Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szeretőkről miért nem beszél senki?
Mira Kirshenbaum - Amikor a hűségesek hűtlenkednek
Nagyon jó könyv, rengeteg érdekes dolog van benne, főleg, arról, hogy egy alapvetően normális, hűséges nő/férfi hogyan kerül mégis szerető státuszba, vagy csalja meg a házastársát. Nagyon érdekes, a világ nem fekete és fehér, hogy aki csal az rossz ember, aki pedig nem, az jó.
Azért nem erőltetik az ő támogatásukat amiért a tolvajok vagy a gyilkosok önsegítő könyvéből sincs sok. Egy elég komoly emberi norma megsértéséről beszélünk ami nem kevésbé elítélendő azért mert "szerelmes" vagy mert sokan mások is megteszik.
Aki bele megy ebbe tudja mit csinál. A szeretői viszony nem egy baleset, vagy egy apró ballépés. Hosszan tartó érzelmi és testi kapcsolat valaki más kárára. Aki képes felülemelkedni a tényen hogy a másiknak párja van a dugás erejéig az oldja meg a nap többi órájában is a lelki problémáit.
Félreértés ne essék én elfogadom hogy ez egy hibás beidegződés vagy lelki probléma miatt alakul így. Ettől még nem tudom sajnálni. Ahogy azokat a nőket se akiknek kiveri a "nagy ő" két fogát majd visszafogadják őt mert olyan kedves és úgy megbánta. Aki nem képes felismerni hogy valamit szarul csinál és nem tud/akar fejlődni az ne várja a társadalom támogatását.
#13: Rengeteg alapvető emberi jellemhiba van már túlidealizálva és lassan már mindenki csak áldozat és senki sem tettes. Szerencsére, a megcsalás még nem jutott el erre a szintre.
De, az fekete-fehér, hogy valaki rendszeresen átver e valakit. Alapvetően normális/hűséges ember nem csinál ilyet. Az más kérdés, hogy valamiért a legnagyobb gyökerek is előszeretettel jellemzik magukat ezekkel a jelzőkkel. Ettől még nem lesznek azok.
16-os!
Maradjunk annyiban, hogy nem fekete-fehér! Vannak helyzetek, amikor a kedves pároddal nem lehet megbeszélni a dolgokat, mert vagy nem nyitott rá, vagy nem érdekli, vagy nem tulajdonít jelentőséget neki, vagy akármi! Lehet te hetekig, hónapokig, évekig próbálkozol, megoldani az adott problémát, de ha azt látod, hogy egyedül harcolsz akkor baromira nehéz! Miközben örök hűséget fogadtál, és esküt tettél, hogy addig maradsz a párja míg élsz! Igen, hűséget is fogadtál, de nem tartod érdekesnek, hogy ezt az esküt piedesztálra emeljük, míg a többi az első F I N G Ó S Z Ó R A mehet a levesbe?! Manapság mindenért elválnak az emberek!
Saját példám...a férjem az esküvő után nem sokkal bejelentette, hogy ő világ életében utált nyalni, így ő a jövőben ezt kihagyná a szexből...próbáltam vele megbeszélni, bevetettem mindent, hátha! De nem! És igen, biztos gonosz vagyok, meg erkölcstelen, meg szemét, de B A S S Z A meg, eltelt így 4 év, és baromira hiányzik...
Van, hogy ezzel álmodom...és ahogy telik az idő, egyre biztosabb vagyok abban, hogy NEM fogom tudni leélni úgy az életemet, hogy ebben soha többé ne legyen részem...! És kövezzetek meg, nem jut eszembe emiatt elválni, mert ezt leszámítva minden rendben van a férjemmel! Gondoskodó férj,a szex szuper (DE!), csodás apuka, nincs olyan probléma ezen kívül, amit ne tudnánk megbeszélni, megoldani együtt...
És, ha ez megtörténik akkor a szemetekben ő lesz a szegény áldozat...ő, akinek évek álltak a rendelkezésére, hogy másképp álljon a dolgokhoz...de nem tette!
Én 4 éve tekintettel vagyok arra, hogy ő valamit nem szeret, nem akar, és 4 éve viselem azt, hogy neki ez így jó...
Kérdezem én hol az igazság?
Ja, tudom a sablon szöveget, ha nem tetszik váljak el, minek mentem hozzá stb...
Na, a sok okos...
Vállalva a lepontozás tényét itt egy igaz sztori: én tudtam, hogy nős, és tabu is volt mindig a foglalt férfi számomra, így hónapokig ellenálltam a közeledésének. Akkoriban léptem ki egy bántalmazó kapcsolatból, az önbecsülésem 0 volt, tényleg minden egy romhalmaz volt körülöttem, amit csak el tudsz képzelni. Végül behálózott a klasszikus szrsággal, hogy csak a gyerek miatt vannak együtt, lassan belopta magát a szívembe. Persze majd elhagyja, elvesz feleségül. Egy idő után hiába vártam, cserébe felkerestem egy pszichológust. Ítélkezés helyett segített kideríteni, hogy
1. Kötődési problémáim vannak (bántalmazó kapcsolatból szeretői státusz -->f..szacsaj vagyok...)
2. Önsorsrontó hajlamaimmal megpróbálom elérni, hogy a lehető legszrabb embernek érezzem magam (hiszen hülye nem vagyok, tudom, hogy ez aljas, gerinctelen húzás, és amúgy bűntudatom is volt).
Szóval persze, csúnya dolog szeretőnek lenni, de a kérdés jogos: a legtöbbször nem csupán annyi a matek, hogy a szerető egy szarember, hanem neki is vannak mentális problémái (azon túl is, hogy hülye).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!