Baj ha valaki nem akar Budapestre menni dolgozni?
Preferálni..."imádom" ezt a szót, komolyan. :D
Én is épp munkakeresésben vagyok, mifelénk kb csak közmunka és szalagmunka van. szóval marad Budapest,pláne hogy később tanulni is szeretnék még. Rengeteg interjún túl vagyok, és a hideg ráz, hogy a sok Hr-es kislány szájából csak úgy záporozik a preferálni, issue, meg proaktív szép magyar szavak.
a kérdésre visszatérve: nem, nem baj. Oda menj, ahová szeretnél és ahol van lehetőséged. Én is csak azért maradtam Bpnél, mert ez tűnik a legkézenfekvőbbnek.
"Nyugodj meg 7-es, a munkaadók úgyis a helyi lakosokat preferálják! Van 4 közgazdász jelölt, 3 budapesti és 1 nyíregyházi. Na kit fognak felvenni?
"
Aki a legjobb minőségű munkát nyújtja elfogadható áron...
Természetesen azt senki nem fogja felvenni, aki Nyíregyről akar ingázni, mert arra senkinek nincs cérnája, hogy az illető hetente 5x elkéssen a máv miatt, meg mindenféle munkába járási támogatást kérjen.
De nálunk az irodában 8-an vagyunk mérnökök, ebből én vagyok az egyetlen aki BP-i vagyok, a többi kolléga mind felköltözött, és a felvételnél sem jelent semmi gondot, hogy hol született, hol járt iskolába.
"Hát, én budapestiként kiszorultam Budapestről. Akik olyan helyről jönnek Budapestre, ahol alacsonyabb bértől is meg lehet élni, és nem ismerik a budapesti viszonyokat, lenyomják a béreket, én tudom, hogy mennyiből lehet megélni, és annyit egyre kevésbé akarnak fizetni a cégek."
Most Bp. lakossága hivatalosan 1,7 millió körül mozog. Ez gyakorlatilag inkább 2,5 lehet. Ebből olyan ember, akinek mondjuk a dédszülei is ott éltek már, a töredéke. Nálunk cégnél "igazi" fővárosi a részlegen (kb 30 fő) nincs is. Mindenki vidékről származik.
Azt meg most felejtsd el, hogy a nem budapestiek nyomják le a béreket, nélkülük nem is lenne munkaerő semmilyen szakmában ott, aztán települnének el onnan a cégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!