Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Megcsalás után megmentett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalás után megmentett házasságok?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokra lennék kíváncsi, nem laikus véleményekre, kizárólag olyanoktól, akik átélték, és sikerült helyrehozniuk a kapcsolatukat.

2018. márc. 11. 20:52
1 2 3
 11/23 Ferisz ***** válasza:
100%

Éppen a feldolgozás szakaszában vagyunk. A feleségemnek lett egy "lelki kapcsolata" a munkahelyén. Alapvető felállás az, hogy ennyi. Lépett, döntött és én is lépek, döntök. De van két kis gyermekünk, ami nagyon megbonyolítja a szálakat. Én szenvedek, mint a fene és noha azt mondja, hogy szeret és amikor ezzel a palival volt, akkor azt láttam, hogy neki nem tetszene az az (új) élet és velem nagyon jó.

Egy hónapja buktak le, a nehezén már túl vagyok, bár piszok nehéz bízni benne. Legszívesebben állandóan a sarkában lennék stb. Azt tudja, hogy ha ez az állapotom marad hosszú távon, akkor ennyi, mert nem vagyok hajlandó senki kedvéért szenvedni. Két hónapot adtam neki, hogy bebizonyítsa, hogy tényleg komolyan gondolja. De igazából nem tudom, hogy mit várok, hiszen olyan mint előtte soha nem lesz. Nem is feltétlen szeretném. Várok...most csak az idő a barátom.

2018. márc. 13. 07:36
 12/23 anonim ***** válasza:
65%
Sosem lesz már a régi....
2018. márc. 13. 14:19
 13/23 Bence_ ***** válasza:

Értsétek meg a régi ide vezetett, ha ugyan az marad akkor borítékolható a vége.

Ha változnak mind ketten akkor változhat a vége is.

Jelenre figyelj!

Most jó vele?

2018. márc. 13. 14:42
 14/23 A kérdező kommentje:

"Két hónapot adtam neki, hogy bebizonyítsa, hogy tényleg komolyan gondolja. De igazából nem tudom, hogy mit várok, hiszen olyan mint előtte soha nem lesz. "

És hogyan bizonyítsa be, hogy komolyan gondolja? számodra mit jelent a komolyan gondolás?

Persze, nem lesz olyan, mint előtte, de kérdés, hogy előtte valóban jobb volt-e. Bizalom tekintetében nyilván igen. De mi van, ha most, hogy mindketten többet tapasztaltatok már ezáltal a párkapcsolatok terén, jobb lesz, persze ha mindketten képesek vagytok fejlődni?

Én a megcsalást egy kicsit olyan dolognak gondolom, mint a rák betegséget: fájdalmas és nem tudod, mi lesz a vége, de túlélhető és mindenképp változni fogsz általa.

2018. márc. 13. 16:30
 15/23 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező!

A válaszaidból ítélve azt szűrőm le, hogy te csak azokra a történetekre lennél nyitott, amik happy end-el végződtek. De sajnos a valóság a legtöbbször nem ilyen. Amennyiben neked egy házasságon belül belefér a megcsalás és te ezekután boldogan élsz tovább az mellett az ember mellett aki megalázott, hát tedd azt! Egyéni döntés, ki hogy éli az életét!

De egy valamit nem árt tudnod: Kutyából nem lesz szalonna.

A bizalom pedig alappillére egy kapcsolatnak. Arra épül minden. Ha ez meginog, a kapcsolat sem lesz stabil.

Sokféle okból kifolyólag meglehet menteni egy házasságot, (gyerek,vagyon,társfüggőség) ugyanakkor a kérdés az, van-e értelme? Elméletben nagyon szépen hangzik hogy igen, gyakorlatban pedig ha már idáig jutott a kapcsolat, ott igen csak nagy gondok lehetnek!

2018. márc. 13. 23:13
 16/23 Ferisz ***** válasza:

#15 Mondjuk úgy,h "vizsgálati idő" . Szerintem érezni fogom,h mikor kezd helyreállni a kapcsolat. Neki is azzal a tudattal kell együtt élni,h (el is mondtam neki)én bármikor úgy érzem,h van valami a háttérben,akkor annyi.

Sajnos olyan úton járok,amin nincsen tapasztalatom, mert ennél kevesebbért is szálltam ki kapcsolatból. Azt a jogot természetesen fenntartom magamnak,h néha majd ellenőrzésképpen meglepem. De ha ez az érzés hosszú távon fennmarad (ezt is tudja), akkor szintén elérkezünk a végéhez. Nem szeretnék ilyen életet magamnak. Megpróbálom megbocsájtani és nagyon el szeretném felejteni.

Néha úgy érzem,h két élete van, az egyik én, a másikról nem tudok sokat.

Kis gyermekeink vannak, a figyelmemet nagyon rájuk irányítom.

