Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Orvosira járok, ez a legnehezebb év, a barátom (30, jogász) felhántorgatta nekem hogy sokat tanulok. Igaza van?
Azt mondta ha nekem ennyire szenvedés a tanulás, akkor miért nem hagyo ott az orvosit. Felhántorgatta hogy hajnalban kelek hogy tanuljak az helyett hogy odabújnék hozzá, meg hogy mindig szresszelek. Meg hogy érdekes hogy xy barátnőm mennyire le tudja szarni az egészet (ő csak most elsős és tippelem hogy fogja befejezni...), meg hogy nekem mindig a suli volt a legfontosabb.
Én ezt az álmom SOHA nem adom fel. Ezt neki is megmondtam. Már átbeszéltük a dolgokat, de mégis bennem van a félsz hogy otthagy, alig tudok vele lenni most így vizsgák előtt, és még hosszú lesz a vizsgaidőszak... de én nagyon igyekszem és szeretem őt, amikor nem tanulok akkor mindig vele vagyok...
"30 éves pasi már komolyabban tervez, elhiszem hogy nincs kedve iskolásokhoz asszisztálni."
Ha komolyabban tervezne, akkor nem sírna, hanem támogatná a barátnőjét, hogy később neki is normális állása lehessen és jó életük legyen. Mi ez a duma, hogy iskolásokhoz asszisztálni? Vannak ám páran, akik komoly párkapcsolatban vannak, gyereket nevelnek, dolgoznak és emellett tanulnak is.
A pasidnak teljesen igaza van, tényleg sokat tanulsz. De ha neked ennyi tanulás kell az egyetem elvégzéséhez, amit kitűztél magad elé, akkor tanulj továbbra is lelkesen.
Ha ez a fickó csak a saját örömét keresi (bújj hozzá hajnalban, mászkálj vele programokra,értsd:ŐRÁ áldozd az idődet), nem sok jövőt jósolok ennek a kapcsolatnak. Az ilyen ember azt se fogja méltányolni, ha a munkád miatt szorul háttérbe, de azt se, ha a gyerekek foglalják le az idődet. Persze az ő hobbija, az ő karrierje, az más, ahhoz leszel szíves alklamazkodni (ez utóbbi persze csak feltételezés, de következik az előzményekből).
Nem gondolkodtál el a váltáson? Lehet, hogy neki egy olyan nőre van szüksége, aki teljes odaadással képes imádni az ő jogász párját, mindig rendelkezésre áll, és nincsenek egyéni ambíciói, teljes vállszélességgel a párja céljait támogatja.
Neked viszont egy olyan partnerre volna szükséged, akitől legalább annyi megértést kapsz, amennyit te nyújtasz neki, és ha nehéz időszakban vagy, akkor nem nyafog, és lelkiismeretfurdalást kelt benned, hanem támogat, ahogy tőle telik, és ahogy neked jólesik. Az én férjem anno elviselte a barátnőket, akikkel együtt tanultam, felmondhattam neki a telefonkönyvszerű tananyagokat, de krisztusi türelemmel magyarázta az analízis rejtelmeit is, ha éppen arra volt szükségem.
FELHÁNYTORGATTA és nem “felhántorgatta” (ilyen szó nem lézezik). Orvostanhallgató létedre elég gáz, hogy így írsz.
Amúgy barátod önző. Én nem akarnék együtt lenni egy ilyennel. Gondolj bele mi lenne később, amikor esetleg nagyobb áldozatokat kell majd hozni.
12.-nek.
Ne általánosíts!
40 leszek, volt pár gimis, meg fősulis csajom, és soha nem tereltem el őket a sulitól, sőt!
"Ne általánosíts!"
Nem általánosítottam, csak leírtam, hogy hülyeség amit írtál (szerintem).
"
30 éves pasi már komolyabban tervez, elhiszem hogy nincs kedve iskolásokhoz asszisztálni."
Bocs, de akkor ne ismerkedjen diaklannyal. Ilyen eccerű.
Azért tanulsz ennyit, mert ennyit kell tanulnod. Nekem a párom gyümölcssalit készít, mikor tanulok és megfőz helyettem, mert tudja, hogy ez egy befektetés, aminek a végén akár 7 számjegyű keresetünk is lehet együtt. Nem hátráltat, mint 3gy irigy dög.
Egyébként meg "books before boys", ha nem tetszik, tudja, merre van az ajtó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!