Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan várnám el férjemtől ezt?
Én nőként azt mondom hogy ezt a részt mindig mi rontjuk el az első 2-3 évben amikor meg szeretetből mindig megcsináljuk nekik hogy kedveskedjünk...
Aztán persze egy idő után már nem lesz komfortos hogy mindent mi csinálunk de addigra már késő!!!
Aha. Szóval inkább elmegy máshova segíteni, minthogy neked "segítsen be" otthon? Marha jó fej. Azèrt tettem "-be, mert az igazából nem besegítès, hanem kutya kötelessège.
Világosítsd fel, hogy a 21. Században vagyunk, ne akarja a lustaságat a női meg fèrfi szerepek számlájára írni. Gondolkozzon már el a sületlensègein. "Női munka" sokkal több van, sok közte naponta ismètlődik. A "fèrfi munka" meg max időszakos, szerelhető javítani ritkán kell, füvet sem kell nyírni csak 1-2 hetente, tèlen meg eleve kiesik, panelban meg pláne, ès mèg sorolhatnám.
Szóval akkor azèrt, mert te nő vagy, dolgozzál sokkal többet ő meg henyerèszhet?
Azèrt azt is elmondhatják neki, hogy ez a szemlèlet mèg onnan való, mikor a fèrfi volt a családfenntartó, reggeltől estig dolgozott, a nő meg háztartásbeli volt, vitte a háztartást, nevelte a gyerekeket. Ha annyira ragaszkodni akar ezekhez a règi elavult szerepekhez, akkor keressen masodállást, te meg szèpen otthon maradsz főzögetni, meg háztartást vezetni.
Amúgy meg kemènyíts be, ha megbeszèlèssel nem sikerül, akkor ne főzz rá ès kèsz. Oldja meg maga az ètjezèsèt.
Amúgy, a fűnyírás mióta férfi munka? Ezt sosem értettem. Már többször láttam idd leírva... Van kint nálunk konnektor, bedugom a hosszabbítót, abba az elektromos fűnyírót és járom a köröket. Marha bonyolult...
Kérdező, nyilván igazad van. De ha már mondtad neki és nem változtat, akkor nem sok lehetőséged van. Megszoksz vagy megszöksz.
#19, Azèrt, mert azoknak, akik megrekedtek azon a szinten, hogy a takarítást meg a főzèst női munkának tartják, azoknak a ház körüli munkák jelentik a fèrfi munkát. Ennyi.
Nem bonyolult az sem, mint ahogy a porszívózás vagy felmosás sem. De mindent nem csinálhat a nő sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!