Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem fogadja el sok pasi a külön kasszát, miért akar mindenki közös kasszán lenni?
Ez nem releváns kérdés, ugyan is sok nő ugyan ezért hisztizne ha a pasi akar külön kasszán lenni.
Amúgy szerintem senki se akarja, hogy a párja ne tudjon a pénzel bánni és feleslegesen elverje akár az ő pénze akár nem, felesleges dolgokra.
Mert amikor a nagy szükség úgy hozná, hogy kellene az amit elköltött, akkor meg menne csak a hiszti, de szerintem meglehetősen jogosan, hogy miért nincs pénz, amikor kellene.
Az életben bármikor beüthetnek olyan dolgok, amiért bármikor, bármilyen helyzetben szükség lehet a pénzre.
Nálunk meg pont a férfi rész nem akar közös kasszát. Ez a külön kasszázás egyébként csak arra jó, hogy az embernek ne kelljen feladni a szabadságát, egóját.
Minek a külön kassza, ha közös életről beszélünk? Majd ha lesz gyerek, és a nő otthon van 3 évig, akkor a külön kasszának mi értelme lesz? Semmi. És amikor majd a gyereknek venni kell jó pár dolgot? Akkor hogy fogtok osztozkodni?
Még nekem is lesz jó pár elbeszélgetésem a párommal ezzel kapcsolatban.
Hol kötelező a gyerek? Egyszerűen nem lesz. Problem solved. Miért veszi ezt mindenki kötelező eseménynek?
Amúgy meg akkor van értelme a közös kasszának, ha vagy annyi pénze van valamelyiknek, hogy lehetetlen elkölteni, vagy azonos a bevételük és a kiadási mérlegük, tehát nincs különbség közöttük e téren.
Ha van gyerek és te nem dolgozol, akkor nyilván más a helyzet. Olyankor apuka vesz mindent + a gyes, gyed vagy amit kaptok. De amíg nincs gyerek, eszembe nem jutna közös kasszán lenni, arra költi a saját pénzét, amire akarja és én is az enyémet. Csak azok akarnak közös kasszán lenni, akik keveset keresnek és a párjuk pénzéből akarnának élni.
"Amúgy meg akkor van értelme a közös kasszának, ha vagy annyi pénze van valamelyiknek, hogy lehetetlen elkölteni, vagy azonos a bevételük és a kiadási mérlegük, tehát nincs különbség közöttük e téren."
PÁRkapcsolat, KÖZÖS élet, KÖZÖS jövő..stb. Ha valakivel együtt vagy, akkor nincs egyén és egó, hanem közösség van, ketten együtt alkottok egyet. Ilyenkor már nem önös érdekekről beszélünk, hanem amit mind a ketten szeretnétek közösen, ami a közös életeteket jobbá és előrébb viszi.
A gyerekvállalásra már előre el kellene tennie a pénzt, mindkét fél belead ebbe az alapba X-X összeget fejenként és akkor nem lesz akkora szopás, mikor odaérnek. De a többség nem, "hát majdcsak lesz valahogy", aztán kiderül, hogy apuka pénze önmagában szar, a gyes-gyed meg röhejes (Bokros Lajos halovány mosolya tűnik fel a háttérben)
Akkor viszont a legjobb taktika összejönni olyannal aki jóval többet keres nálad és a "közös" kasszából élhetsz úgy, ahogy önerőből nem tudnál.
Végül is... De szép is ez.
Én abból indultam ki, hogy apuka keres havonta legalább nettó félmilliót, az alatti kereset mellett senkinek nem szülnék gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!