Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az miért érzéketlenség, és szívtelenség ha valaki realista egy kapcsolattal vagy annak a jövőjével?
Röviden a sztori, egy lány, akivel együtt vagyok pár hónapja nagyon sokat álmodozik a közös jövőnkről. Én meg nem értem, hogy miért és ezt többször mondom is neki, hogy a helyében azért ne tervezzen pár hónapnál tovább, annyi minden közbe jöhet.
De ha ezt így kimondom, ami az igazság, akkor meg én vagyok az érzéketlen meg a szívtelen. Pedig nem, csak én igyekszem realista maradni.
Ő miért nem képes úgy látni ezt, ahogy én? Vagy felőlem éljen ebben a hazugságban, hogy majd közös ház meg gyerekek, de a valóság az, hogy jó eséllyel egy év múlva már szóba sem állunk majd és tapasztalatból beszélek van olyan ex-barátnőm, aki arra is képtelen, hogy visszaírjon Facebookon.
"Most komolyan azt a "jó tanácsot" adjátok, hogy hazudja, hazudjak és hazudjak, mert akkor az úgy majd jó lesz?"
Nem, én azt a tanácsot adom, hogy ne legyél együtt olyasvalakivel, aki mellett az az érzésed, hogy bármelyik pillanatban véget érhet köztetek minden, vagy ha csak ilyen ember létezik a világon (amit rohadtul kétlek amúgy), akkor offold a párkapcsolatosdit, nem a te műfajod.
Külön vártam, hogy írja-e valaki, hogy "a párkapcsolat nem neked való" nem kellett sokat várjak. 🤣🤣
Nem itt valami nagyon nagy baj van a fejetekkel, ne haragudjatok meg. (most az fog jönni, hogy valaki beírja, hogy nem is a te fejeddel van) Tehát komolyan ott tartunk, hogy ne beszéljünk a valóságról, ne beszéljünk a lehetséges nehézségekről, mert hát minek, és ha kell ugorjunk bele a szakadékba is, mert úgy szokás.
Aztán meg csodálkoznak, hogy miért ér véget annyi kapcsolat, mert ugye ha a többség is az eszét használná, még a végén nem esnének pofára, ha nem egy álomvilágban élnének.
Gondoljátok már végig, hogy nektek meg minden ismerősötöknek az az első kapcsolata, amiben most van? Valószínűleg nem. Józan ésszel belátható, hogy rengeteg kapcsolt megy tönkre. ez tény. Ezt ti is tudjátok, a párotok is. Ebből következően jó az esély rá, hogy az éppen aktuális kapcsolat is majd tönkremegy. Ha nem az csak pozitívum, de az esély rá igen jelentős. Erre az a reakció, hogy velem van a baj, amiért van képem gondolkodni és a valóságban élni és ezt kimondani.
mondok mást! Sok vonat késik, mikor kimégy a vasútállomásra bár a menetrend szerinti indulásban reménykedsz, de eszedbe fog jutni, hogy mennyi minden közbejöhet a MÁV-nak és könnyen lehet, hogy a te vonatod is késik. Akkor ez előrelátás. Ha ugyanezt az ember párkapcsolatban csinálja meg az már gonosz, ártalmas dolog. Ugye értitek a logika hibáját?
10: azt, igen, mivel 4 év munka alatt összesen kétszer használtam az egyetemi matekot és akkor is videóból tanultam újra, mert elfelejtettem. Komolyabb matekra nem volt szükségem még, matematikai függvényeket készíteni meg vektorokkal szórakozni meg nem kell mindenkinek ezek a pályán.
Azzal a szakmával sem vagy tisztában, jól sejtem?
Körülöttem pedig két dolog miatt ment még tönkre kapcsolat:
Vagy szar volt a választás eleve
Vagy a két ember valamelyike elszarta
Ezzel a mentalitással te leszel ez az ember. De egyébként normális kommunikációval és tenni akarással nem vágódik csak úgy taccsra egy kapcsolat. Bár az ember mit vár olyanoktól, akik még egy kaktuszt is kinyírnak 2 hét alatt
...
17-es! Kezdem azt érezni, hogy ez csak akadékoskodás, mintha valahol mindenki tudná, hogy igazam van, de ezt fájdalmas kimondani, ezért letagadjátok és ilyen panelek mögé bújtok, hogy nem is szereted, ha mindenki így gondolkodna akkor ez és amaz lenn, ha így gondolkodsz, akkor ne tedd ezt se azt se stb.
