Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom élete sokkal izgalmasabb, és ez engem frusztrál. Hogyan küzdjek ez ellen?
Nem az övét irigylem, inkább a sajátomat sajnálom.
Neki a munkájából kifolyólag elég sok helyre kell jönnie-mennie, sok ügyféllel, problémával találkozik, változatos. Nekem ezzel szemben csak a tanulás maradt (hobbimat a járvány miatt nem tudom csinálni, így tényleg csak az egyetemi dolgaimat csinálok, néha megyek ki futni vagy biciklizni).
Neki a családja is összetartó, így a vírus alatt is online játszik az öccsével, húgával futni jár, minden nap keresik egymást telefonon, így tágabb értelemben is, pl nagybácsi stb. Nálunk ilyen nincs, én max anyával és a bátyámmal beszélek napi szinten, de az én családomban valamiért ez az intenzív kommunikáció nem alakult ki.
Aztán neki valahogy a barátai is érdeklődőbbek, hívják ilyen kisebb programokra (kerti parti stb.), kb 2 naponta telefonálnak. Ezzel szemben az én barátnőim teljesen bezárkóztak (persze ez érthető, ez a helyes a jelenlegi helyzetben), de úgy nagyon nem is keressük egymást, talán 1-2 barátnővel, és ugyanennyi fiú baráttal tartom napi szinten a kapcsolatot, de telefonálni heti max 1 barátnővel/baráttal szoktam.
Amíg rendesen volt egyetem, mindenki élete pörgős volt, jobban ment a barátokkal való kapcsolattartás is, de most ők elég érdektelenek lettek, én pedig meguntam, hogy állandóan én írjak mindenkire.
Eddig nem volt kontrasztos köztünk a különbség a barátommal, mert egyrészt az egyetem miatt minden nap találkoztam barátnőkkel, másrészt a hobbim lekötötte a délutánjaim egy részét (plusz voltak fellépések is hétvégén - táncról van szó). De most kezdem azt érezni, hogy teljesen unalmas lett az életem, és habár ez az emberek nagy részére jellemző a jelenlegi helyzetben, a barátom élete szinte semmiben nem változott. Ugyanúgy éli az életét. Zavar ez a különbség. Őt elég sok minden lefoglalja. És habár a tanulás engem is leköt, nem sok szabadidőm van, ennek ellenére hiányoznak a szociális dolgok, a változatosság, és így nehezebb ezt elviselni, hogy olyannal vagyok együtt, akinek pedig továbbra is pörgős élete maradt.
Hiányzik az egyensúly ilyen szempontból köztünk a barátommal. Zavar a helyzet.
Nem tudom, mit tehetnék igazából. Előbb-utóbb véget ér a járvány, tehát ez nem tart örökké, ezzel tisztában vagyok. De erre az átmeneti időszakra van valami tippetek?
Nem az a gond, hogy unatkozom (mindig van mit csinálni, főleg a suli + házi munka), de valljuk be, ez a kettő érzelmileg nem túl kielégítő. :/
#1 ez részben igaz, mert csak hétvégén szoktunk együtt lenni (+2 hétköznap estét, este megyek, másnap reggel jövök haza), ketlaki életét élek. Most annyi tanulnivaló akadt a hétvégére (jövő héten lesznek zh-k), hogy sajnos a kerti partira sem tudtam elmenni. Szoktunk egyébként programokat csinálni (nyilván amennyire lehet, leginkább kirándulni, sportolni stb.) a barátommal. De minden nap mikor telefonálunk, ő mindig meséli, hogy megint mennyi minden történt vele, és amikor visszakerdez, hogy velem mizu, csak annyit mondtam, hogy itthon voltam egész nap, tanultam. És mindig vagy 3x visszakerdez, hogy tényleg egesz nap otthon voltam?? Mondom, igen :D Mondta, ő ebbe bele is őrülne... Mondom, kösz az együttérzést :D
Szóval ilyen kétlaki az életem.
Nekem pasiként pont jó lenne így. De mondjuk ha nekem lenne kevésbe tartalmas és neki izgalmas az élete is jó lenne. Ha mind a ketten "izgalmas"életet élnénk, vagy egymásra vagy a barátainkra nem lenne időnk..Ilyen téren az ellentétek vonzak egymást!
Viszont a helyében vinnélek magammal csaladi baráti programokra.
U.i Te irigyled ezért -azért,lehet ő is téged sok mindenért.
Már bocsánat de mit vársz egyetemistaként? Egyetemistaként ez a munkád, hogy egész nap ülsz a s*ggeden és tanulsz, csinálod a beadandókat, stb, persze hogy unalmas ahhoz képest, mint amikor valaki dolgozik, főleg ha olyan munkája van, amiben sok más emberrel kerül interakcióba. Az egyetemi évek ilyenek, ha valami értelmesebb szakra jársz, sok tanulás + a csoporttársakkal lógás HA van rá idő a zh-k, projektek mellett.
Majd ha végzel az egyetemmel, neked is más lesz az életed, és nem lesz ekkora kontraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!