Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom hogy tud ennyire csapongóan, ellentmondásosan viselkedni? (mintha 2 ember lenne egyszerre)
Vagy nem tudja ki ő és mit akar.
32/f
Magamra ismertem! Lehet hogy most megsértődsz, de ennek a viselkedésnek TE vagy a kiváltó oka. Itt most nem részletezném az okokat.
Viszont a mai napig ilyen vagyok, ha alapjáraton futok, akkor munka, célok, pörgés ezerrel, de ha rágondolok bizonyos dolgokra, akkor mély depresszió. Dettó ugyanaz mint a barátod. Viszont én simán tudom az okát!
A kérdező párja viselkedésének nem a kérdező az oka. Ez nettó butaság.
Kedves Kérdező!
Több oka lehet a párod viselkedésének:
-amit már felismertél, hogy lehetetlen megfelelni a szülei által kívánt elvárásoknak. Ez is okozhatja ezt a lengést,
-transzgenerációs mintaátvétel is szóba jöhet, ha valamelyik nagyszülő így nevelte a párod apját/anyját,
-ha a két szülő teljesen másmilyen természetű ember volt, akkor előfordul, hogy a két, gyermekkori minta egyidejűleg hatott a párodra,
-nagyon valószínűtlen, de nem kizárt, hogy személyiséghasadásos a párod,
-más okok.
Mindenképp egyensúlyt kell teremtenie a párodnak a saját belső világában (dinamikus egyensúlyról beszélünk). Ilyen viselkedésű szülő gyermekének lenni meglehetősen megerőltető a gyermek számára.
6-os. Ha a kérdezőt annyira érdekli, majd rám ír. Okos vagy, ja nem. Mekkora nagy duma már ez a kérdés, és egyből rávágni a "ja nem" választ. Ja, nem. Kissé elcsépelt? Ja, igen. Poénos? Ja, nem. Pacsi? Ja, nem.
Legyél már egyedi... Menni fog? Ja, nem...
7-es. Na, amiket felsoroltál az mind csak a női agy szüleménye. Ismerni kellene a férfi lélektant.
Az általad vizionált problémákra általában a párkapcsolat a gyógyír, a tudathasadásos dolog meg nem így nyilvánul meg.
Atyaég, a 47%-osra ne hallgassatok. Magam is fogyasztok pszichológiát - rákényszerültem, mert van egy diagnosztizált személyiségzavarom, és folyamatosan keresem-kutatom az okait, illetve a kiutat belőle. Természetesen teraputához is járok, szóval tőle is tudok bizonyos dolgokat.
Én is a transzgenerációs dolgokra gondoltam elsőként, és nem hiszem, hogy ebben bármilyen eltérés is lenne egy férfi és nő lélektana között. Ezek a jó szándékkal mondott, mégis baromira lehúzó mondatok ugyanúgy hatnak egy kisfiúra és egy kislányra is, nincs ezen mit szépíteni.
Na meg a legnagyobb baromság is elhangzott itt: "A párod miattad ilyen. A jó kapcsolat a gyógyír." Nem-nem-nem. Előbb-utóbb mindenkinek rá kell ébrednie, hogy mindenki MAGA miatt tud csak megváltozni, és egy párkapcsolat legfeljebb elfedi a problémákat pár hét erejéig a rózsaszín ködben. A mentális problémáid, gyengeséged miatt undorító valakinek a párját hibáztatni. A pár általában nem terapeuta... Bár nem hiszem, hogy a pszichoterapeuta végzettségű emberek mentálisan problémás párt keresnének, mert gondolom, ők sem akarják hazavinni a munkahelyi dolgaikat.
Én is azt gondolom egyébként, hogy a párod vívódik. Sokat akar, de olyan, mintha hirtelen alábbhagyna az önbizalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!