Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meg lehet bocsátani egy megcsalást? És ha igen hogy?
"és csak párszor feküdtek le nem sokszor"
:DDDDDDD
Nem a kérdésre a válasz.
De én azon vagyok a legjobban elszörnyedve, hogy 18 évesen egy 4 soros fogalmazást nem tudsz megírni ponttal és vesszőkkel... Borzasztó.
Meg lehet bocsájtani és mindenképpen hasznos a saját érzelmi életed minőségének és a mentálhigéniéd szempontjából, hogy ne élj tovább haraggal és el tudd engedni azt, ezáltal keletkezzen egy a helyzettől független szabad ember aki folytatni tudja tovább az életét a történtekből eredő frusztráció terhe nélkül.
Ezt úgy lehet megcsinálni, hogy tudatosítod:
Ő csak a legjobb tudása és hitrendszere szerint cselekedett, ezt tudta nyújtani, elfogadom mind azt a jót amit tőle kaptam, elfogadom és levonom a tanulságot mindabból a rosszból amit tőle kaptam és bölcsebben megyek tovább.
Így tudsz elindulni előre tiszta szívvel.Mindaddig amíg nem fogadod el a történteket addig cipeled önként a fájdalmát.
Tudod mi az ön-becsülés?
Mikor szeretem és tisztelem magam.
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha visszafogadod, akkor van-e önbecsülésed.
A döntés és a felelősség a tiéd.
Na persze, már bánja. Amikor "párszor, nem sokszor" szét tette a lábát neki akkor miért nem bánta? Ne légy lúzer. 5 hónap után olyan szerelmesnek kéne lennie beléd, hogy lebeg a föld felett. Ő meg már mással dug, persze igaz, hogy nem sokszor...
Ha 5 hónap után megcsal akkor 5 év múlva sorban fognak állni a fasik nála. Mert egyértelmű, hogy nem Te vagy neki a nagy Ő, nem vagy neki a "mindene", nem szerelmes beléd és nem vagy neki elég.
Szerintem bizonyított. De ha esetleg ennek ellenére ő kell neked akkor tessék. Annyi időt, energiát,pénzt pazarolsz egy bukott kapcsolatra amennyit akarsz.
Külömben én szóba sem állnék vele nem, hogy gondolkodjak. Kib sznám a csába
El Nath, téged csaltak már meg? Vagy csak üres elméleteket írsz tapasztalat nélkül?
Ha tudnád milyen érzés, ha megcsalnak akkor nem okoskodnál...
#16.
Abból a szempontból ahogy megközelítettem nem a megcsalás a lényeg, hanem, hogy miképpen reagálsz az érzelmileg nehéz helyzetre.
Hatékonyan és tudatosan vagy érzelmi szempontból önsorsrontón, ösztönszinten és indulati módon.
A megcsalás csak a kerettörténet, egy sablon ha úgy tetszik, a háttérben meghúzódó pszichés működés ugyanaz mint bármely más helyzetben mikor az Ego és/vagy a bizalom sérül:
Nem kívánt/negatív impulzus és az erre adott valamilyen válasz.
A válasz pedig olyan szempontból, hogy én magam hogyan érzem magam utána lehet számomra előnyős és előnytelen.
Tehát az amit az előző hozzászólásomban felvázoltam, mint a sérülésből származó negatív érzelmi beállítódás oldására szolgáló metódus minden ilyen helyzetben alkalmazható.
Ez egy működő konfliktuskezelő mentálhigéniés stratégia, nem elmélet.
Ha nem tudok megbocsájtani csak a saját érzelmi életem minőségét tartom a negatív tartományban önként és itt a megbocsájtás alatt nem azt értem, hogy úgy tenni mint ha mi sem történt volna, hanem azt, hogy negatív érzelmek nélkül tudjak tovább élni.Ha pedig tovább tudok lépni anélkül, hogy fájna és el tudom felejteni úgy, hogy nincs szükség megbocsájtásra, akkor az a kapcsolat felszines volt, mert minél mélyebb egy sérülés, annál jobban fáj.
Sajnálom ha ért téged egy nagy csalódás és úgy érezted, hogy "okoskodom", nem ez volt a célom, hanem segíteni a kérdezőnek kiheverni ami történt.
Szép napot kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!