Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Egyetértetek velem ebben?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetértetek velem ebben?

Figyelt kérdés

Sokan mondják itt a gyakorin is, hogy "Ha szeretted volna a párodat, akkor nem csalod meg!", meg hogy "Aki egyszer megcsalt, az megcsal máskor is!". Szerintem ez nem így van. Attól, hogy valaki nem akarja sutba dobni akár többéves kapcsolatát, de hiányzik neki egy pillanatnyi kaland, amit mással akar átélni, véleményem szerint még szeretheti a párját. Az meg, hogy aki egyszer megcsalt, megcsal máskor is, nem igaz. Legalábbis nem mindenkire. Még mielőtt valaki erre hegyezné ki, én soha nem csaltam meg senkit, nem is szeretnék soha ilyet tenni a párommal, de véleményem szerint a szerelem egy kicsit bonyolultabb, mint ahogy sokan állítják.

22 éves dunántúli srác vagyok.

2018. jún. 24. 18:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
53%

" de hiányzik neki egy pillanatnyi kaland, amit mással akar átélni, véleményem szerint még szeretheti a párját"

Álltasd csak magad!

Fingod nincs a hűségen, tiszteleten alapuló igaz szerelemről/szeretetről, ha így gondolod.

Tipikus félrekúrós gerinctelenek öncsaló mantrája ez, akik nem bírnak a lelkifurdalással vagy a környezetük elítélő hozzáállásával megküzdeni.

Kell a francnak, olyan "szeretet", mibe belefér, hogy átvágnak, megaláznak, hülyére vesznek, megcsalnak.

Az ilyen véglényeket tisztelni sem lehet, nemhogy szeretni.

2018. jún. 24. 19:38
 12/30 A kérdező kommentje:
#11 Ez mind szép és jó, csak nem erre irányult a kérdés. A személyeskedést meg hagyd meg annak, aki kiváncsi rá...
2018. jún. 24. 19:59
 13/30 anonim ***** válasza:
Én is voltam szerető, és ez kicsit más megvilágításba helyezi számomra a megcsalást. Először is tisztázzuk, aki szerelmes a másikba az nem csalja meg azt. 10-20 éve tartó házasságban talán gyakoribb hogy előfordul, de azon kívül hogy az illető szereti a párját mint gyermekei anyját/apját meg szereti a kényelmet, a megszokottat, azon kívül már a világon nincs semmi olyan érzelem, ami szerelemnek nevezhető. Ha így lenne, nem itt tartanának. Nem kockáztatna a hűtlen fél. Az is ok hogy a pasik másképp működnek, nekik leginkább a szex csak szex és nem feltétlen van érzelmi alapja, talán ezért következtetsz arra hogy attól még hogy csaltál, igen is szerethetsz. Talán igen, csak ez a megcsalt felet akit elárultak nem igazán fogja megnyugtatni. Mit ér a szeretet, ha ezt teszik veled? Az pedig hogy boldogabb egy pár ezt követően, csak a mesékben. Egy két kivétellel. Amit látsz, az csak látszat a legtöbb esetben. Kicsit gondolj csak bele, te mit éreznél ha ilyet tennének veled. És pontosan, különbség van megcsalás és megcsalás között is. Egyiket sem könnyű feldolgozni de egy viszonyt lehet a legnehezebb már ha úgy döntesz lenyeled a békát, és a gyerek meg a hitel meg a fene tudja még mi miatt kitartasz a párod mellett. De akinek ez kell, az ezt is érdemli.
2018. jún. 24. 20:25
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,ez azért egy elég személyes téma mindenkinek szóval szerintem ha valaki személyeskedik az nem véletlenül teszi.

Továbbá: szerintem a megcsaló fél nem szereti a párját.

Ezt nem csak azért gondolom így,mert lefeküdt mással,hanem azért is,mert ezzel elindít egy lelki-érzelmi lavinát.

A megcsaló fél mikor megcsal valakit,akkor tudatában van annak,hogy ez ki is derülhet.

