Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az miért érzéketlenség, és szívtelenség ha valaki realista egy kapcsolattal vagy annak a jövőjével?
Röviden a sztori, egy lány, akivel együtt vagyok pár hónapja nagyon sokat álmodozik a közös jövőnkről. Én meg nem értem, hogy miért és ezt többször mondom is neki, hogy a helyében azért ne tervezzen pár hónapnál tovább, annyi minden közbe jöhet.
De ha ezt így kimondom, ami az igazság, akkor meg én vagyok az érzéketlen meg a szívtelen. Pedig nem, csak én igyekszem realista maradni.
Ő miért nem képes úgy látni ezt, ahogy én? Vagy felőlem éljen ebben a hazugságban, hogy majd közös ház meg gyerekek, de a valóság az, hogy jó eséllyel egy év múlva már szóba sem állunk majd és tapasztalatból beszélek van olyan ex-barátnőm, aki arra is képtelen, hogy visszaírjon Facebookon.
Foglaljuk össze eddig mit olvastam: mindig hazudj, és sose gondolkodj, mert az veszélyes.
A mélypont a párkapcsolat nem racionális. Tényleg szervezzünk úgy egy életre szóló közösséget, hogy nem használjuk az eszünket.
Azért szar életetek lehet, ha ezt követitek, nagyon sok kudarccal, csalódással, fájdalommal és sikertelenséggel.
Bár gyanítom ez csak hazudozás, ennyire azért a többség nem életképtelen.
Veled nem csak párkapcsolati téren vannak gondok... felteszel egy kérdést, mindenki leírja mit gondol és te támadsz, te jobban tudod, mindenki hülye aki mást mond. Akkor minek kérdezed, ha nem érdekelnek és még csak el sem gondolkodsz a leírtakon?
Mi a válaszod arra, ha én azt mondom, hogy 5 éve vagyok együtt a párommal és tisztában vagyok azzal, hogy történhetnek dolgok,balesetek ami véget vet az egésznek (direkt nem írok megcsalást, mert az már a bizalomnak a hiánya, de gondolom felőled még az sincs). Tehát tudom,hogy benne van a pakliban, hogy bármi történhet. És akkor ?Kezdjek el félelemben meghátrálni, semmit se tervezni, mert egyszer valamelyikünk elmegy?Minden nap hangoztassam, hogy ne is építsünk jövőt magunknak, me minek? Ne is költözzünk össze, mert hát valamikor egyedül maradunk. Meg minek ház, ahol lakjunk? Te minek jöttél össze vele, ha tudod hogy vége lesz? Megkímélhetted volna magad ettől a sok stressztől.
Szerintem mindenki tisztában van a ténnyel, hogy nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy tervezte vagy szeretné. Ettől függetlenül megpróbálják élvezni és kihasználni amíg tart. Igen, benne van,hogy szétmentek, de az is, hogy nem. Minek feleslegesen előre belelátni olyat, ami még nincs is?
Ilyen hozzáállással saját magad jövőjét sem tervezgeted, mert benne van ,hogy nem úgy jön össze? Ne is kezdj el dolgozni, mert meglehet hogy kirúgnak. Ne menj ki az utcára, mert a csúszós járdán eleshetsz, bevered a fejed és ennyi volt. Csak hogy megforditsam amit írsz.
28-as! Egy szóval nem mondtam, hogy garantáltan rossz vége lesz, ezt csak beleképzelitek sokan. Van különbség a realitás meg aközött, hogy azt mondjuk, hogy biztosan ez vagy az lesz, az egész életünk valószínűségekkel való játszadozás. Ha valaki reméli, hogy nyer a lottón, de tudja, hogy ennek kicsi az esélye az realista, ha valaki hisz benne és tudni véli, hogy nyer a lottón arra azt mondjuk, hogy tévképzetei vannak. Profánabbul: hülye.
29. Dzsonzi, pedig olvasd vissza szépen mindegyik válaszon, ezt bizony kétségbeeset düh. Szó nincs arról, hogy az én életem miatt érzed, azért érzed, mert félsz bevallani, hogy igaz, amit írok. Emiatt frusztrált vagy, és teljes erődből tagadni kezdesz, és a végén én leszek a gonosz a brokkoli a virsli. Nem. Nézz tükörbe és döntsd el mit látsz. Tudom tökéletes vagy és én vagyok a hülye, amiért merem az eszem használni, tudom. ezt fogod mondani. De érezni fogod azt a szorongató kis érzést is a torkodban, hogy legszívesebben megfojtanál, azt tudod miért érzed? Mert észérvet nem tudsz mondani, így aztán dühös vagy, nem miattam, magad miatt, mert nem vagy hajlandó beismerni, hogy igazam van, pedig igazából te is tudod. Így érzed ezt a frusztrált dühöt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!