Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt minden férfi így gondolja? Tényleg igaza van a vőlegényemnek?
A párommal beszélgettünk minap a hűségről, megcsalásról. A párom szerint a megcsalás a férfiak részéről genetikai szempontból megbocsátható, mert egy férfinak az a ,,rendeltetése", hogy a magvait minnél több helyre ,,elszórja".(kvázi az ösztönei hajtják). Az én megállapításom az volt, hogy az különböztet meg minket az állatoktól, hogy tudunk az ösztöneinknek parancsolni.
Egy hosszabb ideje tartó házasság (15-20 év) esetén, nyilván a változatosságot keresi az ember. Senki nem tud kibújni a bőréből és más valaki lenni. Szerinte ez a megcsalásoknak a fő oka.
Bár nem mondta ki nyíltan, de a szavaiból azt olvastam ki hogy minden házasságban borítékolható a megcsalás. Ez így 3 hónappal az esküvőnk előtt érdekes felfedezés, bár megmondtam neki, ha nem tud hűséges maradni, inkább kiméljük meg magunkat egy válástól és ne is házasodjunk össze.
Állítása szerint még nem csalt meg senkit az előző kapcsolataiban.
Bocs ha hosszú lett.
31/f és 29/n
#26 Persze, mert megijedni teljesen ugyanaz a szituáció.
A megcsalásnak vannak lépései, na, csírájában kellene elfojtani. Például hogy ha érzed, hogy kezd megtetszeni a másik, és akarsz tőle valamit, de közben tudod, hogy van otthon egy párod, akkor mondjuk el kellene kerülni az új személyt. Kevesebbet beszélni vele, nem elhívni kávézni, ilyen alapdolgok, tudod.
Mondhat itt bárki bármit, pszichológusok által közölt felmérés szerint, haláluk előtt az emberek (férfiak és nők egyaránt) 80%-a vallja be, hogy volt már hűtlen a párjához legalább egyszer.
Érthető, ha sokan elcsábulnak, mikor hosszú ideig vannak egy ember mellett.
Én még nem léptem félre, de soha senkinek nem jelenteném ki, hogy ne is fogom, hisz nem tudni mit hoz az élet.
És hogy a házasság felülírja-e az ösztönt, természetesen nem, ha így lenne, nem lépne félre senki. Nő
Legalább még az esküvő előtt kiderült, hogy egy barom, aki ilyen gagyi szöveggel mentegetné magát. Érdekes, hogy ezt kiemeli, mint elfogadható természetes ösztönt. De akkor miért nem vizelnek, ürítenek székletet az emberek az utcán, amikor éppen érzik, hogy kellene? Miért nem esznek azonnal, ha éhesek lesznek, és éppen dolgoznak, vagy egyetemi előadáson ülnek, és nincs lehetőségük akkor enni? Olyan unintelligens mindent arra fogni, hogy „hát én nem tehettem róla, az ösztönök ilyenek”. Meg kellene tanulni felelősséget vállalni a tetteinkért.
Ezzel csak jelezni akarta feléd, hogy a jövőben ő nyugodtan, lelkiismeret-furdalás nélkül meg fog csalni, ha éppen lesz rá lehetősége. Eldöntheted, hogy akarsz-e egy ilyen férfi felesége lenni. Ha nem zavar, hogy így gondolkodik, és hogy biztos, hogy hűtlen lesz, akkor maradj vele, de utána később ne csodálkozz, ha kiderül, hogy megcsalt.
Az ex ferjem inditott ehhez hasonlo dumaval, h minden megcsalas megertjeto, meg ez csak a kereszteny kultura resze....Persze megcsalt ezert ex.
Aztan en valtoztam meg valas utan es mar en Mondom ugyanezt a baromsagot, pontosan azert h elfigadjon egy megcsalast. Szoval vagy mar megtette-vagy kesobb megteszi.
Egyebkent nem boritekolhato minden hazassagban, de sokban igen.
25
Jó esetben egyszer házasodik az ember,a gyermekvállaláshoz szükséges mélységű lelki,érzelmi kötődés esetén.Azonban nagyon más egy úgymond felelősségmentes (gyermektelen) kapcsolat mint egy házasság.Így ezt mindenki a puding próbája az evés alapon tapasztalja a későbbiekben mint alakulnak a dolgok 10-20 év múlva.
