Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy értelmiségi nő esetében...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy értelmiségi nő esetében nagyobb az esély arra, hogy megőrzi a tekintélyét?

Figyelt kérdés

Nagyok sok párkapcsolat van, ahol a nők eltűrik azt, hogy a pasas rosszat tesz velük, erőltetik szexben azt, amit ő nem is akarna stb... De tényleg sok ilyen van.

Az jutott eszembe, hogy ez a fajta viselkedés vajon a képzetlen nőkre jellemző inkább, vagy jelen van az okos nőknél is? Mondhatjátok, hogy ez nem képzéttségtől függ, de ez számomra kétségbe vonható. Az a nő, aki pl. biológiából doktorált, éveken át a logikus gondolkodást tanulta, ennélfogva nem észszerű, hogy otthon bután viselkedjen.

2020. febr. 28. 21:41
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez elsősorban a NEVELTETÉSTŐL függ, hogy a gyereket mennyire szerették a szülei feltétel nélkül, illetve mennyire álltak ki mellette, mennyire erősítették benne azt a tudatot, hogy ő önmagában egy értékes ember, nem kell ezt külön senkinek sem bebizonyítania.
2020. febr. 28. 21:45
 2/25 anonim ***** válasza:
37%
javítás: hogy az illető nőt gyerekkorában mennyire szerették a szülei
2020. febr. 28. 21:45
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nincs összefüggésben. Az első rátapintott a lényegre. Ismerek olyan doktorált embert (férfi) aki kb. mindenki lábtörlője a munkahelyén, gondolom otthon sem más a helyzet.
2020. febr. 28. 21:52
 4/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem attól függ, értelmiségi-e valaki vagy sem. (Tapasztalat)

Más a műveltség és más az, ha valaki okos. Egy művelt ember nem feltétlenül rendelkezik magas érzelmi intelligenciával például

"Az a nő, aki pl. biológiából doktorált, éveken át a logikus gondolkodást tanulta"

Nekem erről egy ismerősöm jutott eszembe, akinek a felesége pszichológus. Magyarul elvileg értelmiségi, aki ért az emberekhez. Hát elmondása szerint otthon ő nem ezt tapasztalja😁.

(Amúgy sokkal több mindent elkövetnek az emberek párkapcsolatban, mint hogy egyikük ezt meg azt ráerőlteti a másikra (a férfi természetesen) a szexben)

2020. febr. 28. 21:53
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Csaladi elozmeny hamarabb bejatszik.
2020. febr. 28. 21:54
 6/25 A kérdező kommentje:

A neveltetés mögé talán lehet bújni 20-22 évesen, azonban egy 35-40-es nőnél már meglehetősen nevettségesen hangzik, hogy azért viselkedik értelmetlenül, mert 8-9 éves korában nem nevelték met úgy, ahogy kell.

Engem sem neveltek úgy, ahogy kellett volna, viszont a természettudományból (is) megtanultam a racionális gondolkodást. Ha szívvel tanulja valaki, akkor ennek hatással kell lenni a mindennapi életére is. Megjegyzem, nem tudok olyan tudós nőről, akit naponta megalázna otthon a párjuk, ellenben a képzetlen nőknél ez valósuínűbbnek tűnik.

2020. febr. 28. 21:56
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

A logikus / racionális gondolkodásnak semmi köze a tekintély megőrzéséhez és a párkapcsolati erőszakhoz.

Egy sorozatgyilkos is képes logikusan gondolkozni

A szociális körülmények, szülőktől, környezetétől látott/eltanult/elsajátított példák, a neveltetés viszont már tényező lehet

2020. febr. 28. 22:08
 8/25 A kérdező kommentje:
Nehéz elfogadni, hogy ennyi múlik a gyerekkoron. De még ha így is van, kivételek akkor is vannak, akik felül tudnak emelkedni a berögzült rossz szokásokon.
2020. febr. 28. 22:14
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy természettudományokat tanul még ugyanúgy lesznek érzelmei, amik tudatalatti szinten irányítják a viselkedését. Nem az okosságon múlik, hanem inkább az érzelmi intelligencián (és a neveltetésen is), hogy hogyan viselkedik valaki bizonyos helyzetekben. Ha felismeri az érzelmeit, tudja őket értelmezni, a helyén tudja őket kezelni, akkor tud felnőtt ember módjára viselkedni, ha nem, akkor ha nagyon vonzó nő, akkor "szenvedélyes" vagy "temperamentumos", ha pedig kevésbé vonzó, akkor egy "hisztis hülye pitsa" lesz. A neveltetés során pedig olyan érzelmi folyamatok épülnek a tudatalattiba (szóval megint nem olyan helyre, ahol befolyásolni tudná őket az ember), amik egy életen át megmaradnak, hacsak nem dolgozik valaki kőkeményen a megváltoztatásukon szakember segítségével. Nem arról a fajta "neveltetésről" van szó, hogy 8 évesen apu egyszer leszidott, amiért hármast kaptam matekból, hanem arról, ha mondjuk alkesz apu rendszeresen verte és terrorizálta a családot részegen.
2020. febr. 28. 22:14
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt leginkább önbecsülés kérdésének látom. Attól, hogy valakinek van x végzettsége vagy jól tanult még lehet nullán az önbecsülése, gondolhatja azt, hogy nem érdemel jobbat stb. És igen, ez elsősorban neveltetés, gyerekkori traumák kérdése. De mondjuk az is sokat számít, hogy tiniként kinek milyen párkapcsolata van. Ha valakinek az első párkapcsolati tapasztalata olyan férfivel volt aki sorozatosan megalázta, rombolta az önbecsülését akkor ebből nagyon nehéz kitörni. Naívan az első 1-2 kapcsolatában fiatalon amíg nincs viszonyítási alap könnyen belemegy az ember ilyen mérgező kapcsolatokba.

Nekem is van olyan ismerősöm aki sikeres a munkájában, képzett de mégis csak olyan pasijai voltak akik semmibevették. Meg olyan ismerősöm is akinek egy érettségije van de már huszonévesen megkövetelte magának a tiszteletet és mindig egyértelművé tette, hogy egy palinak sem lesz a lábtörlője.

Szóval ha valakinek rendben van az önbecsülése akkor nem fog olyannal együtt maradni aki megalázza, elnyomja, aki nem jó hatással van rá.

2020. febr. 28. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!