőltetni az akaratom, szeretném, hogy boldog legyen. És igaz, hogy most fiatalon kell belevágnia ebbe, mert késő lesz.

Én meg alapból nem vagyok kockáztatós típus; aggasztana pl egy nagy hitel (ahogy számoltuk kb 30-35 milliós kéne, egy olyan lakáshoz amilyet ő akar) + nagyon nem szeretem a nagyvárost.

Ezen kívül pedig mindenben passzolunk, csak sajnos ez egy nagyon sarkalatos pont tudom.

2020. máj. 1. 11:51
 16/21 anonim ***** válasza:
87%
Ne add fel az álmaidat. Megfogod bánni, aztán már nem lesz visszaút
2020. máj. 1. 12:44
 17/21 anonim ***** válasza:
81%
Ilyen sarkalatos kérdésekről már a kapcsolat elején érdemes beszélni. Később,amikor komolyabbra fordul,már nehezebb elválni ha nem tudtok kompromisszumot kötni.
2020. máj. 1. 13:04
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszi nektek is!

Pár hónapja jött ez a sugallat neki. Beszéltünk erről a kapcsolat elején is és akkor még megegyezett a véleményünk.

2020. máj. 1. 13:13
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezt miből gondolja, hogy pesten olyan jó munkalehetőségek lennének??

Nagyon el van tévedve!

Sopron sokkal jobb és élhetőbb hely a fővárosnál. Nagyon nem ajánlom a költözést. Tökéletes helyen vagytok ott a határ mentén.

Inkább Bécs felé orientálódnék, ha nagyon muszáj a nyüzsi. Sopronból is elérhető, találhat ott munkát, és kezdhet ingázással bármikor.

2020. máj. 2. 09:39
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz helyzet mert mind kettőtöknek más lehetősége van, meg kell beszélni mert sajnos ha te adod fel a lehetőségedet örökre bánni fogod, hogy mit hagytál ki. De ha ő adja fel ő se biztos, hogy itt találja meg a számítását a tervei megvalósításhoz ráadásul unalmasnak is találja Sopront. Én is Soproni vagyok. Próbáljatok közös nevezőre jutni mert ennek így nem lesz jó vége.
2020. máj. 2. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!