Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintem a legboldogabbak a monogám férfiak, akik a házasságban tovább rajongnak a feleségükért. Hogyan lehet ezt kivívni? És vajon boldog mellettük a nő.
A kisfiúk éveken keresztül a legmélyebb szerelmet táplálták irántam, szenvedés ellenére is.
A felnőtt férfiak rövid távú vágyaik kielégítésére szemelnek ki harminc másik mellett.
Nem állhatják a kizárólagosság, örök hűség, elkötelezettség légkörét.
A legkomolyabb ajánlat a kitartás. Tudom, hogy aki hónapokon, éveken át ki akar tartani, abban komoly vágy éleft irántam.
Boldog lennék egyáltalán házasságban?
Örök rajongás nincs. Nem létezik. A szerelem egy biokémiai reakció, a célja pedig az, hogy biztosítsa a gyereknemzést a faj számára, és ezzel a faj fennmaradását. Na most, miután megszületett egy gyerek és többé-kevésbé életképessé vált, már nincs szükség arra, hogy a szülei együtt maradjanak.
Tehát a szerelem az néhány évig tart csupán.
Tehát ha te arra vársz, hogy valaki szerelemből és rajongásból együtt maradjon veled nagyon sokáig, akkor nagyon nagy csalódás fog érni, már most szólok.
Törődj bele, hogy az örök hűség és elkötelezettség nem rajongásból és szerelemből fakad; ez nem egy érzés, hanem egy racionális döntés kérdése.
Létezik. :D Két példa.
Osztályfönököm, mára 73 éves nő és a férje. 45 év házasság után is rajonganak egymásért.
Orvosom. Orvos 86 éves felesége 76 ápolónő. Kézen fogva sétálnak. Láttam őket puszizkodni amikor kilépnek a házuk kapuján. Eszméletlen ahogy egymásra néznek. Ezek a kiscsitrik a nagy lávval nem néznek így egymásra.
Mind a négyen tiszta életet éltek. Sosem csalták meg a másikat.
Nagypapámék 67 évig voltak házasok, akkor házasodtak össze amikor mama 18, papa 23 volt.
Felnevelt 3 gyereket szeretetben, normális felnőtt emberekké, akiknek lett 5 unokája. Mégis voltak állandóan szeretői, néha egy nő akár sok éven keresztül is. Mondjuk heti-havi pár alkalommal találkozott egy nővel.
Anyagilag és érzelmileg mindig kiállt a családja mellett és sosem volt olyan, hogy mondjuk azért ne olvasott volna esti mesét otthon, mert nővel volt.
Ezeket már nagyon idősen mesélte nekem, 80 éves kora után. És én azt láttam, hogy ő mindig egy kva boldog ember volt és jó élete volt nagyon. Szóval nem igaz az, amit te mondasz.
Létezhet. Igaz ezért tennie kell mindkét félnek, különösen azt a hibát kerüljék el, hogy "beleszürülnek" a dologba és a közös program már csak a híradó, az esti kvízműsor meg Barátok Közt megnézése... Romantika meg nincs, szex is alacsony minőségben és ritkán.
Akik boldogak együtt azok viszont jól csinálják, jól választotta, összeillenek. Szép az ilyesmi, de ésszel kell csinálni. Sokan szerintem ott rontják el, hogy rohannak bele a dologba az intő jelek dacára is.
3:
De érted, nem is véleményt pontoznak le, hanem egy tényt, ami nem tetszik nekik.
Nem arról van szó, hogy "szerintem a nem monogám férfi boldogabb", mint ahogy a kérdező ezt véleményként kijelenti.
Hanem hogy van egy igaz történet, amiben a nem monogám életet élő nagypapának összességében boldog és jó élete volt. És mert ez ütközik az ő világnézetükkel, ezért lepontozzák.
Nem a tényt pontozták le, csak eszükbe jutott, milyen "boldog" lehetett a nagymama amikor a férje már megint mással csalta. Illetve van akinek ez kell a "boldogsághoz" hogy mindig máshova dugja be, de azért a kérdező nem erre a fajta boldogságra gondolt.
Ezzel együtt én azt mondom, ha el is válik valaki, de aki nem csalja meg soha a partnerét, az egyfajta erkölcsi nyugalommal is rendelkezik. Ami ad egyfajta boldogságot.
7:
A megcsalásoknak nem derül ki a 100%-a, nemtől függetlenül. Nagymamám sem tudta soha.
Lehet ezt ésszel, diszkréten, finoman is csinálni. Régen nem volt Messenger, facebook, SMS, amikből olyan könnyen kiderült volna. Plusz nem is kell a szeretővel minden másnap találkozni, elég mondjuk csak havonta néhányszor.
"Illetve van akinek ez kell a "boldogsághoz" hogy mindig máshova dugja be, de azért a kérdező nem erre a fajta boldogságra gondolt."
A kérdező úgy értette, hogy csak egyfajta boldogság létezhet és ha egy férfi nem monogám, akkor nem tudja a saját boldogságát megtalálni. Ez nem igaz.
Nem érted a kérdést? A kérdező szerint a legboldogabbak a monogám férfiak. De a válasz az, hogy nem. Nem feltétlenül, sőt.
Meg ez is akkora kamu, hogy a végén minden megcsalás kiderül. Nem. Rohadtul nem.
Mind a négy nagyszülőm erkölcsös életet élt..az apai nagypapám imádta a nagymamámat..szó szerint imádta..mit tett érte a nagymamám, csak annyit h nagyon különleges ember volt és nagyon tudta szeretni csodálni a nagypapámat.
Aki állandóan csalja a párját és boldog az bizony önző ember..sajnálom szegény feleségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!