Ezért pedig:

A.) Átvágja párját,hazudik neki,becsapja őt. Akit szeretek azt nem csapom be. Gondolom ezzel te is így vagy-

B.) Vállalja,hogy ha kiderül,akkor a párja lelki sokkot kap,széttiporja az önbecsülését és késsel vágja darabokra a bizalmat. Ergo fájdalmat okoz az embernek akit szeret. Szerintem akit igazán szeretsz azt nem akarod bántani-

C.) Olyan helyzetbe sodrod,ami a személyiségét is átformálja,megnyomorítja akár örökre. Jönnek a bizalmatlankodások,a pórázon tartás,a számon kérés~ha együtt maradnak. Ha nem,akkor lehet,hogy a megcsalt fél soha nem tud megbízni senkiben. Ezzel tönkre is van téve minden esélye egy normális kapcsolatra.

Ezen 3 pont miatt gondolom,hogy akit szeretsz azt nem fogod lelógatni a szakadékról,hatha leesik,de bízol benne,hogy nem. Akit szeretsz,azt a szakadék közelébe se engeded.

Gondolom érthető a metafora.

2018. jún. 24. 20:31
 15/30 anonim ***** válasza:
50%

A párom zaklató "áldozata" lett.

Ahány félre lépés, annyi féle. Más helyett nagyon könnyű ítélkezni és megmondani a tutit.

2018. jún. 25. 12:47
 16/30 anonim ***** válasza:
15-ös hogy érted hogy zaklató áldozata lett? Hogy akivel megcsalt az napi szinten keresi a férjed? Azért az durva. Miért nem tesztek feljelentést?
2018. jún. 25. 13:22
 17/30 anonim ***** válasza:
Vagy bocsánat párod. Csak erre asszociàltam egyből
2018. jún. 25. 13:23
 18/30 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok ma már nem, de ez volt a helyzet évekig.
2018. jún. 25. 16:57
 19/30 anonim ***** válasza:
24%

Véleményem szerint a "Ha megcsalt, akkor nem is szeretett." túlzottan monogámista szöveg. Nyilván oka volt a megcsalasnak, amiért ezt tette. Lehet meggyengült a kapcsolat vagy valami másra vágyott az illető. Ismerek olyan párt, ahol mindketten félreléptek, de ennek már 3 éve és nagyon boldogok együtt, tehát a "Ha megcsalt, megcsal újr." kijelentések is csak pesszimista hozzáállású szövegek.

Egyébként én úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb fájdalom az, ha valakit érzelmileg csalnak meg, tehát szerelmesek lesznek másba, mint az hogy valakinek a testét megkívánják és lefeküdnek egy másikkal.

2018. jún. 26. 09:20
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"nem erre irányult a kérdés"=> Nem, valóban, arra, hogy egyet értünk-e veled, és úgy látom, csak azt a választ fogadod el, aki egyet ért.

Én nem értek egyet. Nem álszenteskedek, léptem félre. 10 éves kapcsolat volt, a végére nagyon tönkrement, akkor megcsaltam. Nem tudtam együttélni a tudattal, hogy foltot ejtettem a kapcsolatunkon. Amúgy is le akartam zárni, de így főleg nem ment.

És utána nagyon szarul éreztem magam.

Engem is csaltak már meg, kevés ennél megalázóbb dolgot tudok elképzelni.

Velem is csalták már meg a párjukat. Hát én azután is szarul éreztem magam, főleg ahol utólag derült ki a partner megléte.

"valaki nem akarja sutba dobni akár többéves kapcsolatát, de hiányzik neki egy pillanatnyi kaland, amit mással akar átélni"=> Persze, hogy a biztosat nem akarja feladni a bizonytalanért, de azért vannak igényei. Na ez a gusztustalan, önző dolog. Mivel nem ösztönlények vagyunk, ki tudjuk védeni, meg tudjuk állni az ilyet. Ha fontos a kapcsolat persze, mert tiszteletben kell tartani a másikat, és az embernek NEM CSAK MAGÁRA GONDOLNI, ha szereti a párját.

30 leszek, lehet, kicsit többet tapasztaltam, és így gondolom.

2018. aug. 2. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!