Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretőből áruló?
Ez önmagában is egy kényes téma de gyakori. Kiváncsi lennék ki hogyan vélekedik erről a szituációról.
Adott egy házas ember. Legyen az férfi vagy nő, de hűtlen volt a párjához. Szeretőt tartott x ideig. A szerető úgy dönt kitálal a hűtlenkedő párjának. (Bármely okból kifolyólag) Van joga hozzá?
1. Van aki úgy gondolja nincs, épp elég kárt okozott azzal, hogy leállt egy házas emberrel.
2. Ugyanakkor van aki azt vallja, a megcsalt félnek joga van tudni arról, kivel is van együtt, és ennek fényében dönteni arról részt vesz-e a kapcsolatban a továbbiakban.
Jelzem nem vagyok sem a szerető, sem a hűtlen, sem a megcsalt fél. A környezetemben van egy eset, ahol ezen megy a dilemma. Érdekel hogy ki szerint mi a jó megoldás (már ha van) ?
Szia!
Ez egy nagyon veszélyes dolog.
Egyrészt nem tudhatod a házasságon belüli viszonyokat.
Lehet hogy a megcsalt fél sejt,tud valamit.Lehet hogy nyitott kapcsolat.
Lehet hogy a gyerekek miatt nem válnak,vagy hitel egyéb ok is lehet.
Mindez mellékesnek tűnhet,ha belegondolsz abba,hogy mondjuk valaki beleavatkozik egy ilyen szituba és a szereplők egyike mondjuk öngyilkos lesz.
Volt már rá példa...
A környezetemben a megcsalt feleség a három gyerekükből kettőt és magát is megölte.A harmadik életben maradt.
A tv is foglalkozott ezzel az üggyel anno.
Ha egy ilyen bekövetkezik akkor már lényegtelen ,hogy ki milyen szándékkal akart kavarni,szemet felnyitni.Ez nem játék.
Isten,sors,karma,élet bármi,amiben hiszel helyre teszi a dolgokat.
Nem biztos,hogy jó ötlet beleavatkozni mások életében.
Az ember dédelgetheti magában a bosszúját, eljátszik a gondolattal,hogy megtehetné.Szerintem ez normális bizonyos fokig.De tudni kell túllépni ezen.
Nem jó annak lenni,aki segíteni akart,aztán közellenség lett belőle.
Szélsőséges valóban és közel sem a szerető hibája szerintem. Aki ilyen miatt öngyilkos lesz, annál már eleve voltak bajok, egy lelkileg egészséges ember nem tesz ilyet, ha megcsalják. Lehet dühös, szomorú, de idővel feldolgozza.
És ha már karma, sors, bármi, ennyi erővel simán ez volt a sorsa nem, hogy a szerető borítson? Ugyanúgy, ahogy lehetett volna az is, hogy nem, erre is felesleges ráfogni.
Önző dolog egy szeretőtől akkor borítani a biéit, amikor már nincs számára élvezet, ettől még a feleség ilyen jellegű reakciója nem az ő sara lesz.
Voltam ilyen szituban. Kitalaltam. Egyaltalan nem nehez kerdes es nem.kell rajta agyalni. Ezek erzelmek. Raadasul nagyok es vegyesek ertsd a nagyon negativtol (buntudat, lelkiismeretfurdalas, depresszio, onertekelesi gondok...) a nagyon pozitivakig (szerelmes vagyok, kivanom, megvaltozom, oszinte akarok lenni, hatarozott leszek stb.).
Szeretonek lenni megalazo foleg mert ha csak nem total debil valaki vagy nem epp ezt akarja, rajon hogy o csak masodik es o csak szexualis vagy egyeb kis mellekes oromforras...aki sose er annyit, hogy pl. a nap barmely szakaban elerhetoek legyunk neki vagy barmikor szabadon, nyilvanosan talalkozhassanak. Ez ha a szereto beleszeret a megcsaloba ohatatlanul elojon. A megcsalo fel mindig egy luzer gyava gerinctelen fereg. Mindegy mit mond vagy mit gondol, hogy o miert teszi azt, amit. Egyszeruen arra nincs mentseg, hogy valaki otthon az elete parjanak, gyermekei anyjanak, a ruhajat moso es az etelt ele rako asszonykajanak vagy epp ferjnek (mindegy) nem mondja el, hogy o bizony eljarogat mashoz stb. Egy szereto "tartasa" (mert kozel se biztos, hogy tartjak sot tudok forditott esetrol is, hogy a szereto holgy penzelte a hazas emberket), bizony kockazattal jar. A kockazat a lebukas, beleertve a lebuktatast is.
Aki csal az ezt is tudja es ezert sose lehet elitelni a szeretot a lebuktatasert. Mert ugyanezt elvarnank a baratainktol, hogy szoljanak arrol, ha a dragank felrelep vagy megcsal minket, akkor miert is egy idegent itelnenk el, aki pl. a mindent sejto/tudo csaladi baratok es rokonok helyett kitalal es vegre kiderul a kedves ferj (feleseg) ketto/harom stb. lukra jatszik.
En olyat nem ismerek, aki megcsalja a hazastarsat es ne igergetett volna legalabb egyszer olyat, amivel a szeretot is hitegette vagy kijatszotta. Hiszen igy tovabb marad neki a kis hazon kivuli edesseg.
En sokaig nem talaltam ki, mert egyreszt azt hittem tul tudok lepni a sajat erzeseimen es a helyzeten, masreszt azt hittem meg ha egy lehetetlen kapcsolat is volt "szegeny masik fel" oszinten szeretett es valoban nagyon rossz volt a hazassaga, de milyen nagyszeru ember, hogy vegul csak a feleseget "valasztotta". De kiderult ez neki a sokadik esete volt, mindenkinek szerelmet vallott, gyereket igergetett, sose vedekezett, nemi betegseget terjesztett es meg ennel durvabb dolgokat is muvelt. Szoval amikor ugy ereztem engem s atvertek, akkor talaltam ki.
Es lam milyen meghato a tortenet, nem hitt nekem a hazastars es még kigyot-bekat is kaptam a "hazugsagimert". Vegul meguntam bizonyitekokat kuldtem es javasoltam, nyissa ki a szemet a jovoben, ha nem akar tovabbra is eltartani es etetni egy kant, aki rola a hata mogott csak olyanokat mondd, hogy vele nagyon unalmas a szex, eleg egyszeru, nem tul intelligens....a csuf kis szeretoinek meg hogy okosak, szepek, fantasztikusak az agyban...es viszi haza a nemi betegsegeket.
Akkor hatalmas nagy lelki kielegulest okozott a kitalalas, kesobb meg pont nem erdekelt, hogy az ilyen szr alakokkal mi tortenik es otthon milyen probatetel ele allitjak oket. (Peldaul drgam foztem neked még hat fogast es vettem szexi fehernemut, te olyan sokat dolgozol es hihetetlen milyen aljasok a nok, akik meg akarnak kaparintani maguknak, hiszen valas utan egy fillered se maradna :-))
Krukutyan Levente nevu hozzaszolo!
Szerintem meg akit feldob a szereto az biztos nagyon megdolgozott erte
Nem az erkolcsrol van szo
Mindketto hibas , ha no a szereto aki boritott fugyelmezteti a feleseget kivel el eggyutt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!