Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A válás lehet az egyetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válás lehet az egyetlen ésszerű megoldás?

Figyelt kérdés
Feleségemmel 5 éve vagyok és élek együtt. Korábban már tettem fel kérdést és elég sokan írták hogy borderline személyiségzavara lehet. A helyzet azóta sem változott, egy hét sincs hogy ne legyen valami balhé, az utóbbi 2-3 napban meg folyamatosan csinálja a műsorait. Már ott tartunk hogy az ismerőseimnek akar írni hogy ő szingli és kiteszi valami volt barátjával a közös képeket mert én megváltoztattam az email jelszavát. Holott ez egy nagy hazugság mert előtte mondta nekem hogy megváltoztatja majd rajtam kezdte el követelni hogy mi a jelszó és addig nem áll le amíg el nem mondom. Teljesen szélsőséges viselkedései vannak, egyik pillanatban szerelmem mit főzzek majd egy pár perc múlva jön a na ezt figyeld hogy megfoglak csalni, na most kiteszem hogy szingli vagyok stb. Ilyenkor beszélni nem lehet vele, ha nyugodt akkor se mert nem ér semmit, napok kérdése és újra csinálja a műsort. Nem mondom hogy nem szeretem, viszont már nem tervezek vele semmit és a mindennapjaim eléggé megkeseríti ezekkel a légből kapott műsorokkal. Ha nyaralás, ha családlátogatás vagy bármi más ő bárhol megcsinálja a cirkuszt nem számít hogy mit tesz tönkre. A borderline-ról amit olvastam szinte mind igaz rá, az apja is tudja valahol hogy valami gond van vele, az anyja viszont védi mert sokszor azt látják hogy én hogy beszélek vele mikor már a plafonig fokozza a műsort és szégyenkezek vele mindenhol. Fájna elengednem mert valahol egy kudarc is lenne számomra hogy akkor miért házasodtam, de azt is tudom hogy ez nem mehet így évekig mert nem bírnám és nem is akarnék ebben élni. Ti mit csinálnátok?
2019. nov. 14. 11:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a válás az egyetlen megoldás. Vagy eltudod ezt az életet képzelni még 40 évig?
2019. nov. 14. 12:06
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Keress neki szakembert .

A diagnózist orvos állitsa fel :)

Kezeltesse magát .

Segíts neki ha szereted :)elválni könnyű, kitartani a masik mellett nehezebb.

Első lépésnek támogasd .

2019. nov. 14. 12:07
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Hogy a francba házasodsz össze ilyen mentális beteggel? Régen nem voltak erre utaló jelek? Elég beteg. Én szabadulnék tőle.
2019. nov. 14. 12:13
 4/10 A kérdező kommentje:
A nagyobb baj hogy az egész ismerkedésünk hazugságokra épült. Szinte semmi nem volt igaz amit mondott magáról,sőt, talán csak az hogy hány éves. Mindig időközönként tudtam meg innen-onnan hogy ez sem volt igaz és az sem. Egyik este pont azon gondolkoztam hogy igazából nem is tudom kivel vagyok, mintha hozzám tartozna mégis távol áll tőlem. Az egyik oka pl ez hogy nem beszélgetünk nagyon mert már pontosan tudom hogy megint hazudni fog és már nem tudom végighallgatni se amit mond mert tudom hogy a fele se igaz.
2019. nov. 14. 12:14
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Először is ne te és Dr. Google diagnosztizáljon, hanem vidd el orvoshoz. A tobbin ez után gondolkodj.
2019. nov. 14. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

De Kérdező, hogy tudtál akkor vele összeházasodni, ha hazugságra épült már a megismerés? Ezek a dolgok azért kibuknak házasság előtt.. Vagy úgy voltál vele, hogy nem olyan nagy dolgok, ennek ellenére is erősebb volt a szeretet?

Amúgy igen, eléggé durva a helyzet. Konkrétan lelki terror ez már, meg megcsalással fenyegetőzik. Az ilyen emberek kezéből akkor lehet kivenni a fegyvert, ha hideg közönnyel közlöd, hogy menjen, ahova akar. Ha látja nincs hatalma feletted, akkor legtöbbször elkezdenek pánikolni meg lemenni pincsibe. Mondjuk ez meg még szánalmasabb, szóval a helyedben kinyomtatnám szó nélkül a válási papírokat éa csak odaraknám elé, hogy be lett az aláírt verziója nyújtva a bíróságra.

30n

2019. nov. 14. 12:57
 7/10 anonim ***** válasza:
15%

Ha szereted és úgy látod még menthető a dolog akkor próbálj vele beszélni és menjetek el egy pszichológushoz.

Amiket leírtál abból arra következtetek hogy vergődni fog hogy ő nem dilis Bla Bla. Én ezt követően felvenném a legelejétől a legvégéig valamelyik műsorát és oda dugnám az orra alá “ Nézd végig szerinted ez normális viselkedés” majd felajánlanám mégegyszer a pszichológust. Vagy elfogadja vagy válok. Ennyire egyszerű. Nem adtad fel, próbáltál segíteni. Ha ez sem jó akkor lehet menni. Tudom hogy nehéz és szereted de ez téged is tönkretesz lelkileg.

2019. nov. 14. 14:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Válj el! Ha elvetted, akkor gondolom nem volt mindig ilyen. Vagy megjátszotta magát, és akkor valójában most is tudna magán uralkodni, de már nem akar. Ez csak rosszabb lesz idővel.

Vagy most az állapota rosszabb, mint az elején. Ebben az esetben is csak tovább fog romlani.

Itt nincs mit ragozni. Gondolom, még fiatal vagy, ne b..d el az életed egy ilyen nő mellett. Az se mentség, ha beteg, de nem szólt neked erről az elején. A hazudozás egy nagyon is tudatos cselekvés, nem lehet semmilyen szindrómára fogni.

2020-ban meg lépjünk már végre túl azon, hogy a válás kudarc, és azért nem válsz el, mert szégyenled! Pont fordítva! Az a kudarc, ha minden nyilvánvaló tény ellenére benne ragadsz ebben a házasságban, és elb..-od az eeegész életed.

Válj el! Költözz el már ma, és add be a papírokat! Még mielőtt "véletlenül" teherbe esik, és még egy (több) emberi életet tesztek tönkre, és még nehezebb lesz kilépni.

2019. nov. 14. 14:37
 9/10 Diazepam ***** válasza:
100%
Ezek skizofrén tünetek, ami sokkal veszélyesebb, mint a borderline. Mivel erőszakkal nem tudod orvoshoz vinni, a helyedben egy jó pillanatában megmondanám, hogy vagy elmegyünk szakemberhez vagy elválunk. Ha nem akar magán segíteni akkor nem is érdekli, hogy vele vagy-e.
2019. nov. 14. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Amikor tolja a hülyeségeit, akkor vetesd fel a pszichiátriára valahogy. Ez a jelszavas történet eléggé úgy hangzik, hogy paranoid vagy hallucinál. Amikor ilyen rohama van, akkor kellene.
2019. nov. 14. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!