Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértetek velem ebben?
Sokan mondják itt a gyakorin is, hogy "Ha szeretted volna a párodat, akkor nem csalod meg!", meg hogy "Aki egyszer megcsalt, az megcsal máskor is!". Szerintem ez nem így van. Attól, hogy valaki nem akarja sutba dobni akár többéves kapcsolatát, de hiányzik neki egy pillanatnyi kaland, amit mással akar átélni, véleményem szerint még szeretheti a párját. Az meg, hogy aki egyszer megcsalt, megcsal máskor is, nem igaz. Legalábbis nem mindenkire. Még mielőtt valaki erre hegyezné ki, én soha nem csaltam meg senkit, nem is szeretnék soha ilyet tenni a párommal, de véleményem szerint a szerelem egy kicsit bonyolultabb, mint ahogy sokan állítják.
22 éves dunántúli srác vagyok.
#20 vagyok.
Épp ez az, hogy nem szerettem már, legalábbis mint férfit már nem, kihűlt a dolog. Szimpla bűntudatom volt, ami emberi érzés. Ha szerettem volna, küzdök a kapcsolatért, és nem szakítok, meg nem megyek félre, pláne, hogy ott volt a közös gyerekünk is. De nem éreztem már úgy iránta (nyilván megvolt az ehhez vezető út, de ez most mellékes.)
Továbbiakban volt, hogy több vasat tartottam a tűzben egyszerre. De egyiket se vettem komolyan. Ahol érzések voltak, ott ilyen nem volt.
Magyarul úgy gondolom, ha az ember SZERET VALAKIT, akkor nincs olyan, amiért megéri leszarni arra a pár pillanatért a kapcsolatot, hogy átélhesse mással. Ezt továbbra is önzőségnek hívják, ahol a másikat semmibe nézik. És akit semmibe néznek (tök mind1, hogy fél perc vagy 3 óra), azt nem szeretik.
Nem értek veled egyet. Ha szeretsz valakit, akkor nem akarod bántani szándékosan. Márpedig egy megcsalással ezt teszed. Lerombolod az önbizalmát, a bizalmát irántad, a kapcsolatotok iránt, az is lehet, hogy a többi férfi iránt is. Attól függően, hogy milyen a személyisége, komolyabb lelki traumát is okozhatsz neki, ami kihatással lesz a további életére, kapcsolataira. Minden egyes nap hazudsz neki, amíg ki nem derül, hogy elárultad őt, és amit irántad érzett.
Azt írod, a szerelem bonyolultabb. De a bonyolultságától függetlenül sem gondolnám, hogy ennyire tiszteletlenül kellene viselkednünk egy olyan emberrel, akit elvileg szeretünk. Ennyire ne lenne fontos az ő boldogsága, hogy a saját élvezetünk háttérbe szorítja, hogy mit érezhet, milyen hatása lehet rá, hogy megcsaltad? Ezzel a viselkedéssel azt mondod, igaz, hogy szeretsz, bízol bennem, de engem ez nem érdekel annyira, nem vagy fontos nekem annyira, hogy én ezért feladjak pár órányi élvezetet.
Szeretheted te a telefonodat, a cipődet, a tv-det, egyéb tárgyakat, de mégis lecseréled egy jobbra, újra, szebbre, ha adódik rá lehetőség, vagy veszel másikat, és a régit megtartod, de nem figyelsz már rá annyira, nem hordod már annyit. Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy érzel szeretetet, de nem tudod, hogy kell jól szeretni. Nem úgy, mint egy tárgyat, ami azért van, hogy nekem a legjobb legyen, hogy azt használjam belőle, ami az én érdekemet szolgálja, és ha adódik lehetőség, hogy nekem jobb legyen akár órákra (egy alkalmas megcsalás), akár hónapokra, évekre (hosszabb távú szeretői kapcsolat), akkor úgy használom, ahogyan akarom, mert nem érdekel, hogy ennek milyen következményei lehetnek arra a tárgyra nézve.
Az én megítélésem szerint, akik szeretőt tartanak, megcsalják a másikat, azok inkább, mint egy tárgyat, szeretik a párjukat (már ha szeretik egyáltalán), és mindig sokkal fontosabb lesz a saját boldogságuk, figyelmen kívül hagyva, hogy milyen hatásai lesznek érzelmileg, vagy egyéb téren a másik személyre a cselekedeteikkel. Ők úgy tekintenek arra a személyre, aki szereti őket, hogy azért van, hogy az én boldogságomat szolgálja, de cserébe nekem nem kell ugyanezt nyújtanom.
Van olyan állítólag, hogy te még szereted,de a párod, úgy érzed, már nem, és az se érdekelné,ha megcsalnád.Sőt, tesz rá utalást, hogy ha van aki elviseli pl. az italozásaidat...stb...(akármit) akkor menj ahhoz.
Aztán van egy ajánlkozó,és a pasi azt mondja, miért ne?Mit veszíthetek, ha már úgyse szeret?
A párod azért a párod mert vele akarsz élni lenni létezni örömöt kapni adni átélni bízni hinni támogatni megbecsülni tisztelni stb ez a szerelem nem azért hogy másnál keresd ezeket! akkor minek kell a párod ember? És nem nem szereti a párját aki képes megalázni és megcsalni az csak saját magát szeretőnző gerinctelen gyenge akaratú tyúkganaj!
De látszik csak bedobtad a témát vitakérdésnek és popcornnal nézed hogy mi zajlik.
Ha neked is ez jár a fejedben és megteszed remélem párod meg tudja és páros lábbal rúg ki vagy tegye meg ő veped aztán nézd meg izlik-e amit főztél a csodás felfogásd a kapcsolatról! Ez csak a férfiak gyenge kis kifogása hogy szeretlek végig rád gondoltam. Még mimdig sokan le vannak ragadva a primitív formájuknál tisztelet a kivételnek a kevés hűséges igazi férfiaknak!
28 vagyok,kosz a 0 % ot.
Lehet hogy nem volt egyertelmu,v felreertheto volt.Azert kaptam.
Ezt a ferjrm mondta magyarazatkent,miert csalt meg.Nem az en gondolataim...
O meg szeretett,csak azt hitte en mar nem,es volt egy felkinalkozo no,aki regota erre valt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!