Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit gondoltok? Szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit gondoltok? Szerintetek egy kapcsolatnak azonnal vége, ha valamelyik fél fizikailag bántalmazza a másikat?

Figyelt kérdés

Pár hónapja volt szerencsém azon kevesek közé tartozni, akik egy interaktív színházi előadáson vettek részt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy volt egy jelenet, ami után a moderátor kérdéseket rakott fel a nézőknek. Ezek a kérdések a történethez kapcsolódtak, de a saját véleményünkre voltak kiváncsiak. Nem rendes színházban voltunk, hanem egy előadóteremben, aminek a két oldalára voltak felsorakoztatva a székek. A kérdéseknél az egyik oldal az igen, a másik pedig a nem volt. Összesen 42-en voltunk ott, pontosan ennyi székkel is, szóval tényleg ne képzeljétek el valami óriási dolognak ezt. Miután a moderátor feltette a kérdést, először is az oldalt kellett kiválasztanod. Ha éppen a véleményeddel ellenekező oldalon voltál, értelemszerűen átmentél a másikra. Nem kellett leülni, ha nem akartál. Gyakran hely se volt. Kérdések között pedig volt kettő olyan, ahol én személy szerint kifejezetten felcsesztem magam.

Az egyik kérdés úgy hangzott, hogy egy kapcsolatnak azonnal vége van-e, ha a férfi megüti a nőt. Megszámoltam, heten!!! voltunk azon az állásponton hogy nem, nincs. Az érvek jöttek. A nem mellett az szólt, hogy az ütés lehet egy helyrerázó pofon is, aminek például nincs bántalmazó szándéka. De az is, hogy a férfi lehet annyira ideges, illetve a párja lehet annyira tapintatlan, hogy azt az ütést megérdemelje. Én azzal érveltem, hogy a férfinek is ugyanolyan érzései vannak mint a nőknek. Egy pofon pontosan ugyaolyan rosszul tud esni egy férfinak, mint egy nőnek. A moderátor nem is értette ezt igazán, azt hitte, hogy ezzel az érvemmel a másik oldalra tartozok. De nem, ennek ellenére is azt gondolom, egy pofon néha igenis bele tud férni egy kapcsolatba.

A következő kérdés ezt a feltevést megfordította. Egy kapcsolatnak azonnal vége, ha a nő megüti a férfit?

Na, a 42 jelenlévő néző közül a legtöbb, nagyjából a háromnegyede átjött arra az oldalra, hogy attól még nincs vége. Leginkább nők voltak, de a férfiak közül is jószámmal gondolták ezt. Az érvek között elhangzott hogy a férfinak ezt bírnia kell, a férfi ha egy pofont kap, azt megérdemli, meg ugye lehet az játszásból is. De olyan alpári szöveg is elhangzott, amit nem tudtam hova tenni. "Ha engem megüt egy nő, nagy dolog. Picikét piros lesz az arcom és kész, férfi vagyok, bírnom kell. De ha én ütök meg egy nőt... na az akkor talán fel sem kel!"

Ti melyik kérdésnél hova állatok volna? Mivel érveltek ez mellet?

2019. aug. 5. 23:46
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
#20 Ez egy elmebeteg nő, lol.
2019. aug. 8. 23:41
 22/34 anonim ***** válasza:
0%
Sok kulombozo a valasz, tanulni lehet beloluk.Engem mar tobbszor utott meg ferjem igaz kicsiket, pedig semmi rosszat nem teszek, semmi rosszat nem mondok, csak eppen o az aki manipulal es keresi a bajt
2019. aug. 9. 00:28
 23/34 anonim ***** válasza:
70%

# 12

Hasonló helyzetben voltam. Provokált, hogy megüssem. Akkor arra gondoltam, hogy talán kitervelt lehet dolog, valaki tanácsolhatta neki. Innentől kezdve csak nevettem rajta, pedig nagyon közel voltam hozzá, hogy adjak neki egy pofont. A válás nálunk bonyolultabb volt, de ha tehetem én is azonnal kirakom.

Mi is történt? Mindkettőnk esetében verbális bántalmazás történt. Ugyanazok az agyi reakciók történnek, mint egy ütésnél. Mégsincs látható nyoma, ezért nem is foglalkozunk vele. Pedig ugyanolyan bántalmazás és ugyanannyira a végét jelentheti egy kapcsolatnak.

