Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az miért érzéketlenség, és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az miért érzéketlenség, és szívtelenség ha valaki realista egy kapcsolattal vagy annak a jövőjével?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori, egy lány, akivel együtt vagyok pár hónapja nagyon sokat álmodozik a közös jövőnkről. Én meg nem értem, hogy miért és ezt többször mondom is neki, hogy a helyében azért ne tervezzen pár hónapnál tovább, annyi minden közbe jöhet.

De ha ezt így kimondom, ami az igazság, akkor meg én vagyok az érzéketlen meg a szívtelen. Pedig nem, csak én igyekszem realista maradni.

Ő miért nem képes úgy látni ezt, ahogy én? Vagy felőlem éljen ebben a hazugságban, hogy majd közös ház meg gyerekek, de a valóság az, hogy jó eséllyel egy év múlva már szóba sem állunk majd és tapasztalatból beszélek van olyan ex-barátnőm, aki arra is képtelen, hogy visszaírjon Facebookon.

2019. dec. 2. 00:03
1 2 3 4
 21/39 LazyJones ***** válasza:
78%
Alapvetően érzelmi alapon hozott döntést próbálsz meg racionális okokkal alátámasztani és magyarázni. A párkapcsolatok nem racionális alapon születnek (legalábbis a túlnyomó többségnél), valamint érzelmi alapon maradnak életben, vagy múlnak el idővel. Aki az érzelmeket ennyire háttérbe szorítja, az valószínűleg nem is igazán érzi azokat az érzelmeket, amik egyébként egy kapcsolat alapját kellene, hogy képezzék. A konkrét kérdés kapcsán: ezer meg egy dolog jöhet össze, ami pozitív vagy negatív alapon befolyásolja a kapcsolatot, amiken a felek belefektetett energiái és áldozatai módosítani tudnak valamennyit, de teljes kontroll alatt képtelenség tartani. Az, hogy te a negatív lehetőségeket veszed elő egy elvileg boldog, és pozitívan induló kapcsolatban, azt jelzi (jelezheti) hogy a pozitív részekért nem akarsz tenni, nem hiszel bennük, és az első komolyabb hullámvölgyben önigazolásként be is fogod dobni a törölközőt. Egy párkapcsolathoz kell az, hogy érezze mindkét fél azt, hogy a partnere szintén érdekelt a pozitív kimenetelben, tenni és küzdeni akar azért, hogy ez be is következzen, és az esetleges buktatókat igyekszik elkerülni illetve tenni ellene. Ezek nélkül megkérdőjeleződik a kapcsolat érzelmi alapja, érzelmi alap nélkül pedig a racionális okok is semmivé válnak.
2019. dec. 2. 19:11
 22/39 A kérdező kommentje:

Foglaljuk össze eddig mit olvastam: mindig hazudj, és sose gondolkodj, mert az veszélyes.

A mélypont a párkapcsolat nem racionális. Tényleg szervezzünk úgy egy életre szóló közösséget, hogy nem használjuk az eszünket.

Azért szar életetek lehet, ha ezt követitek, nagyon sok kudarccal, csalódással, fájdalommal és sikertelenséggel.

Bár gyanítom ez csak hazudozás, ennyire azért a többség nem életképtelen.

2019. dec. 3. 09:40
 23/39 LazyJones ***** válasza:
73%
Arról, hogy te érzelmileg egy brokkoli szintjét nem éred el, nem a válaszolók tehetnek. Ha te a kapcsolataidat csakis és kizárólagosan racionálisan, vonzalom, szerelem, szeretet nélkül intézed, az csak annyit jelent, hogy szociopata vagy, és szakorvos kell neked, nem önigazolás.
2019. dec. 3. 10:40
 24/39 anonim ***** válasza:
77%
A te életed egy folytonos fájdalom es kudarc kerdező, hogy egyfolytában rettegsz :D Nem az enyém.
2019. dec. 3. 11:53
 25/39 anonim ***** válasza:
78%

Veled nem csak párkapcsolati téren vannak gondok... felteszel egy kérdést, mindenki leírja mit gondol és te támadsz, te jobban tudod, mindenki hülye aki mást mond. Akkor minek kérdezed, ha nem érdekelnek és még csak el sem gondolkodsz a leírtakon?

