Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy értelmiségi nő esetében nagyobb az esély arra, hogy megőrzi a tekintélyét?
Nagyok sok párkapcsolat van, ahol a nők eltűrik azt, hogy a pasas rosszat tesz velük, erőltetik szexben azt, amit ő nem is akarna stb... De tényleg sok ilyen van.
Az jutott eszembe, hogy ez a fajta viselkedés vajon a képzetlen nőkre jellemző inkább, vagy jelen van az okos nőknél is? Mondhatjátok, hogy ez nem képzéttségtől függ, de ez számomra kétségbe vonható. Az a nő, aki pl. biológiából doktorált, éveken át a logikus gondolkodást tanulta, ennélfogva nem észszerű, hogy otthon bután viselkedjen.
Szerintem ez nem attól függ, értelmiségi-e valaki vagy sem. (Tapasztalat)
Más a műveltség és más az, ha valaki okos. Egy művelt ember nem feltétlenül rendelkezik magas érzelmi intelligenciával például
"Az a nő, aki pl. biológiából doktorált, éveken át a logikus gondolkodást tanulta"
Nekem erről egy ismerősöm jutott eszembe, akinek a felesége pszichológus. Magyarul elvileg értelmiségi, aki ért az emberekhez. Hát elmondása szerint otthon ő nem ezt tapasztalja😁.
(Amúgy sokkal több mindent elkövetnek az emberek párkapcsolatban, mint hogy egyikük ezt meg azt ráerőlteti a másikra (a férfi természetesen) a szexben)
A neveltetés mögé talán lehet bújni 20-22 évesen, azonban egy 35-40-es nőnél már meglehetősen nevettségesen hangzik, hogy azért viselkedik értelmetlenül, mert 8-9 éves korában nem nevelték met úgy, ahogy kell.
Engem sem neveltek úgy, ahogy kellett volna, viszont a természettudományból (is) megtanultam a racionális gondolkodást. Ha szívvel tanulja valaki, akkor ennek hatással kell lenni a mindennapi életére is. Megjegyzem, nem tudok olyan tudós nőről, akit naponta megalázna otthon a párjuk, ellenben a képzetlen nőknél ez valósuínűbbnek tűnik.
A logikus / racionális gondolkodásnak semmi köze a tekintély megőrzéséhez és a párkapcsolati erőszakhoz.
Egy sorozatgyilkos is képes logikusan gondolkozni
A szociális körülmények, szülőktől, környezetétől látott/eltanult/elsajátított példák, a neveltetés viszont már tényező lehet
Én ezt leginkább önbecsülés kérdésének látom. Attól, hogy valakinek van x végzettsége vagy jól tanult még lehet nullán az önbecsülése, gondolhatja azt, hogy nem érdemel jobbat stb. És igen, ez elsősorban neveltetés, gyerekkori traumák kérdése. De mondjuk az is sokat számít, hogy tiniként kinek milyen párkapcsolata van. Ha valakinek az első párkapcsolati tapasztalata olyan férfivel volt aki sorozatosan megalázta, rombolta az önbecsülését akkor ebből nagyon nehéz kitörni. Naívan az első 1-2 kapcsolatában fiatalon amíg nincs viszonyítási alap könnyen belemegy az ember ilyen mérgező kapcsolatokba.
Nekem is van olyan ismerősöm aki sikeres a munkájában, képzett de mégis csak olyan pasijai voltak akik semmibevették. Meg olyan ismerősöm is akinek egy érettségije van de már huszonévesen megkövetelte magának a tiszteletet és mindig egyértelművé tette, hogy egy palinak sem lesz a lábtörlője.
Szóval ha valakinek rendben van az önbecsülése akkor nem fog olyannal együtt maradni aki megalázza, elnyomja, aki nem jó hatással van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!