Ennyi idő elteltével(vagy akár 3-4 év alatt) gyökeresen más megvilágításba kerülhet a mostani felfogásotok,hozzáállásotok és csak bízni lehet benne,hogy találtok megfelelő megoldásokat a felmerülő ellentétekre,problémákra.
Ígérhet lényegében bármelyik fél bármit merő naivitás azt gondolni,hogy az emberek és ezáltal a fennálló viszonyok nem változhatnak a hosszú évek alatt.Jobb ezzel tisztában lenni.
De ha már foglalkoztatná a félrelépés gondolatának megvalósítása az valóban elgondolkodtató lenne.Viszont ebben az esetben meg miért akarna nősülni?
Mindenkinek eltérő a véleménye erről a dologról. Van aki elnézi, van aki megbocsájtja, van aki sosem tenné, van akinek természetes...
Leírom a saját meglátásom:
Én nem vágytam 12 éves házasságom alatt más nőre. Sőtt sosem, fiatalon sem, mindig úgy voltam vele hogy nekem csak az az egy kell akivel boldog lehetek. Akivel lelki síkon is nagyon jól megértjük egymást, szóval hogy jól működik a dolog. Már már úgymond hülyének érzem magam, mert valahogy míg minden más férfinak az jön hogy hú de meg basz... mikor meglátunk egy csinos nőt mondjuk az utcán. Nálam ez nincs, sőtt már lassan hányok az ilyen megnyilvánulásoktól mert nem igaz hogy csak a szexről kell szólni mindennek. Ne legyen félreértés szeretem a szexet, élvezem is, de tényleg ennyire primitívek sokan?
Egy szó mint száz én nem vagyok képes megcsalni, mert miért okozzak fájdalmat annak akit szeretek? Meg minek vagyok vele ha nem tőle, vele kívánom a szexet?
A sors fintora hogy engem csaltak meg, de ez csak mégjobban megerősített hogy nincs helye a kapcsolatban a megcsalásnak. Amit megtörtént tudtam hogy nincs már keresni valónk egymás mellett....
F36
"A párom szerint a megcsalás a férfiak részéről genetikai szempontból megbocsátható, mert egy férfinak az a ,,rendeltetése", hogy a magvait minnél több helyre ,,elszórja".(kvázi az ösztönei hajtják). "
Ezt a marhaságot is csak a férfiak találták ki, hogy valamivel megtudják magyarázni a jellemtelen, gerinctelen viselkedésüket.Nem képesek kiemelkedni az ösztönös állatvilágból.
Kérdező, "boldog" házasság előtt állsz, de legalább tisztában vagy vele, hogy mire is számíthatsz tőle idővel.Máris előrébb vagy azoktól, akiket beetetnek az "örökké hű leszek hozzád" hazug ígérettel.Ezt azok a hímneműek ígérgetik, akik nem merik, nem képesek felvállalni a valódi énjüket, mert tisztában vannak vele, hogy nem lesz meg a biztos punci nekik, ha bevallják.
Ki kellett volna belezni azt a "pszihologust" aki azt a cikket megirta.
A felsö 10000nek nincs érdekében az hogy a fehér népek jól boldogságban szeretetben éljenek ( most az arabok meg a feketék a menök).
Igyhát felbérelnek álpszihológusokat hogy a nöket és a férfiakat szétválasszák.
Oszd meg és uralkodj.
Persze könnyü dolguk van amikor rentgeteg más miatt is emberek folyton egymás torkát szorongatják.
Egyébként régen én is ezt csináltam.
Olvasgattam pszihológiáról de csak az a része érdekelt ami az én elbaszódott elképzeléseimet genetikáról meg mittudomén miröl alátámasztotta.
Magyarán a völegényed 1 fosos patkány aki nem meri vállalni a felelösséget a cselekedeteièrt.
De igy hogy 1 idiota pszihológus megirta azt a cikket igy rá tudja fogni a genetikára a sátán csábítását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!