Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Borderline zavaros, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Borderline zavaros, de nem szed gyógyszert? Ti elviselnétek?

Figyelt kérdés

A páromnál ezt a betegséget diagnosztizálták, fél évig szedett gyógyszert, 3 félét is. Antidepresszáns, antipszichotikumot és nyugtatót is. Abbahagyta egy hónapja, és csak pszichoterápiára jár már. Én nagyon nem szeretném ezt elfogadni, szerintem egy ilyen betegségből gyógyszer nélkül soha az életben nem lehet kijönni, de köti az ebet a karóhoz, hogy neki nem használ, és, hogy itt egész személyiséget meghatározó traumákról van szó, ezeket pedig "beszélgetéssel" lehet megoldani.

Engem már a gyógyszerellenes ostobaság is önmagában annyira zavar, hogy szakításon gondolkozom, akármilyen betegségről legyen szó. Olyanok, mint valami szekta. Az egész pszichoterápiának nevezett dolog is erről szól.

2019. szept. 29. 18:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
65%
#8 Neked is szedned kellene, csak kár, hogy hülyeségre és proliságra még nem találtak fel gyógyszert.
2019. okt. 11. 21:28
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem elfogadnod kellene a helyzetet, hanem támogatnod!

A gyógyszerek csak a hormonháztartást befolyásolják, károsítják a vesét, a májat, a memóriát, a nyugtatók pszichikai függőséget okoznak, ráadásul egy személyiségzavar esetében nem a megváltozott hormonháztartás jelenti a problémát, hanem az, hogy a rossz neveltetés és traumák miatt az agy olyan szinapszisokat alakít ki, ami a traumákra reagálva hasznos, azonban a társadalmi beilleszkedésben hátráltatja a személyt. A szinapszisokat a gyógyszerek nem fogják átkötni, azt csak az új tapasztalatok, ismeretek szerzése teheti meg illetve, ha a beteg tudatosan megváltoztatja a gondolkodásmódját, tehát "ráveszi az agyát, hogy másként működjön". Ma már modern terápiás módszerekkel (kognitív, dialektikus, séma terápia) nagyon jó eredménnyel lehet kezelni a borderlinet, tünetmentes állapot elérhető és fenntartható velük.

Nem vagyok gyógyszerellenes, sok mentális betegség esetén bizonyulnak rendkívül hatékonynak. Más betegségek esetén meg annyit érnek, mint vírusnak az antibiotikum :)

Sajnos a hozzáállásodból azonban azt érzem, hogy lenézed a párodat, nem ez embert látod benne hanem a bélyeget, amit a diagnózis SZÁMODRA jelent és gyakorlatilag nem tudod őt tisztelni, nem tudsz benne megbízni. Ha pedig így van érdemes lenne magadba szállnod és elgondolkodnod mit is akarsz ettől a kapcsolattól.

2019. okt. 19. 17:14
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

11,Én rendben vagyok,köszi.:) Viszont voltam együtt ilyen emberrel,és ha tetszik,ha nem, elviselhetetlen. Mondom ezt úgy,hogy ő volt, és a mai napig is ő, életem legnagyobb szerelme.

Tehát,ha szükséges a gyógyszer, akkor igenenis szedje és járjon terápiára.

2019. okt. 19. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!