2019. aug. 10. 03:03
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Már az ütés elôtt véget ér a kapcsolat. Ahol erôszak van, az már nem párkapcsolat, csak egy nagyadag kínlódás.
2019. aug. 29. 17:38
 25/34 anonim ***** válasza:
31%

Ezen ne húzd fel magad;) sokkal nagyobb igazságtalanságok is történnek az emberekkel, mint ez a hülye kettős mérce.

Valóban nem szép, tényleg az erőszak az erőszak, és nincs neme, idióta úgynevezett "hagyományos" nemi szerepekből jön ez a gondolkodás, ami mindenkinek rossz, nőknek is, férfiaknak is, mégis ragaszkodunk hozzá, mert az emberek egyszerűen hülyék...

Ez ellen nincs mit tenni.

2019. aug. 29. 19:52
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen ahol testi bántalmazás van, ott vége a kapcsolatnak. Persze ez alatt a szándékos bántalmazást értem. Volt már, hogy véletlen megkarmoltam a barátom, és nyilván olyankor nincs vége a kapcsolatnak, csak ha szánt szándékkal bántani akarod fizikailag a másikat.

Múltkor nekem mondta is a párom, ha valaha is kezet emel rám, hagyjam ott, és soha többé ne nézzek rá, és ne is szóljak hozzá.

Az előző barátom a szakításunk előtt meglökött, direkt bántani akart. Utána szakítottam is vele. Egyébként is szakítás lett volna a vége, mert megcsalt, de amikor meglökött bennem elpattant valami.

2019. aug. 29. 21:18
 27/34 anonim ***** válasza:
47%
Az én párom eléggé rosszul viseli a stresszt, és ha nagyon komoly dologról van szó, akkor nagyon mérges lesz. Embert még nem bántott ilyenkor eddig, de kisebb tárgyakat tört már össze. Ez elég ritkán fordul elő, és tényleg csak akkor, ha valami komoly dologgal felhúzza valaki, az nem elég, hogy pl. nem köszönt neki az utcán. Egy ilyen helyzetben adott esetben ezt is meg tudnám bocsátani neki, mivel ha ilyen történne, annak komoly oka kell legyen, ami lehet külső körülmény vagy az én hibám, más nem nagyon.
2019. nov. 15. 14:20
 28/34 anonim ***** válasza:

A bantalmazok tudat alatt is elnyomhato tarsat talàlnak.

Az elnyomhato tars meg valszeg gyerekkoraban is eleve verve volt es alàzatos mint egy kutya. Korhaz utan is hazamegy hüsegesen mert azt hiszi ö senkinek nem kell senkit nem erdemel csak ezt.

Ergo valodi bantalmazo kapcsolatok eleve ott alakulnak ki ahol a felek pont ezt generaljàk egymasbol. Az aldozat az alazkodo gyenge aldozathabitusaval pont provokalo a bantalmazonak, es igazabol azt is adja amit az àldozat "vàr"töle.

Nem csak a bantalmazott hanem a bantalmazo is gyerekkoraban serült.

"Az eröszakkal mindenki elsökent az anyai kèz àltal ismerkedik meg"Vekerdy

A bantalmazo es bantalmazott közt annyi a különbsèg hogy gyerekkorban az egyik tudattalan lemasolja a mintàt,a masik pedig meglatja azt hogy a szülei amit tesznek vele rossz es ö rosszat erdemel ezek szerint igy önhibaztato lesz majd àldozat személyiségü.

Felnötten magàt a szemelyiseget meg nem lehet csak ugy kitörölni. Pszichologusok is csak tünetileg tudjàk kezelni pl önuralom tanulas, vagy az aldozati stilusjegyek elkoptatàsa de attol belül màr ugy maradnak örökre

2020. máj. 18. 07:23
 29/34 anonim ***** válasza:

*szoval ha pont egymasra talàlnak, nem lesz vége, mert mindkettö a tanult mintàt hozza

Ha eröszakosan vege is lesz ujra talàlnak maguknak olyan partnert akivel folytatodik

2020. máj. 18. 07:26
 30/34 anonim ***** válasza:

Egészséges szemelyiségfejlödesen àtesett embereknék a fizikai de szobeli agresszio sem àllja meg a helyét.

Csak ritkan talàlni olyan szülöket aki pl soha megcsak nem is ordit a gyerekével

2020. máj. 18. 07:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!