Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Lehet alkoholista a barátom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet alkoholista a barátom?

Figyelt kérdés
Kb 2 hónapja vagyunk együtt. Már mikor megismerkedtünk mondta,hogy szokott inni gyakran,de ő soha nem volt életében nagyon részeg és nagyon jól is bírja a piát. Emiatt nem foglakoztam a dologgal. De most így feltűnt,hogy minden héten kb 3x is akár ,ha kérdezem mi a programja akkor ivás,ivás,ivás. És legutóbb azt mesélte,hogy mivel nem evett hányt is ,de ő foyltatni akarta ezekután is az ivást. Ugyan tudatánál van és állítása szerint soha nem részeg,meg a végtelenségig tudna inni,mert neki nem árt. Azért kezdek aggódni,hogy most ő alkoholista? Már 30 éves,dolgozó,felnőtt ember.Hétvégén is iszik,hétközben is iszik...de nem részeg. Akkor ő most alhoholista? Alapból ,ha tényleg nem részeg akkor nem kifejezetten érdele az ivás,de kezdek gynaakodni ...
2019. szept. 12. 18:11
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
"már rég halott lenne." --- anyja fia, faterom is 97 évig fog élni, ezeket konzerválja az alkohol!
2019. szept. 13. 06:26
 22/28 anonim ***** válasza:
77%

"mert neki nem árt. "

A szervezetének árt. Két hónappal nem sokat veszítesz, nagy hiba lenne ebbe a kapcsolatba többet beleölni.

Arról nem is beszélve, milyen igénytelen ember az, akinek nincs jobb szórakozása, dolga, mint szabadidejében inni. Heti 3-4 alkalommal.

Hiába, még az alkeszek is találnak párt.

2019. szept. 13. 09:36
 23/28 anonim ***** válasza:

Hol laksz? Ez tipikusan rá illik az én barátokra akit szintén ennyi ideje ismerek.

Ugyan ez a problémám.

Az ő családjában természetes, hogy heti többször pálinkáznak együtt..

2019. szept. 13. 12:11
 24/28 A kérdező kommentje:

Azt mondja minden sörözésnél 6-8 pohár :D mondjuk most bele gondoltam ,ha kikér 6-8at az mennyi pénz már.Legyen "csak" 700ft egy pohárral,mert nem az ilyen legolcsóbbat issza ,szóval minden ilyen este 5000ft... azért heti 3-4x ,havi szinten 60-80ezer ft..csak a piára :D omg

De amúgy nem tudom én még így,hogy nem vagyok vele több időt nehezen tudom azt mondani rá,hogy alkoholista. Hiszen munkában is józan :D velem van is józan,nm látom,hogy remgne a pia után. MEg ugye csak szociális tevékenységként van jelen az életében.Tehát találkozni haverokkal,beszélgetni és mellette inni. Amúgy kb mindig sört iszik,ritka amikor töményt.

2019. szept. 13. 19:53
 25/28 A kérdező kommentje:

20,szóval alkoholista voltál? hogy jöttél rá,hogy az vagy?

Amúgy nekem tényleg nehéz ez a kérdés,mert én mint volt egyetemista és ő is ,szóval köztudott itt bizony gyakori program az ivás,kocsmázás. Sok felnőtt embernél is.

Amúgy plusz poén az egész sztoriban,hogy azt hiszem az apja alkesz volt és meghalt ..és ugye ezt is mondta még az elején,hogy emiatt is tudtosabb az ivásban meg ,hogy ő soha nem lenne olyan. De szegény meg észre sem veszi,hogy amit csinál pontosan oda fog vezetni ahova az apja volt,meg lehet neki ez azért semmi mert tudja,hogy egy alksz sokkal durvább ennél és azt hiszi ő messze áll tőle.

2019. szept. 13. 19:59
 26/28 anonim ***** válasza:
Apám is alkesz volt,meghalt.És én is hasonlóan iszok mint a barátod,csak nő vagyok.Mondjuk nem annyit,mert 2-3 sört szoktam,vagy mondjuk 1üveg bort,töményet én se iszok.Engem a munka szív le,ez meg megnyugtat.Nem mondom hogy ez normális,de ha akarok nem iszok.Ha meg nem iszok,rámjön az egészséges életmód,vitaminok,gyümölcs,zöldségek,stb.,tehát két véglet van bennem.Az a helyzet,ha együtt laknátok,ezt te nem tolerálnád amit csinál,a helyedben elgondolkoznék azért ha neked ez ennyire fontos téma.
2019. szept. 15. 03:20
 27/28 anonim ***** válasza:

#25, nem rájöttem, beláttam. Én egyetemen tanítottam akkor, ott sohasem volt baj, de a családtól, a laborleletig minden mutatta.

Ha egy alkesz 6-8 poharat mond, az min 10. 3-5 után még biztosan jár hozzá egy feles is. Ismerem ezt a " cipőt", jártam benne.

De ha igazat is mond ...

8 pohár az 2,4 liter sör, 120 gramm alkohol

Ezt egy egészséges (!) máj, 20 óra alatt dolgozza fel, aztán kb jön a következő piálás.

Ha még az én tippem alapján számolunk, akkor 200 gr alkohol, és 33 óra.

Ha ez nem alkohol függőség, akkor én vagyok a postai ferde torony.

2019. szept. 15. 08:29
 28/28 anonim ***** válasza:
"pisai" ferde torony, bocs
2019. szept. 15. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!