Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Baj ha valaki nem akar Budapes...

Baj ha valaki nem akar Budapestre menni dolgozni?

Figyelt kérdés
Barmelyik masik varosba szivesen megyek az egesz orszag teruleten, de oda nem.

2016. nov. 10. 07:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
44%
Még annyi, hiányszakmám van, de 30-as nő vagyok és szóba sem állnak velem a szakmában...
2016. nov. 10. 12:10
 12/20 anonim ***** válasza:
58%
De MINDENHOL jobban prerefálják a helyit, mert az gyorsabban oda tud menni, ha gond van. Nyilván nem az ország másik felén élőt fogják preferálni, aki 2x annyi idő alatt ér oda...
2016. nov. 10. 12:54
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
Én is így voltam vele sokáig, aztán végül megadtam magam a nagyvárosnak, mert a szqkmámban a munkahelyek 95%-a Budapesten van, és a fizetésben van egy 2-szeres szorzó...
2016. nov. 10. 14:27
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Csak mondjuk amíg egy nem budapesti elvan tömegszálláson, munkásszállón, haverokkal többen jönnek fel és közösen bérelnek fejenként olcsóbbért, egy budapestinek a saját budapesti otthona van, ami miatt máris más lesz a bérigénye.
2016. nov. 10. 14:35
 15/20 anonim válasza:
58%

Preferálni..."imádom" ezt a szót, komolyan. :D

Én is épp munkakeresésben vagyok, mifelénk kb csak közmunka és szalagmunka van. szóval marad Budapest,pláne hogy később tanulni is szeretnék még. Rengeteg interjún túl vagyok, és a hideg ráz, hogy a sok Hr-es kislány szájából csak úgy záporozik a preferálni, issue, meg proaktív szép magyar szavak.

a kérdésre visszatérve: nem, nem baj. Oda menj, ahová szeretnél és ahol van lehetőséged. Én is csak azért maradtam Bpnél, mert ez tűnik a legkézenfekvőbbnek.

2016. nov. 10. 17:21
 16/20 anonim ***** válasza:
Azért a preferál meg az issue között van különbség... az egyik már része a magyar nyelvnek, a másik nem. Most nyilván amiatt lesz sznob valaki, hogy néha nem azt használja, hogy "előnyben részesít"... jéééééézuska.
2016. nov. 10. 17:25
 17/20 anonim válasza:
félreértesz :D nem a néhával van a gond, de mindig, hangsúlyozom mindig ezt használják. az előnyben részesít kifejezést egyszer sem hallottam.jó. ez legyen a legnagyobb gondom az életben...
2016. nov. 10. 17:43
 18/20 anonim ***** válasza:

"Nyugodj meg 7-es, a munkaadók úgyis a helyi lakosokat preferálják! Van 4 közgazdász jelölt, 3 budapesti és 1 nyíregyházi. Na kit fognak felvenni?

"

Aki a legjobb minőségű munkát nyújtja elfogadható áron...

Természetesen azt senki nem fogja felvenni, aki Nyíregyről akar ingázni, mert arra senkinek nincs cérnája, hogy az illető hetente 5x elkéssen a máv miatt, meg mindenféle munkába járási támogatást kérjen.

De nálunk az irodában 8-an vagyunk mérnökök, ebből én vagyok az egyetlen aki BP-i vagyok, a többi kolléga mind felköltözött, és a felvételnél sem jelent semmi gondot, hogy hol született, hol járt iskolába.

2016. nov. 10. 18:44
 19/20 anonim ***** válasza:

"Hát, én budapestiként kiszorultam Budapestről. Akik olyan helyről jönnek Budapestre, ahol alacsonyabb bértől is meg lehet élni, és nem ismerik a budapesti viszonyokat, lenyomják a béreket, én tudom, hogy mennyiből lehet megélni, és annyit egyre kevésbé akarnak fizetni a cégek."

Most Bp. lakossága hivatalosan 1,7 millió körül mozog. Ez gyakorlatilag inkább 2,5 lehet. Ebből olyan ember, akinek mondjuk a dédszülei is ott éltek már, a töredéke. Nálunk cégnél "igazi" fővárosi a részlegen (kb 30 fő) nincs is. Mindenki vidékről származik.

Azt meg most felejtsd el, hogy a nem budapestiek nyomják le a béreket, nélkülük nem is lenne munkaerő semmilyen szakmában ott, aztán települnének el onnan a cégek.

2016. nov. 11. 11:36
 20/20 anonim válasza:
Nem baj ha hülye vagy, majd más betölti az állást kétszerannyiért mint amit te vidéken kapsz.
2016. nov. 13. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!