Értem a terelést, amit csinálsz, csak gondold végig. Én még nem kaptam infarktust, életkorom és egészségi állapotom alapján nem valószínű, hogy ma délután kapok, lehet de elhanyagolhatóan kicsi az esélye. Ha azt kérded kaphatok-e infarktust az elkövetkező 15 évben, azt mondanám, hogy bár valószínűtlen, de elképzelhető, ha azt kérded kapok-e infarktust 60 éves koromig az elkövetkező harminc évben, akkor azt válaszolom, hogy sajnos jó esély van rá ismerve a családomban lévő kardiovaszkuláris megbetegedések halmozódását.
Ha elmégy egy orvoshoz 180 kilósan, nehézlégzéssel masszív cukorbetegként, magas vérzsírszinttel ő azt fogja mondani, hogy azonnal fogyjon 70-80 kilót és ad egy diétát, mert akkor öt éven belül 50% feletti az esélye, hogy infarktusa lesz, ha nem változtat. Ezt szerintem mindenki elfogadja.
De itt ezt hallom "erre a nomrális válasz az itteni többség szerint, hogy "Én szeretek élni és hiszek abban, hogy én abba az 50%-ba esek, aki nem kap infarktust így sem, és nem is értem mit keresek itt és nem hallgatok magára" -majd lihegve feláll és kitámolyog az ajtón. Az orvos a valóságban megcsóválja a fejét és azt mondja, "ha meg akar halni".
Tehát bármennyire is rettegtek tőle az életünket valószínűségek és nem bizonyosságok uralják, ez pedig éppígy igaz a párkapcsolatokra is, és minél hosszabb távú egy kapcsolat annál több a bizonytalansági faktor. Momentán elég jó bizonyossággal állítom, hogy néhány hónapig működni fog a dolog. De aztán olyan új faktorok kerülnek képbe, amik miatt nem tudom garantálni, hogy ez a hosszútávú jövőben is így lesz.
Tudjátok az a legszörnyűbb, hogyha ezt így elmondom bárhol mindenki egyetért, de ha ezt így elmondom barátnőnek vagy éppen ide, akkor hiszti a válasz.
"mintha valahol mindenki tudná, hogy igazam van"
Miben? Abban, hogy minden kapcsolat esetében fennáll a lehetősége annak, hogy nem valamelyik fél 70 éves kor feletti elhalálozásával ér majd véget? Fennáll, természetesen. Csak hát az, hogy meddig húzzátok, elsősorban rajtatok fog múlni, azon, hogy mennyi időt és energiát lesztek hajlandóak fordítani egymásra, megfelelő módon kommunikáltok-e, toleránsak lesztek-e a másik f#szságaival szemben. A cél állítólag az lenne, hogy működjön a dolog. Ha el sem hiszed, hogy talán fog, mi a túróért mentél bele egyáltalán? Miért van szükséged olyasmire, amiről előre tudod, hogy úgysem lesz képes ellátni a rendeltetését? Nem sertés meg fikázódás, hogy nem való neked, hanem ténymegállapítás (amennyiben jól értem, amit közölni próbálsz velünk), de ez nem baj, senki sem kötelez téged arra, hogy kapcsolatban élj. Persze, hogy a nő úgy fogja érezni, nem teszel meg mindent, hogy együtt maradjatok, ha állandóan ezzel a dumával offolod ki, és felvetés szintjén sem akarsz hallani a kettőtök jövőjéről.
Egy kérdésem azért lenne: ha 10 éve élnél együtt valakivel, akkor sem akarnál tervezni vele?
Kérdező itt egyetlen ember retteg, es az te vagy. Te vagy az aki nem mersz reménykedni, nem mersz tervezni, nem mersz bízni, nem mered megélni a kapcsolatot mert úgyis vége lesz. Mi is tudjuk hogy vége lehet, mégis vállaljuk a kockázatot, hogy tervezzünk, bízzunk, szeressünk. Igen, ezzel nagyobbat lehet pofára esni, de nagyobb a jutalom is. Te viszont a legkisebb kockázatot se vállalod, ezzel elmarod magad mellől a nőt, aztan beigazolodik a kis hipotezised. Csaknem eljatszottad mar ezt parszor?
Egyébként én sajnállak, sz.r és örömtelen lehet ilyen félelemben elni hogy valaki megállás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!