Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért él ennyi ember így?

Figyelt kérdés

Nem értem, miért élnek az emberek kényszer cölibátusban, főleg egy hosszabb házasságban. Van egy focicsapatunk, iszogattunk, és ekkor ért a meglepetés, hogy a csapat többségénél nincs szex otthon. Pótcselekvésekkel pótolják, sport, horgászat, munka. Én meg azt hittem, minta házasságokban élnek, aztán kiderül, hogy csak egymás mellett élnek. Ráadásul az egzisztencia is rendben van náluk.

Nem akarok túlzó következtetéseket levonni, de 10 házasságból 6-7 válással végződik, a maradék felénél együtt élnek mint a szobatársak. Akkor 10/1-2 házasság ami talán normálisan működik? El is ment a kedvem a tartós együttéléstől.

A kérdésem az, hogy mi okozza ekkora volumenben ezt a jelenséget? Ha nincs szex, akkor mégis hogy lehet házasságnak nevezni egy kapcsolatot? Miért vannak még együtt?

2019. aug. 12. 08:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%

Mert inkább szívnak valaki mellett. Ha már ott a ház, ott a gyerek, nem mindenki akarja borítani a dolgokat.

Miért van ez? Sokan elkényelmesednek és kevésbé akarják a szexet. A nők egy része elvárja, hogy mindig a férfi újítson, a férfiak egy része meg nem képes erre mindig.

2019. aug. 12. 08:42
 2/15 Lazy Lover ***** válasza:
100%
Sokat ismerek aki a gyerek miatt vannak együtt van aki megszokásból
2019. aug. 12. 08:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert ezekben a kapcsolatokban nem csak a szex rossz vagy épp hiányzik hanem a kapcsolattal is baj van, a szexhiányon kívül.

Sokan kapcsolatfüggők, illetve saját magukat sem ismerik élégge de összejönnek valakivel és x idő után jönnek rá hogy ők maguk kik valójában aztán hogy nem illenek össze. Az emberek nem hagynak időt arra hogy saját magukat megismerjék, és csak azután keressenek megfelelő partnert. Utána meg tengődnek a trutyiban mert felelőtlenül hazasodtak, vállaltak gyereket.

És nyilván senki sem akar mozaikcsaládokban élni, ezért úgy vannak vele hogy semmi sem, a szerelem sem tart örökké és ha megvannak egymással miért borítanák fel az egész család életét.

De a szerelem kevés, nem elég egy jó kapcsolathoz.

Azt gondolom hogy léteznek jó kapcsolatok, ott ahol a felek egymás barátai is tudnak lenni, őszinték, ismerik egymást és magukat, komnunikálnak és erőt és energiát tesznek a kapcsolatba.

Ez mondjuk 20 év után nyilván nehezebb , könnyű belekényelmesedni , szóval mindig kettőn áll a vásár.

2019. aug. 12. 08:53
 4/15 anonim ***** válasza:
39%

Nem mindenkinél fontos a szex. Aki sokat dolgozik az nem ér rá, túl fáradt és örül ha ágyba kerül. Meg ha már gyerekek vannak minden energiát rájuk fordítanak. Unokabátyám 43 éves, a lánya 22 éves, a fia 23 és mind a kettő házas tavaly óta, 2 kicsi van. Fiatalon lettek nagyszülők, hiába fiatalok, nekik már az unokák vannak a szex helyett.

Én azt vettem észre hogy a komolyabb emberek körében a szex egy bizonyos kor után már tabu, csak addig csinálják amíg elérik a céljukat és gyerekek születnek. A családomban így van....

2019. aug. 12. 08:55
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
#4: Miért lenne a komolyabb emberek életében egy idő után tabu a szex attól, hogy sok embernek kevés az ideje/energiája? A kettőt mostad össze, saját magad is leírtad külön-külön. Én is ismerek olyan embereket, akikről írsz, mindnek gallyra ment a magánélete.
2019. aug. 12. 08:59
 6/15 anonim ***** válasza:
32%
És te miért vagy ilyen agyatlan, 0 élettapasztalattal itt hencegő "ember"? Annyira ostoba vagy hogy az már fáj!
2019. aug. 12. 09:19
 7/15 anonim ***** válasza:
81%

Valljuk be a házasság nem mindenkinek való ezt el kell fogadni. A másik, hogy a férfi ember arra van teremtve (a legtöbb), hogy vadásszon, mindig más nőt hódítson meg stb. Tehát azok a férfiak, akik a házasságot választják ezt az életüket el kell, hogy dobják egy nő miatt! Persze nem mindenki ilyen, de még a leghűségesebb férfi is álmodozik más nőkről mégha nem is fogja megcsalni a feleségét és csak ábrándozás szintjén marad meg neki ez. Ritka az olyan kapcsolat, ahol hosszú évekig semmi probléma nincs.

