Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért vonzódom máshoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért vonzódom máshoz?

Figyelt kérdés
35 éves nő vagyok, 6 éve házas. Eddig boldognak tartottam magam, de felmerült bennem, hogy valami baj van velünk, ha erősen vonzódom valaki máshoz. Folyton rá gondolok. Az orvosomról van szó. Annyi történt csak, hogy kb. egy órát beszélgettünk legutóbb, miután az egészségügyi kérdéseket tisztáztuk. Ő kezdett magáról beszélni, a válásáról, munkájáról, engem is kérdezett a férjemről. Egyikünk se tett más lépést és nem is fog. Igazából aggódom, hogy a férjemtől eltávolodhattam? Megijeszt a vonzalom más iránt. Köszönöm a segítséget.
2018. júl. 16. 15:44
 1/8 anonim ***** válasza:
38%

"nő vagyok"

Ezért.

2018. júl. 16. 15:45
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Igen elso, o csak vonzodik,mert no, te meg pasi vagy es egyből felre is k.urnal.
2018. júl. 16. 15:55
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Ez teljesen normális, hogy vonzódsz máshoz is. Akkor van baj, ha a férjedhez már nem. Jó lenne ha elbeszélgetnétek egy kicsit...

Ha 6 évig boldog voltál a férjed mellett, akkor nehogy azért ott hagyd, mert most épp vonzódsz máshoz, akivel amúgy lehet, hogy 1-2 évig tök jó lenne, aztán megint előjönne ez az érzés mellette is.(márpedig egy idő után előfog jönni, akárkivel is vagy együtt)

Nem is értem miért házasodnak olyanok, akik szimplán azért elgondolkodnak a váláson/megcsaláson, mert évek után elmúlik a nagy kezdeti vonzalom és tenni kéne a kapcsolatért.(ez most nem feltétlenül neked szólt, kedves kérdező)

2018. júl. 16. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
15%

"nő vagyok és az orvosomról van szó" Hát ezért.

Gondolom, ha egy buszsofőr magyarázta volna el a bérletek érvényességét akkor most nem így éreznél.

2018. júl. 16. 17:58
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat!

Kedves utoljára válaszoló!

A férjem és én is doktori fokozattal rendelkezünk, mindketten természettudományos területen dolgozunk. (Nem együtt). Számomra ez a közeg természetes, nem az orvosi címének szól a vonzalmam. Azért említettem meg a szituációt, hogy utaljak arra, hogy egy kvázi "hivatalos" közegben történt találkozásról van szó, nem privát ismeretségből.

2018. júl. 16. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben viszont, ha főleg racionális gondolkodással bírsz szakmádból kifolyólag, akkor belátod, hogy az ember agyának prefrontális lebenye által generált biokémiai folyamatok amik a vonzalmat szabályozzák nem feltétlenül állnak összhangban a racionális gondolatokkal.

Tehát bár a férjed van ott, de az agyad simán sugallhatja azt, hogy a másik izgibb mert másabb, újabb. Néha elég szélsősségesen is.

Én is sokszor úgy gondolkodom mint egy robot. Analizálok, logikát keresek, de mégis volt már olyan flegma, ostoba, beképzelt, szemétkedő, plázacica külsejű önjelölt kis hercegnőcske lányhoz szerencsém akinél sajnos éreztem, hogy ha most azonnal rám parancsolna, hogy térden állva pitizzek neki akkor megteszem. :@

Szóval egy dolog a vonzalom és egy dolog a házasság. A vonzalom lehet egyszerre több ember irányába is.

2018. júl. 16. 20:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ám olan helyzetek, amit kísértésnek hívnak. Nem véletlen szerepel kiemelten minden erkölcsi indíttatású műben. A kísértés egy dolog, a kísértésnek engedni az egy másik. Az erős és a gyenge embert a reakció különbözteti meg. Nincs jelentősége annak, hogy ez miért alakult így ki benned, mert nem igazán múlik a meglévő kapcsolatodon (ösztön, genetika).
2018. júl. 16. 20:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket. Azt hiszem, azért ijesztett meg a helyzet, mert nincs rá racionális, logikus magyarázat. Vagyis a házasságom nem indokolná ezt. Hiába tudja az ember, hogy a vonzalom nem logikus, de azért ijesztő, ha megtörténik, amikor nem számít rá.
2018. júl. 16. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!