Mi a válaszod arra, ha én azt mondom, hogy 5 éve vagyok együtt a párommal és tisztában vagyok azzal, hogy történhetnek dolgok,balesetek ami véget vet az egésznek (direkt nem írok megcsalást, mert az már a bizalomnak a hiánya, de gondolom felőled még az sincs). Tehát tudom,hogy benne van a pakliban, hogy bármi történhet. És akkor ?Kezdjek el félelemben meghátrálni, semmit se tervezni, mert egyszer valamelyikünk elmegy?Minden nap hangoztassam, hogy ne is építsünk jövőt magunknak, me minek? Ne is költözzünk össze, mert hát valamikor egyedül maradunk. Meg minek ház, ahol lakjunk? Te minek jöttél össze vele, ha tudod hogy vége lesz? Megkímélhetted volna magad ettől a sok stressztől.

Szerintem mindenki tisztában van a ténnyel, hogy nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy tervezte vagy szeretné. Ettől függetlenül megpróbálják élvezni és kihasználni amíg tart. Igen, benne van,hogy szétmentek, de az is, hogy nem. Minek feleslegesen előre belelátni olyat, ami még nincs is?

Ilyen hozzáállással saját magad jövőjét sem tervezgeted, mert benne van ,hogy nem úgy jön össze? Ne is kezdj el dolgozni, mert meglehet hogy kirúgnak. Ne menj ki az utcára, mert a csúszós járdán eleshetsz, bevered a fejed és ennyi volt. Csak hogy megforditsam amit írsz.

2019. dec. 3. 16:49
 26/39 A kérdező kommentje:
25! Ha végigolvasod, amiket írnak senki sem mondta, hogy nincs igazam, majdnem mind úgy kezdi, hogy ez így van, de..és aztán mondja el, hogy szerinte mi a baj. Tehát lényegében véve csak az a bajuk, hogy én merem az agyamat is használni. Ők meg nem, mert rettegnek, de nagyon. Ugyanis ők is tudják, hogy jobb félni mint megijedni, de struccként bedugják a fejüket a homokba, hogy Nem, nem, nem ne is foglalkozz ezzel, mert az ijesztő és inkább hazudjál. Igazság szerint kaptam választ a kérdésemre, valószínűleg barátnőmnek is ez a baja, hogy szerinte is igazam van, de de ő sem akarja kimondani, ezért inkább már a gondolatért is haragszik.
2019. dec. 3. 21:52
 27/39 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy leginkább LazyJones a beszédes, ő valósággal dührohamot kap már a gondolattól is, hogy merészel valaki gondolkodni és többre hallgatni mint egy ösztön. Valahol elég furcsa, hogy miközben technológiai és kulturálisan egyre többet fejlődünk mint civilizáció meg akarunk ragadni egy főemlős szintjén, méghozzá önként és ez a baj, ha valaki az a nagyagyát is használja.
2019. dec. 3. 21:56
 28/39 anonim ***** válasza:
75%
Te viszont még mindig nem írtad le, hogy szerinted voltaképpen mire is való egy párkapcsolat, és miért vágsz bele, ha borítékolhatónak tekinted, hogy szar vége lesz. Engem ez őszintén érdekel.
2019. dec. 3. 22:00
 29/39 LazyJones ***** válasza:
67%
Én dührohamot? :D Nagyon virsli vagy te ahhoz, hogy érdekeljen az életed bármilyen szinten is.
2019. dec. 3. 22:33
 30/39 A kérdező kommentje:

28-as! Egy szóval nem mondtam, hogy garantáltan rossz vége lesz, ezt csak beleképzelitek sokan. Van különbség a realitás meg aközött, hogy azt mondjuk, hogy biztosan ez vagy az lesz, az egész életünk valószínűségekkel való játszadozás. Ha valaki reméli, hogy nyer a lottón, de tudja, hogy ennek kicsi az esélye az realista, ha valaki hisz benne és tudni véli, hogy nyer a lottón arra azt mondjuk, hogy tévképzetei vannak. Profánabbul: hülye.

29. Dzsonzi, pedig olvasd vissza szépen mindegyik válaszon, ezt bizony kétségbeeset düh. Szó nincs arról, hogy az én életem miatt érzed, azért érzed, mert félsz bevallani, hogy igaz, amit írok. Emiatt frusztrált vagy, és teljes erődből tagadni kezdesz, és a végén én leszek a gonosz a brokkoli a virsli. Nem. Nézz tükörbe és döntsd el mit látsz. Tudom tökéletes vagy és én vagyok a hülye, amiért merem az eszem használni, tudom. ezt fogod mondani. De érezni fogod azt a szorongató kis érzést is a torkodban, hogy legszívesebben megfojtanál, azt tudod miért érzed? Mert észérvet nem tudsz mondani, így aztán dühös vagy, nem miattam, magad miatt, mert nem vagy hajlandó beismerni, hogy igazam van, pedig igazából te is tudod. Így érzed ezt a frusztrált dühöt.

2019. dec. 4. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!