Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Szeretőből áruló?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretőből áruló?

Figyelt kérdés

Ez önmagában is egy kényes téma de gyakori. Kiváncsi lennék ki hogyan vélekedik erről a szituációról.

Adott egy házas ember. Legyen az férfi vagy nő, de hűtlen volt a párjához. Szeretőt tartott x ideig. A szerető úgy dönt kitálal a hűtlenkedő párjának. (Bármely okból kifolyólag) Van joga hozzá?

1. Van aki úgy gondolja nincs, épp elég kárt okozott azzal, hogy leállt egy házas emberrel.

2. Ugyanakkor van aki azt vallja, a megcsalt félnek joga van tudni arról, kivel is van együtt, és ennek fényében dönteni arról részt vesz-e a kapcsolatban a továbbiakban.

Jelzem nem vagyok sem a szerető, sem a hűtlen, sem a megcsalt fél. A környezetemben van egy eset, ahol ezen megy a dilemma. Érdekel hogy ki szerint mi a jó megoldás (már ha van) ?

2018. jan. 31. 16:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"Ha bosszúból történik, az aljasság." Na és? Egy olyantól, aki képes/hajlandó beállni szeretőnek, mégis mi mást várna az ember?

Szerintem akármi az indíték, csak jót tesz a feleséggel, ha felvilágosítja, mekkora féreggel van együtt. Aztán ő meg ezzel az infóval azt kezd, amit akar.

2018. jan. 31. 16:47
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__megcs..

Van az az opció is, amikor a "szerező" nem tud a státuszáról. Mikor ez világossá válik számára, elmondja, ne mondja?

A fenti szituációban végül csendben maradtam, de azóta se hagy nyugodni a gondolat, hogy a megcsaló éli tovább az életét (ki tudja kiket fűz azóta), szegény párja meg nem is tudja, kivel él együtt.

Erre szerintem nincs jó válasz.

2018. jan. 31. 18:33
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Minden csaló megérdemli, hogy kiderüljön a valódi jelleme, és minden megcsaltnak joga van tudni, hogy kivel él együtt.Nem kell ezen ennyit gondolkozni.A gyerekeknek meg nagyon nem jó példa egy hűtlen, csaló szülő.
2018. jan. 31. 19:17
 14/25 Krukutyán Levente ***** válasza:
63%

Szerintem csak egy mocskos kétszínű patkány. Amikor foglalt emberrel kavart, akkor hol volt a nagy erkölcse hmm ? De most komolyan. Gondolom koppintva lett vagy átverve ő is és most már hirtelen milyen fontos neki a megcsalt fél. Eddig le se $zarta.

Szóval ne játssza már el, hogy erkölcsi kötelessége tudatni a másik féllel, mert valójában csak a szánalmas bosszú vezérli. Ha annyira erkölcsös lenne nem is megy ebbe bele. Tipikus esete ez az önző, jellemtelen embernek, aki úgy váltogatja az "elveit", ahogy az éppen az adott érdekeit szolgálja. (erkölcstelen szeretőből, hirtelen Teréz anya)

2018. jan. 31. 19:24
 15/25 A kérdező kommentje:

Én is utánna nézelődtem hasonló kérdéseknek és azok válaszainak. Többségében a válasz ami a belinkelt kérdésben is van "ne kavarj több szart, ne mondd el"

Ezért is tettem fel a kérdést, mert én is inkább affelé hajlok, hogy a megcsalt félnek tudnia kell a háta mögött zajló összeesküvésről. És meggyőztetek hogy nem én gondolom rosszul.

De azért nem egyszerű helyzet, nem könnyű bűnrészesként színt vallani.

2018. jan. 31. 19:27
 16/25 A kérdező kommentje:

14-es

Részben egyetértek veled. Azt leszámítva, hogy azt gondolom a lényegen nem változtat a dolog végkimenetele. És valójában az sem, hogy a szerető netalán pórul járt, alul maradt. Attól az még megtörtént. Én a megcsalót inkább tartom önzőnek, mintsem a szeretőt, bár kezet foghatnak egymással. Egyik sem jobb a másiknál.

Aki ilyenre adja a fejét, számolhat a következménnyel. Nem mindennek happy end a vège.

Persze ez nem menti fel a szeretőt a tette alól, de a megcsalót sem.

2018. jan. 31. 19:42
 17/25 Krukutyán Levente ***** válasza:

Igen, de függetlenül a megcsaló bűneitől, a szerető ne játssza már a jólelkű segíteni akarót, mikor előtte meg ő kavart be. Tehát hiteltelen a "segíteni akarása". Ez nem az. Ez csak ócska bosszú az esetek nagyjába és ezt még pofátlanul beállítva valami szolidaritásnak a megcsalt fél felé.

Önző mindkét fél, de a szerető ne játssza már a nagy segítőkészt hirtelen, mert rohadt hiteltelen és kétszínű.

Szóval végül is az egyes opció mellet voksolnék, de azért mert a második csak színlelt. Akkor hol voltak a megcsalt fél jogai, amikor hempergett a megcsalóval?...tiszta gyász.

Viszont, ha a szerető is be lett palizva, tehát nem tudta, hogy nem szingli a megcsaló fél, akkor még erkölcsileg jogos a kettes opció.

2018. jan. 31. 20:18
 18/25 anonim ***** válasza:
0%

Én voltam szerető (igen, aljas, gusztustalan féreg vagyok), más úton a felesége tudomására jutott a dolog. Engem akart kérdőre vonni, hárítottam, eszembe se jutott bevallani.

Semmit nem segítettem volna rajta, mert az előző tucatnyi, és az utánam következő szintén sokadik nő is meg lett bocsátva.

2018. febr. 1. 08:27
 19/25 anonim ***** válasza:
63%

Sokan nem értik a logikáját.

A szeretőt csak az érdekli, ami neki jó, az erkölcsi érzéke nulla.

Pont ezért várható az a lépés is tőle, hogy bosszúból felnyomja a házastársnál a megcsalót. Elvégre neki ez igenis jó érzés, édes bosszú, és eddig se érdekelte más, csak saját maga.

Aki megcsalja a párját, az tisztában van vele, hogy ilyen is lehet a dolog kimenetele, vállalja a kockázatot, hogy lebukik.

Egyébként meg nincs azzal semmi probléma, ha bilit borít, hosszú távon mindenkinek az a jobb.

Azok szoktak ilyenkor pisszegni, hogy maradj csendben, akik valamiért a félrelépő féllel tudnak azonosulni a történetben. Akiknek szintén van vaj a füle mögött, és igencsak megrogyna a kényelmes kis életük, ha kitálal a szerető.

2018. febr. 1. 09:01
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nekem azt mondta a párja tud rólam én semmi problémát nem láttam benne ha beszélgetek vele.

Arról én nem tehetek,hogy annyira gerinctelen,hogy nekem is összevissza hazudozott😄

2018. febr. 1. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!