Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Olyan létezik, hogy valaki előző kapcsolatában megcsalta egyszer (vagy akár többször is) a partnerét, viszont az új partnerét sosem csalná meg?
Sokatok válaszából nekem az jön le, hogy a világot úgy képzelitek el, hogy vannak a Jó Emberek, akik soha, semmilyen körülmények között nem csalnának meg senkit, meg vannak a Rossz Emberek, akik meg bármi van, csalfák maradnak, mert "kutyából nem lesz szalonna". És akkor ez így születéskor eldől? Vagy 18 éves korig? Az életben meg annyi a feladat, hogy Jó Embert találjatok magatoknak párnak? Vagy hogy képzelitek ezt el?
Szerintem ez baromi gyerekes kép az emberekről. A valóság sosem ilyen fekete-fehér, egy megcsalás millió egyedi ok következménye, aminek csak egy része a szereplők alapvető személyisége. Nem lehet általánosítani. Szóval a kérdésre válaszolva: persze, hogy létezik. Meg az ellenkezője is. És a te konkrét esetedben, ami miatt feltetted ezt a kérdést nem leszel okosabb attól, hogy mi mit gondolunk a saját tapasztalataink alapján.
Én azt nem értem, hogy lehet ezt ilyen könnyen idehányni, és elfogadni.
"Ja, hát hö, nem ő vót neki az igazi."
És? Akkor nem érdemel minimális tiszteletet sem? Ha te - és ide mindenki képzelje be saját magát - összejössz valakivel, te szerelmes vagy, ő nem, és megcsal, akkor azt mondod, "Igazad van, hát így jártam, nem én vagyok az igazi, kívánok boldog életet, a viszont látásra".
Nem. A megcsalás egy döntés arról, hogy én milyen ember vagyok. Egy gerinctelen féreg, vagy odamerek állni a másik elé, és felnőtt módra közölni vele, hogy nem vagyok szerelmes.
Én ezért mondom, hogy nem változik az ember, mert ez nem a másikról szól soha, hanem magunkról.
23. vagyok
Még annyit, hogy a megcsalás nem egy olyan dolog amire bármilyen elfogadható ok létezik. KIFOGÁSOK vannak és gerinctelen, gyáva emberek tesznek ilyet , akik nem képesek a párjuk arcába mondani, hogy már nem boldogok vele, szakítani akarnak, nem szeretik többé ezért lezárják a kapcsolatot. És majd ezek után kezdenek bele bármiféle kapcsolatba, szexbe, viszonyba egy másik emberrel.
Alapvető emberségről beszélünk azzal szemben akivel x ideig párkapcsolatban, házasságban él az illető. Akármennyire is nem tetszik sokaknak, ez egy döntés. Megcsalom mert ez a kényelmes, mert valamit nem kapok meg, mert vadászösztön, mert nem vagyok több egy hormontúltengéses nemiszervnél? NEM. Ha már másra vágyom, vagy csak adott partnerrel nem akarok lenni, akkor tisztességesen odaállok elé, és őszintén elmondom, lezárom. Erről szól az egész.
11
Újabb kifogás. Ha szar a kapcsolat, ott kell hagyni, nem félrekefélni. De persze valakinek könnyebb a patkány mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!