Nos én az igazi szerelmet onnan tudom, hogy az volt. 2 példát tudok rá mondani. Anyukám keresztszülei gyerek kor óta ismerték egymást és első kapcsolatra jöttek össze. Jóban rosszban együtt voltak, mindig. Nos, mikor meghalt a férfi 3 nap múlva megszakadt a szíve a nőnek és meghalt ő is. Na erre lehet mondani, hogy ők egymásnak voltak teremtve és igazi szerelem volt, mindig együtt. A másik ugyanez lehetett egy szomszédom. Öreg bácsi öreg néni az ő háttér történetüket nem ismertem, de ők is mindig együtt voltak. Meghalt a néni és 1 hét múlva a bácsi is. Nem volt semmi betegésg, ahogy anyukám kersztszüleinél sem a másik félnél ez a megszakadt a szíve tipikus esete. Nos ilyen kb. tényleg a ritka és házasságok is amik jól működnek xy év elteltével is.

Megszokás, gyerek és stb. tartja össze a legtöbb családot mondjuk még 10 év múlva is. Ahol van még láng az tényleg az 1000-ből 1-2 házasság és akkor ugye tellik az idő és a megszokás nagy úr lesz és elmegy az élet a megszokással és boldogtalansággal, mikor idősen visszanézik az életüket mit értek el?

- Van gyerek /gyerekek

- van pénz

- van ház

- pár év múlva a megszokás

- csalódottság

- beletörődés

- elviselni egy embert kényszerből a megszokás miatt, mert nem mer lépni...

És visszatérnék a kezdő mondatomra a házasság nem mindenkinek való! Sokan fiatalon ugranak bele, azonnal jön a gyerek nincs más belezuhannak egy sémába és ez van...

2019. aug. 12. 09:28
 8/15 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem ha ezek a férfi barátaid nem egymással lógnának folyton, hanem kicsit a családdal is, esetleg a feleségükkel külön programot csinálnának, jobban figyelnének a gyerekre és a házimunkában is lenne részük, akkor biztosan lenne szex is. De amíg számukra a nő az csak anya akinek az a dolga hogy otthon mindent megoldjon, addig nem lesz. A nők akkor is igénylik a figyelmet, a közösen töltött időt, amikor már gyerek is van. Biztosan értékelnék, ha a férjüknek nem minden hétvégén foci, horgászat, hétvégi túlóra lenne a program, hanem néha lenne egy strand, mozi, kirándulás a családdal vagy csak a feleséggel.
2019. aug. 12. 09:43
 9/15 anonim ***** válasza:
96%
#8: A férfiak mindenért IS a hibásak, ugye? Egy csomó kapcsolatban megvan ez a figyelem, mégsem akar valamelyik fél szexet. Az illetőknek valószínűleg régen is voltak barátaik vagy hobbijuk, akkor mégis volt szex.
2019. aug. 12. 09:46
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A házasság...nos a házasság vagy együttélés egy komoly , közös munkát igénylő dolog.

Sokszor a kommunikáción csúszik el a dolog, vannak akik hónapig, évekig cipelik a dühüket, fájdalmukat, meg nem értettségüket.

És igen, a szex.... Én szeretek szexelni, ( a férjemmel persze :, és szerencse hogy ő is velem D) , és ennek hiányával nem “büntetem” se őt , se magamat! De tény, hogy valaki ezt tökélyre fejleszti. Nem segít? Bumm, nincs szex. Nem vitte el a gyereket oviból? Bumm, nincs szex.

Aztán sértődik a pasi, megy a szájhúzogatás, a harag stb.

Nehéz dolgok ezek, mert egy kapcsolat fenntartása is nehéz, és változunk a kapcsolat alatt, is vagy bizonyos dolgok (pl.gyerek születése ) miatt is sok dolog változik. De ezekhez alkalmazkodni kell mindkettőnknek és igazodni .

(10+ éve vagyok feleség , ha ez számít):

2019. aug. 12. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!