Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom megütött. Indokolt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom megütött. Indokolt volt? Egyáltalán van olyan eset, amikor indokolt?

Figyelt kérdés

Az egyenjogúság híve vagyok, hogyha én megütöm a páromat (eddig 2szwr fordul elő) akkor én se szólok egy szót se, hogyha visszaüt. Viszont mostanában nagyon sokszor megteszi, hogyha veszekedünk, vagy hogyha olyat mondok, ami neki nem tetszik. Természetesen nem minden nap, de 1-2hetente már előfordul.

Ma is hatalmasat veszekedtünk, nagyon borzalmas dolgokat mondott rám, ler. bancozott,azt mondta, az előző barátnője testileg-lelkileg sokkal jobb volt nálam és nem érti, miwrt szakított vele. Aztán kicsit lenyugodtunk mindketten, mondtam, hogy mondja el, mi bántotta. Elmondta, én végighallgattam, aztán szerettem volna én is elmondani. Erre kiakadt, hogy én nem értem meg s nem bírom annyiban hagyni. Megütött, többször is, egyszer oldalba is és mpst először annyira, hogy még mindig rettenetesen fáj. Természetesen a veszekedés legalább annyira az én hibám is volt, mint az övé. De indokolt volt ez?

Másrészt majdnem 3éve együtt vagyunk, nagyon szeretem és régen hihetetlen rendes volt, sokkal többet tett a kapcsolatunkért, mostmár én teszek többet. Ezen kívűl nekem elég rossz kapcsolatom van az anyámmal, sokszor segített.

Ráadásul 1hét múlva költöznénk össze a lakásba, amit a nagyszüleim vettek nekem. Az én városomba, mivel eddig úgymond "távkapcsolatban" éltünk, 200km-re egymástól, de én heti legalább 4napot itt töltöttem vele,még magántanuló is lettem emiatt.

Most mit tegyek???

Kérlek az ilyen válaszokat, hogy "ha elviseled, meg is érdemled" és "hogy lehetsz ilyen hülye" kerüljétek. Nem olyan egyszerű ez a kérds, hogyha az érzelmeket is belekalkuláljuk meg a költözéses szituácuót. Reméltem, hogy az összeköltözéssel minden még jobb lesz. Amikor nem veszekszünk, annyira jó... Úgy érzem, ő miatta nem teljesen egy rakás szar az életem...

19l

20f

2019. aug. 26. 22:11
1 2 3 4
 31/33 1112 ***** válasza:
69%
Elolvastam, ha egyszer megütött, többször is megfog, sőt, már ütött meg ő is többször, meg te is ütötted őt, ha meg majd együtt laktok, akkor még több lehetőség lesz rá; ezt nem kéne hagyni, nem költöznék össze vele semmi esetre se; már az első alkalommal, amikor megütött (vagy te őt), szakítottam volna, erre nincs mentség. Nem lehet mentség semmilyen nyűgje. Egész életetekben csapkodni akarjátok egymást? Gyereket meg aztán végképp nem terveznék agresszív emberrel. Csillapodjon le mindenki, te is, meg ő is. Amíg magához édesgetett, addig tette a szépet, azután meg kimutatta a foga fehérjét. Mert már nyeregben érezte magát, úgy érezte, hogy már meghódított. Ez egy bántalmazó kapcsolat, oda-vissza megy a bántalmazás, rendszeresen, így sosem lesztek boldogok. Ti nem tisztelitek, és nem is szeretitek egymást, mit akartok egymástól? Szerintem engedjétek el ezt a dolgot, boldogabbak lesztek mindketten. Ilyen nem lehet egy jó kapcsolat, hogy "egyszer működik, egyszer nem." Vagy teljesen jó és hibátlan minden, vagy káosz van. Nálatok szóval káosz van, hagyjátok ezt a dolgot, ne erőltessétek. Legyetek inkább sima barátok, ha tényleg, őszintén kötődtök egymáshoz, de ezt az együttélés dolgot kettőtök között nem erőltetném. Semmi esetre se. Családalapítást meg pl ha gondolnátok, ilyet meg aztán végképp nem terveztem volna vele. Ott menne rendesen a verekedés, és egy gyerek, vagy több, meg ebben nőne föl. Engedjétek el ezt a dolgot tehát, semmiképp ne költözzetek össze. Bár, aki egyszer megütött, azzal én tudod, mikor barátkoznék. Pl ha csak játékosan megpaskolja a vállamat, de nem keményen, és kedvesen mosolyog közben, és tehát nem erővel üt, az még oké, de ha közöttetek már konkrétan verekedéssé fajultak ezek a dolgok, akkor ez már mentetetlen ez a kapcsolat. Ha összeköltöznétek, csak még rosszabb lesz, nem ajánlanám. Aki egyszer megüt amúgy, attól tartanám a távolságot. Tőled is ha te is verekedős vagy, ha kezdeményeztél már ilyen bunyót, meg őtőle is messze tartanám magam. Szóval én még barátkozni se barátkoznék, ha képes vagy megütni valakit, akkor nem szereted. Énszerintem. Tehát hagyjátok ezt a dolgot, énszerintem nem is vagytok annyira fontosak egymásnak, lenne pl még mit tanulnotok, fejlődnötök az érzelmek terén is. Érdekes, hogy az ütlegelések-csapkodások után még mi tart titeket össze.
2019. aug. 27. 01:10
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Erre soha nincsen mentség.

