Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretői kapcsolatból később boldog párkapcsolat?
Sziasztok!
Olvastam, hogy azoknak a viszonyoknak, amik miatt felbomlanak házasságok,kb.20%-a lesz tartós később. Apámnak 4 évig volt szeretője a szüleim házasságában, 15 évvel a válás után még együtt vannak.(Bár nem tűnnek különösebben boldognak.) Milyen tapasztalataitok vannak ebben?
Szerintem ritka az ilyen, mivel a szerető elsősorban szexre kell, és nem akarnak többet tőle a házasságban élő felek. Emiatt van a sok kamu duma, hogy a gyerek, vagy valami más miatt nem válhatnak el... De ha van mögötte érzelem is, és válásra is sor kerül, akkor elképzelhető, hogy jó kapcsolat legyen belőle, hisz nem zsákbamacskát vesznek.
Én a helyedben örülnék annak, hogy párt talált magának, és nem kell a válás után szomorúan, magányosan leélni az életét. Mindenkinek jár a boldogság. Gondolom, te se szeretnéd magányosan leélni az életed csak azért, mert pl. a szüleidnek az lenne a kényelmesebb.
Van olyan kapcsolat, ahol beválik, de többnyire nem, és okkal.
Vegyük a félrelépő felet: gond van, nem otthon tesz rendet, hanem keres mást. Ez egy olyan minta, amin nehéz változtatni.
A szerető: pontosan tudja, hogy a párja hűtlen, milyen kifogásokkal lépett le otthonról.
A kettő kombinációja eleve robban. Az állandó féltékenykedés, ellenőrzés rontja a kapcsolatot, tehát keres boldogságot máshol, amíg gyorsan le nem bukik.
Sok esetben hosszú évekig házasok voltak, aminek rengeteg kisebb-nagyobb jó része volt, még több megszokással. Jön a példálózás: az ex ezt így főzte, azt úgy hajtogatta, ilyen öblítőt vett, olyan tésztát. Csak az a jó. Jön a sztorizgatás: nyaralásokról, karácsonyokról, a gyerekekről, itt is volt már vele, ott is, minden megtörtént már velük is, csak azt megszépíti az idő.
Ha még gyerek is van, aki minden második héten ott rontja a levegőt, az végképp beteszi a kaput. Egyrészt igen ritka, hogy a családrombolót kedvesen fogadják. Másrészt örökké bejáratos lesz általa az ex az életükbe.
Ezek miatt van, hogy az új kapcsolat rosszabb is, mint a régi, pedig annak is megcsalás, válás lett a vége.
A gyors szakítást az is segíti, ha az elhagyó reméli, hogy még visszasomfordalhat az exéhez, legalább a gyerek miatt.
A környezetemben akikről tudok, senki nem maradt együtt azzal, akivel csalta a feleségét.
Hasonlóan jártam, a volt férjem szeretője 3 hónapos viszonyban " véletlenül" teherbe esett.2 éve együtt vannak.Megkezdődtek a problémak a kapcsolatukban.Majd elválik, hogyan tovább.
Utolsó hozzászólóval maximálisan egyetértek.
Érdekes az is, amit egy férfiismerősöm mondott, hogy a legtöbb férfi visszamenne az exhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!