Egyébként most töltöttünk el egy csodálatos hétvégét együtt és nagyon jól esett,h amikor rámtört a (jogos) kételkedés, akkor sem hagyott. Tényleg úgy érzem,h megpróbál ebből kirántani. Na, persze ő lökött bele, de nem szeretné annyiban hagyni.

Rák vagy láz? Maradjunk a láznál! Bár ha hosszú ideje tart, akkor lehet rák :)

2018. márc. 14. 05:06
 17/23 anonim ***** válasza:

#16 Abszolút megértem amit írtál, természetesen az ember megpróbálkozik egy házasság megmentésével, ez így van helyén! Főleg ha már nem csak ÉN és Ő vagyunk, hanem közös gyermekeink is vannak. A probléma szerintem ott kezdődik amiről nagyjából az egész hozzászólásod szól, hogy baromi bizalmatlan vagy felé. Próbálod elhessegetni, elnyomni magadban, de időnként előtör, mélyen mindig ott van, és ez rányomja a bélyegét.

Én személy szerint nem tudnék úgy lenni valakivel, hogy azt kontroll alatt kell tartanom, mert tudatalatt mindig attól rettegek, hogy újra megteszi! És nagy általánosságban meg is szokták...

2018. márc. 14. 13:31
 18/23 A kérdező kommentje:

"mert ennél kevesebbért is szálltam ki kapcsolatból. "

16-os válaszoló: i volt az a kevesebb, ami miatt kiszálltál már kapcsolatból?

2018. márc. 21. 15:59
 19/23 A kérdező kommentje:

"Én személy szerint nem tudnék úgy lenni valakivel, hogy azt kontroll alatt kell tartanom, mert tudatalatt mindig attól rettegek, hogy újra megteszi! És nagy általánosságban meg is szokták..."

Én több olyan kapcsolatot láttam, ahol számomra úgy tűnik a megcsaló valóban megbánta és sem ő nem kíván ismét abba a helyzetbe kerülni, sem a férjét / feleségét nem akarja újra kitenni ennek.

Szerintem abban a megcsalásban, ahol csak szex volt,érzelmek nélkül, hajlamosabb újra félrelépni az illető, mint mikor szex és valamiféle lelkiség is volt, vagy pláne, ha szex nem is volt, csak lelkiség.

Utolsó azért érdekes dolog, mert van, aki ezt is megcsalásnak gondolja: ha a másik nem feküdt le / nem csókolózott valaki mással vagy nem volt közöttük más, de szexuális jellegű kapocs, de pl. lelkileg nagyon jól megértették egymást, vagy pl. van, aki a mással való flörtölést is már megcsalásnak váli. Gondolom, ez attól függ, a felek mit engednek meg a párkapcsolatban maguk és párjuk tekintetében.

Amúgy igen, lehet naiv vagyok, mégis hiszek az újrakezdésben. Szerintem ahol megcsalás van, ott sokszor csak el van fáradva a kapcsolat, és nem feltétlen szexuális értelemben.

2018. márc. 21. 16:07
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Erre a kérdésre egyértelmű választ nem fogsz kapni ami általános érvényű lenne.

Általában tartózkodom ilyen témájú kérdésekre válaszolni mert van akinek sikerül és van akinek nem. Emiatt komoly lepontozásokat kapok vagy a véleményemért vagy azért ahogy velem történt. Mégis leírom az én esetemet.

A kapcsolatom elején voltak jelzések, hogy talán ahogy a nők mondják többre vágyik a barátnőm. Konkrétan nem volt bizonyíték, illetve mindent tagadott. Megházasodtunk. Pár évig jól mentek a dolgok, kisebb viharokat leszámítva. Aztán rájöttem, hogy megcsal. Nagyon zavart, válni akartam. Akkor ígért fűt-fát, rimánkodott, hogy csak engem szeret és soha nem fordul ismét elő, nagyon sajnálja hogy hibázott és szenvedést okozott. Nehezen de sikerült megbeszélni. Hittem neki. Nem telt el fél év azt veszem észre, hogy állítólag nagyon fáradt és emiatt nem kívánja a szexet. Ilyenkor egy férfi megértő kell legyen de én elkezdtem gyanakodni. Nem nyomoztam utána, véletlenül vettem észre őket egy randin a volt szeretőjével. Aznap este nem jött haza. Természetesen szemrebbenés nélkül azt hazudta, hogy a barátnőjénél kellett maradjon és nem tudott felhívni. Ennél a pontnál számomra teljesen világos volt minden. Nem bántam meg a válást. Újraházasodtam, szép párom van és két csodálatos fiam. A volt nejem a negyedik házasságánál tart, négy gyereke van három férfitől.

Ennél a kapcsolatnál már nem volt értelme bármit is megmenteni.

2018. márc. 21. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!