Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Milyen a monogám férfiak és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen a monogám férfiak és nők aránya?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyire természetes a monogámia? Az itteni (névtelen) válaszolókat szeretném megkérni, hogy monogámnak tartja-e magát, nem és kor feltüntetésével.

Én például nem tudok monogám lenni, de ettől függetlenül eléggé szerelmes típus vagyok. Van olyan, hogy őrülten bele vagyok zúgva valakibe, de ugyanakkor mégis folyton a változatosságra vágyom. Nem tudom, hogy ez természetes, vagy pedig ez csak nálam amolyan rendellenesség :D

2018. dec. 7. 15:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
35%

Jaj istenem :D

Hiába pontozgattok le mindenkit, ez a monogámia FOGALMA, hogy 1 emberrel éled le az életed.

Hiába jöttök itt azzal, hogy ki szakított, meg alkesz volt :D

Nem mondtam, hogy én monogám vagyok, vagy hogy egyáltalán pártolom a dolgot, de a monogámia fogalma ez és kész, hiába vergődtök ellene.

"Az idealizált monogámia. Az ember csak egyszer házasodik össze egyetlen partnerrel, és ez a döntés egész életére szól. Nincs lehetősége elválni, vagy ha mégis megteszi, utána nincs lehetősége újabb házasságot kötni. (Jellemző pl. a római katolikus egyház szemléletére.)"

2018. dec. 8. 00:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire természetes? Szerintem annak kellene lennie, de a valóság sajnos mást mutat. Én úgy látom, hogy a mai világban egyre ritkább kincs a monogám férfi/nő.

Én monogámnak tartom magam, soha senkit nem csaltam meg, nem untam meg, nem szakítottam vele. Csak olyannal kezdek kapcsolatba, akivel életem végéig tervezek.

Az egyetlen kapcsolatom 7 évig tartott, ebből született egy gyönyörű gyermekem. A feleségem sajnos nem volt monogám, megcsalt, viszonyt folytatott, majd elhagyott. Ezek után nem tervezek újra nősülni. Ha úgy hozza az élet, később nem zárkózom el újabb párkapcsolattól, de most egyáltalán nem is keresem, nem vágyom rá, még frissek az emlékek.

36F

2018. dec. 8. 08:41
 13/13 anonim ***** válasza:
#10: Hát pedig a mi házasságunk nem egy harmadik személy miatt ment tönkre, nem jött jobb egyikünknek sem. Én a válás után 6 hónappal kezdtem randizni, az ex férjem meg kb 8 hónap után. Értem én, hogy a monogámiát házasság szempontjából a katolikus egyház elve képviseli leginkább, de hétköznapi értelemben beszélünk monogám párkapcsolatról ( a felek nem csalnak, nem nyitott a kapcsolat és nem hagyják el a másikat egy másik személyért) és poligám kapcsolatról (nyitott házasság, vagy megcsalás). Aztán beszélünk monogám személyiségről (én is ilyen vagyok, örökre tereztem az ex férjemmel, ő volt az első és nem volt vágyam az egyedülálló anyaság. Mégis így alakult, de ettől én személyiségemben nem változtam) és vannak poligám személyiségek, akik gyakran váltogatják a partnereiket.
2018. dec. 8. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!