Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet, hogy valaki bántalmazó párkapcsolatban él együtt valakivel?
Ez egy nagyon bonyolult dolog és igen komplex választ igényel.
Először is meg kell értenünk, hogy mind az ami történik velük, csak tünete valaminek, a dolgok gyökere sokkal-sokkal mélyebben keresendő, mégpedig a múltban.
Ahogy írtad, az ilyen emberek mentálisan sérültek, de azt hozzá kell tenni hogy súlyosan. A legtöbb ilyen ember múltja igen zűrös és ami még fűszerezheti a dolgot, a szülőkkel való kapcsolat. Miért fog ki valaki állandóan alkoholista pasit/csajt? Miért fog ki valaki állandóan olyan pasit/csajt aki bántja? és sorolhatnám a kérdéseket. Ezekre a válasz mindig a múltban keresendő és a szülői házhoz vezetnek vissza, a korai kötődéshez és a szülők viszonyához...
Több oka lehet annak ha valaki együtt él egy olyan valakivel, aki bántja őt. Az első az idealizáció! Idealizálom a párom hogy ő jó, ő meg tud változni, ő nem ilyen stb stb... Nem látjuk azt ami a szemünk előtt van. A második ok lehet a félelem. Félek egyedül lenni, nem tudom egyedül megcsinálni, mindig kell valaki mellém... Az ilyen emberek érzelmileg infantilisek, nem nőttek fel, gyerekkori traumáikat élik át újra és újra feldolgozatlanul... A harmadik ok lehet valami cél! Nekem van egy olyan ismerősöm ki hozzáment egy olyan férfihez aki érzelmileg bántja őt, nem foglalkozik vele stb... de a csajnak célja van! A lány feladta önmagát a gyermekéért hogy felnőhessen valahogy, nem látva azt, hogy ez sérülést okoz a gyermekben és önmagában.
Ezen kívül sok más ok lehet, nem tudom mindegyiket leírni, nem is lehet :)
Az emberi lélek bonyolult és nagyon mély :)
Nem minden fekete és fehér. Én jelenleg egy elég mérgező kapcsolatban élek. Nem élvezem. Viszonylag magas az IQ-m, nincs mögöttem fájdalmas gyermekkor, rossz szülői minta, vagy ilyesmi és mentálisan nem vagyok beteg. Fizikailag soha nem bántott a párom, de mégsem lehetek mellette önmagam. Szenvedélybetegség, önzés, ami csak kell egy szar kapcsolathoz. Az ember fia/lánya néha nagyon nehezen ismeri fel az ilyen helyzetet, mert a manipulatív emberek brilliánsan el tudják hitetni a párjukkal, hogy minden rendben.
Nagyon nehéz kilépni. Minden helyzet más. Van, ahol az egyik fél a gyerekei miatt nem tud lépni, van olyan, aki fél az egyedülléttől és lehet még 1000 más ok. Lényeg, hogy ezek a dolgok nem mindig egyértelműek és ne ítélkezz, mert külső szemlélő nem tudhatja, hogy mi zajlik egy kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!