Egy egészséges párkapcsolat, amire neked is bőven esélyed van még, úgy működik, hogy ugyanilyen csodaszép időszakok vannak benne, mint amiről te írsz, de ha nézeteltérés van a párok közt, és esetleg veszekednek, akkor sem bántják egymást szánt szándékkal, soha de soha. Már eleve például elképzelhetetlen, hogy valaki, aki szereti és tiszteli a párját és egészséges kapcsolatban él vele, így (kiakadt a trágárságszűrő) nevezze, vagy bármilyen más ilyen durva, sértő szóval jellemezze, az pedig, hogy fizikailag bántalmazza, megüsse, akár csak a szándékát tekintve, tehát még csak úgy, hogy a másik nem is érzi, teljességgel kizárt. Ha ez nem így van, akkor az nem egy egészséges kapcsolat.

Most túllépnék azon, hogy ha a barátod egyszer megütött, akkor máskor is meg fog. Ez így van, de ráadásul több okból is, nem csak a személyisége miatt. Ahogy te is belátod, valahol elcsúszott valami a kapcsolatotokban. Kettőtök kapcsolati kommunikációjában bekerült a kommunikációs minták közé a verekedés, a másik megütése. Ez azt jelenti, hogy már nem is egyszer, hanem többször is megtörtént, innentől egy eszközzé vált, amihez hozzányúltok, amikor tehetetlennek érzitek magatokat. És ezt nem csak magára az ütlegelésre értem, hanem az erre adott reakcióra, ennek eltűrésére is. A barátod valószínűleg megerősödik abban, hogy ez normális, és újabb (aránytalanul erősebb) verés után érzi "kvittnek" a dolgot, te meg megtanulod ezt a mintát, hogy ismételgeted, hogy mennyi mindent tett érted, majd elmúlik a fájdalom, és amúgy egy jó ember.

De nem, nem az. Egy jó ember, akivel párkapcsolatban vagy, soha, de soha nem lenne képes megütni. Akkor sem ha feszült, akkor sem, ha fáradt, sőt, még akkor sem, ha te ütöd meg elsőre. Megakadályozza, hogy folytasd, lehet, hogy azonnal szakít is veled, de nem üt vissza.

Akármilyen ember is a barátod, attól függetlenül kijelenthető, hogy a ti kapcsolatotok nem működik, és már soha nem is fog tudni. Abba gondolj bele például, hogy ha egyszer majd lányod lesz, ezzel a tanáccsal akarod elindítani az életben, hogy ha megveri a barátja az helyes, az elfogadható, felmenthető, mert amúgy biztos jó ember? Lehet, hogy nem fekete-fehér, de te azt a példát mutatnád a lányodnak, hogy ezt el kell, el lehet, el szabad tűrni? Hagyni szabad egy férfinak, hogy megalázzon, eltaposson, és még fizikailag is bántalmazzon?

Attól pedig, hogy mi lesz utána, ne félj. Ha konfliktuskerülők is a nagyszüleid, azért biztosan szeretnek, és melletted állnak. Most nem emlékszem mit írtál, de édesanyád is biztosan szeret, majd valószínűleg előbb-utóbb rendeződni fog a kapcsolatotok. Viszont addig is, akár egyedül is biztos beköltözhetsz a lakásba, hamarosan gondolom befejezed az iskolát, érettségizel. (Egyébként nekem ez a fél mondat is sokat mondott, hogy miatta magántanuló lettél, sajnos ilyen szintű áldozat, változás a másik miatt könnyen elbillenti a kapcsolatot egészségtelen irányba, ha nem eleve azért történt a változtatás, mert már egészségtelen, irányító kapcsolat volt.) Érettségi után pedig felnőtt ember vagy, mehetsz dolgozni, vagy szakmát/továbbtanulni, nem áll meg az élet attól még, hogy már nincs a barátod melletted.

Valójában már most sincs melletted. Fel lehet idézni a szép emlékeket, lehet, hogy anno segített, természetesen nem kell minden érdemét letagadni. De azért akkor, ott megkapta a köszönetet, nem tartozol neki azzal, hogy mellette maradsz, ennek nem a törlesztés tárgyának kellene lennie. Most már rossz dolgokat tett veled, ennek pedig saját következményének kell lennie az előbbiektől függetlenül.

És még egy utolsó tanács, ha az eddigiektől még mindig nem így látod, semmiképpen se költözz össze vele. Rosszabb lesz, nem tudtok elmenni egymás elől, több lesz a feszültség, a minták még jobban előjönnek, és őszintén én úgy fogalmaznék, hogy "nem érdemlitek meg". Az összeköltözés előrelépés egy kapcsolatban. Abban a kapcsolatban szabad előrelépni, ami jól, boldogan működik, és előre tart a jövőbe. Ez a kapcsolat nem hogy nem működik jól, már nem is egészséges. Ilyen állapotban nem szabad előrelépni.

A jövőre nézve pedig majd te is fejleszd magad, egyrészt, hogy te is el tudd kerülni az ütlegelést, mint konfliktuskezelési formát, másrészt hogy legyen annyi tartásod, becsüld magad annyira, hogy magabiztosan állíthasd, hogy téged nem lehet megütni, bántalmazni, mert nem tűröd ezt a viselkedést, beszédet.

2019. aug. 27. 08:23
 33/33 anonim ***** válasza:
100%

De, egyszerű a kérdés. Menekülj. Ha nem megy, kérd szakember segítségét, mert látom, hogy fing fogalmad sincs, milyen rossz ez a helyzet. Csak mentegeted, meg magadat megtegeted, a lehető legrosszabb.

Nem olvastam el a válaszokat, mert nem akarom felb*szni magam, mert már a kérdés is durva, de hol éltek most? Mert én tuti nem költöznék vele össze, pláne nem a SAJÁT lakásomban. Ja, csak jelzem, hogyha összeköltözöl cele, onnantól az egész életednek vége, tönkre fog tenni, kitenni soha nem fogod tudni, meg majd egyszer véletlenül agyon is üt. Én szóltam.

2019. aug. 27. 08:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!