Baj ha valaki nem akar Budapestre menni dolgozni?
Figyelt kérdés
Barmelyik masik varosba szivesen megyek az egesz orszag teruleten, de oda nem.2016. nov. 10. 07:12
1/20 anonim válasza:
Miért lenne baj? Oda menj, ahol találsz munkát.
2/20 anonim válasza:
Nekem több ismerősöm ment az utóbbi időben pár év pesti munka után vissza kisebb vidéki városokba.
Azt viszont látnod kell, hogy bizonyos szakmákkal sokkal nehezebb elhelyezkedni, és a fizetések is másként alakulnak.
Egyébkét pedig éltél valaha Bp-en? Szóval ez csak ilyen zsigeri utálat az ismeretlenre, vagy komoly okod van?
3/20 anonim válasza:
Nem baj, de hogy ott könnyebb munkát találni, az szerintem biztos. Valamit valamiért.
4/20 anonim válasza:
Egyetemista vagyok, koliban lakom, legalább a szint fele visszaköltözne a szülőfalujába/városába, csak tanulni jött el, vagy vidéki városba menne dolgozni. Én személy szerint nagyon szeretem Budapestet, de megértem őket, és téged is, néha herótom van a rengeteg emberből, a folyamatos lökdösődésből, zsúfoltságból...
Ki szerint lenne ez baj egyébként?
5/20 anonim válasza:
Igen, nagy baj. Ásd a sírodat! :D
6/20 anonim válasza:
Ha amúgy találsz munkát, akkor miért lenne baj?
7/20 anonim válasza:
Nekem nem gond, legalább ennyivel több esélyük lesz a helyieknek, akik amiatt találnak nehezen, mert sokan ide akarnak jönni...
8/20 A kérdező kommentje:
#7: Nyugodj meg 7-es, a munkaadók úgyis a helyi lakosokat preferálják! Van 4 közgazdász jelölt, 3 budapesti és 1 nyíregyházi. Na kit fognak felvenni?
2016. nov. 10. 11:27
9/20 anonim válasza:
Hát, én budapestiként kiszorultam Budapestről. Akik olyan helyről jönnek Budapestre, ahol alacsonyabb bértől is meg lehet élni, és nem ismerik a budapesti viszonyokat, lenyomják a béreket, én tudom, hogy mennyiből lehet megélni, és annyit egyre kevésbé akarnak fizetni a cégek. Most már 4 éve nem Budapesten dolgozom, mennék vissza több okból is, és ezt tapasztalom. A kiadásaimon meg nem tudok tovább csökkenteni, és nem többszázezres fizetésekről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!